Колеги темпрата ми е 1.6моно едновалка.. на газ сега зимата гори между 13-15 газ/100км и твърдо 10/100 бензин . . . колата се кара без изобщо да се настъпва .. на дълго съм я засичал 10/100 газ при скорост 120 до 140.. при 80-90 под 7 ! моля споделете колко горят вашите коли с този двигател
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги колко ви горят моторите на типо/темпра 1.6моно..
Collapse
X
-
Много е това... Аз съм установил че пътят към нормалния разход минава през няколкократна настройка. И то да си я направиш сам, а не газаджията.Преди когато бях с 1.4-ката разхода беше към 8 - 8.5 извънградско и 10 градско. При положение че се пали винаги на бензин, когато колата е студена!Сега с 1.6 бих казал че разхода в града ми се повиши малко, но си мисля че има още мегдан за настройка. При предпоследното извънградско го премерих с точност до километър и излезе 7.3. Мотора обаче се разработва още и както казах има мегдан най-вече за скопяване. Става дума за един и същ изпарител и карбуратор! Карам що годе нормално, като на мен представата ми е малко изкривена и това значи почти винаги 1ва клапа отворена. Втората клапа на газ не я настъпвам защото плочката за тоя карб е кофти и беднее сместа независимо колко си отворил крана за количеството. Все си мисля че моното трябва да гори по-малко отколкото карба.Много е важно като е студен мAтора да се пали на бензин, иначе смуче като РУСКИ смок! :D||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
:D :D Настройки единствено аз си правя ! преди ми гореше 16-17.. смених въздушен филтър нагласих изпаритела и въздуха.. и свали разхода на около 13.. на дълго намаля на около 7-8 ако я карам с 90-100 термостата ми е тръгнал да заминава .. загрява по-бавно и седи се на 60-70 градуса .. трябва да я оставя 10-мин на място да качи 90.. ама като тръгна и пак спада на 60-тина градуса.. чакам малко да се затопли времето и го сменям.. според вас може ли от този термостат да ми качи 2-3 литра газ на 100 ?FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Да може и още как! Особено че газта се нуждае от топлината на антифриза за да се изпари хубаво! Няма какво да чакаш да се затопля, само намери някъв подслон колкото да не си на дъжд/сняг/вятър и сменяй. Термостат на нашите коли се сменя за норматив. 15 -20 минути максимум.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
xctr написа:Да може и още как! Особено че газта се нуждае от топлината на антифриза за да се изпари хубаво! Няма какво да чакаш да се затопля, само намери някъв подслон колкото да не си на дъжд/сняг/вятър и сменяй. Термостат на нашите коли се сменя за норматив. 15 -20 минути максимум.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Много важен фактор е размера на гумите.Лятото 195/50/15-градско около 14-15,а до морето с климатик нон стоп и скорост 110-120 ми е 9 газ.Зимата 175/65/14 градско около 13,казвал около защото не съм го засичал от доста време.Извън градско по последно засичане е 380км-29литра газ ,скорост 90-110 т.е. 7.5 и това е с термостат които държи 75гр.Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
fuel injekcion написа:Колеги моното трябва да лапа по малко от карба !
Коментар
-
wwalker написа:fuel injekcion написа:Колеги моното трябва да лапа по малко от карба !FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар