Днес машинката се издъни тотално.Едва се дотътрих до Казанлък.Прекъсва и киха и единственото нещо което ме спаси е ,че на 4500 об/мин не го прави.Проблема се оправя след примерно 1 километър и после след 1 километър или 2 отново започва.Насочил съм се към кабели за свещи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво 1,4 12V прекъсва и киха.
Collapse
X
-
fuel injekcion написа:Кабели,бобина- и свещи прегледай !Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:fuel injekcion написа:Кабели,бобина- и свещи прегледай !FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Tornado написа:...Скъса ми нервите в този сняг да ме издъни така.Прави го и двете горива газ и бензин.Погледнах набързо в тъмното като пристигнах в Казанък и на 2 от цилиндрите лулите в основата си искрят доволно.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Карах известно време с кабели са лада самара и бях доволен, особено от цената - 9лв. някъде май бяха и предвид, че не прескачаха искри още като нови( което по форумите съм чел, че не е рядкост ).Проблем се оказа, че гумените им маншончета не държат толкова стегнато, като на кабелите за фиат,малко по-широки са и така се беше изхлузил леко един кабел и от лош контакт ми стопи дистрибуторната капачка.Взех си настаро заедно с оригиналните кабели към нея и си карам с тях, но ако се издънят и те ще си сложа пак ладовите, но ще ги пристегна със свински опашки върху маншоните към дистрибуторната капачка.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
nedialko- написа:о и мен ме изненада така вчера, само че аз подсушиш и пръснах кабелите и бобината с едно спрейче и си продължих като пич големи води и киши бяха вчера, чак да ми се намокрят кабелите и бобината.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Проблема се появи отново и преди да му сложа кабели за Лада Самара ще проверя разстоянията на свещите.Явно газта е изяла метала и разстоянието се е увеличило и затова избиват кабели/стари/.Нямах под ръка ключ за свещите и затова не можах в неделя да ги проверя ,а сега съм във Варна и мисията е невъзможна.Въпрос - Пасват ли кабелите от Самара на Браво 1,4 без преправяне?Ако може да получа логично обяснение защо киха във всмукателните колектори при проблем с кабелите заради неизгоряла гориво въздушна смес във горивната камера ли?Ако не беше кихалката на кутията за въздушния филтър досега да е пръснала всичко.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Проблема се оказа ,че разстоянието на електродите на свещите е прекалено голямо и затова се дънят кабелите.Кой да ги провери карай и толкова.Затова карай си дизела и не мисли за газ мас и.т.н.Лятото гориш масло колкото си искаш зимата си го смесваш с гориво.От време на време сменяш авансатор или го ремонтираш ,като потече ГНП втора употреба за по 150 лв. над път и под път.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар