Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фиат брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде са ти слагали газовата да казвам на прияте да не ходят там,Само като гледам как са разпиляни кабелите.... Иначе няколко въпроса .1- Колата има ли ТАП ?2- Емулатор на Л.сонда ?3- Какъв ти е ключът,Автоматичен при достигане на някакви обороти или ръчен с междинка?- Понеже може да дефектира и да затваря клапите за газта.Като чета какви са симптомите ми намирисва на (TPS) потенциометър,когато той не работи коректно колата глъхне дори светка чека и се гаси сама, ето една тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61895 В темата се споменава конектор в жабката пробвай се да го откриеш и да го почистиш.Странно то е че казваш че в момента го прави само на газ.Опитвал ли си да я караш малко повече на бензин може пък и да направи проблема. Като правихте диагностиката обърнахте ли внимание на стойностите на (TPS)-са. И за да не кажат някои колеги че (TPS) при работа на газ не работи,аз ще кажа че работи понеже данни за стъпковия мотор се взимат и от него.Не твърдя на 100% че съм прав ! На стария ми фият (1.4 12в) заради прецакан (TPS) колата се самофорсираше,глъхнеше,гаснеше...
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

нямам тап,имам само ламбда емулатор,ключа ми е ръчен с междинка,и друго което искам да попитам:интересува ме за емулатора от къде да взема захранването +12в от акумулатора или от копчето на газта

Коментар

kleopatra0 написа:
        нямам тап,имам само ламбда емулатор,ключа ми е ръчен с междинка,и друго което искам да попитам:интересува ме за емулатора от къде да взема захранването +12в от акумулатора или от копчето на газта
        А я пробвайте да му почистите буксите на емулатора. И дори пробвайте с друг емулатор за да се провери възможноста той да е проблема.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ще пробвам и пак ще пиша,не знам дали е свързан както трябва емулатора,от къде се взима захранването за емулатора от копчето за газта или от другаде

Коментар

а акумолатопра как ти е? При мен заради окъсила клетка правеше подобни неща, и понеже колата пали лесно не можах да го разбера повече от 5 месеца.

Коментар

kleopatra0 написа:
              ще пробвам и пак ще пиша,не знам дали е свързан както трябва емулатора,от къде се взима захранването за емулатора от копчето за газта или от другаде
              при мен + е взет от газовия клапан.Ама за теб нз как стоят нещата,нека по вещите дадът мнение.А самия емулатор каква марка и модел е?
              .

Коментар

[quote="cs_aleksandar"]
                kleopatra0 написа:
                при мен + е взет от газовия клапан.Ама за теб нз как стоят нещата,нека по вещите дадът мнение.А самия емулатор каква марка и модел е?на мен + ми е вземан от копчето,което превключва на газ,модела на емулатора само пише"емулатор на ламбда датчик-472"

Коментар

на мен + ми е вземан от копчето,което превключва на газ,модела на емулатора само пише"емулатор на ламбда датчик-472"

Коментар

cs_aleksandar написа:
                    Къде са ти слагали газовата да казвам на прияте да не ходят там,Само като гледам как са разпиляни кабелите.... Иначе няколко въпроса .1- Колата има ли ТАП ?2- Емулатор на Л.сонда ?3- Какъв ти е ключът,Автоматичен при достигане на някакви обороти или ръчен с междинка?- Понеже може да дефектира и да затваря клапите за газта.Като чета какви са симптомите ми намирисва на (TPS) потенциометър,когато той не работи коректно колата глъхне дори светка чека и се гаси сама, ето една тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61895 В темата се споменава конектор в жабката пробвай се да го откриеш и да го почистиш.Странно то е че казваш че в момента го прави само на газ.Опитвал ли си да я караш малко повече на бензин може пък и да направи проблема. Като правихте диагностиката обърнахте ли внимание на стойностите на (TPS)-са. И за да не кажат някои колеги че (TPS) при работа на газ не работи,аз ще кажа че работи понеже данни за стъпковия мотор се взимат и от него.Не твърдя на 100% че съм прав ! На стария ми фият (1.4 12в) заради прецакан (TPS) колата се самофорсираше,глъхнеше,гаснеше...
                    Карах колата на бензин и няма проблеми,само на газ ми прави такива номера,намерих го конектора в жабката и го изчистих,но проблема си остана

Коментар

може ли от моноинжекцията да се вдигне разхода много

Коментар

Провери разпределителния вал!!!! И при мен от него разхода ми беше 16 17 л. лятото :о след смяната му нещата се оправиха.
                        .

Коментар

Провери разпределителния вал!!!! И при мен от него разхода ми беше 16 17 л. лятото :о след смяната му нещата се оправиха
                          .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                            Провери разпределителния вал!!!! И при мен от него разхода ми беше 16 17 л. лятото :о след смяната му нещата се оправиха.
                            целия двигател ми е сменен,а разпределителния вал го купих нов,но разхода пак си остана висок

Коментар

Working...
                            X