Къде са ти слагали газовата да казвам на прияте да не ходят там,Само като гледам как са разпиляни кабелите.... Иначе няколко въпроса .1- Колата има ли ТАП ?2- Емулатор на Л.сонда ?3- Какъв ти е ключът,Автоматичен при достигане на някакви обороти или ръчен с междинка?- Понеже може да дефектира и да затваря клапите за газта.Като чета какви са симптомите ми намирисва на (TPS) потенциометър,когато той не работи коректно колата глъхне дори светка чека и се гаси сама, ето една тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61895 В темата се споменава конектор в жабката пробвай се да го откриеш и да го почистиш.Странно то е че казваш че в момента го прави само на газ.Опитвал ли си да я караш малко повече на бензин може пък и да направи проблема. Като правихте диагностиката обърнахте ли внимание на стойностите на (TPS)-са. И за да не кажат някои колеги че (TPS) при работа на газ не работи,аз ще кажа че работи понеже данни за стъпковия мотор се взимат и от него.Не твърдя на 100% че съм прав ! На стария ми фият (1.4 12в) заради прецакан (TPS) колата се самофорсираше,глъхнеше,гаснеше...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с фиат брава
Collapse
X
-
kleopatra0 написа:нямам тап,имам само ламбда емулатор,ключа ми е ръчен с междинка,и друго което искам да попитам:интересува ме за емулатора от къде да взема захранването +12в от акумулатора или от копчето на газтаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
kleopatra0 написа:ще пробвам и пак ще пиша,не знам дали е свързан както трябва емулатора,от къде се взима захранването за емулатора от копчето за газта или от другадеКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
[quote="cs_aleksandar"]kleopatra0 написа:ще пробвам и пак ще пиша,не знам дали е свързан както трябва емулатора,от къде се взима захранването за емулатора от копчето за газта или от другаде
Коментар
-
cs_aleksandar написа:Къде са ти слагали газовата да казвам на прияте да не ходят там,Само като гледам как са разпиляни кабелите.... Иначе няколко въпроса .1- Колата има ли ТАП ?2- Емулатор на Л.сонда ?3- Какъв ти е ключът,Автоматичен при достигане на някакви обороти или ръчен с междинка?- Понеже може да дефектира и да затваря клапите за газта.Като чета какви са симптомите ми намирисва на (TPS) потенциометър,когато той не работи коректно колата глъхне дори светка чека и се гаси сама, ето една тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61895 В темата се споменава конектор в жабката пробвай се да го откриеш и да го почистиш.Странно то е че казваш че в момента го прави само на газ.Опитвал ли си да я караш малко повече на бензин може пък и да направи проблема. Като правихте диагностиката обърнахте ли внимание на стойностите на (TPS)-са. И за да не кажат някои колеги че (TPS) при работа на газ не работи,аз ще кажа че работи понеже данни за стъпковия мотор се взимат и от него.Не твърдя на 100% че съм прав ! На стария ми фият (1.4 12в) заради прецакан (TPS) колата се самофорсираше,глъхнеше,гаснеше...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар