Здравейте,имам фиат брава 1.4 12в,проблема е следния,както си карам и ми святка една червена лампа на таблото подобна на дюза и колата угасва,а по някога само губи мощност,сменени са ми датчика на коляновия вал и ламбда сондата,но този проблем си остана,моля за малко помощ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с фиат брава
Collapse
X
-
Отговор от патил, iliyan правилно те насочва, но от личен опит мога да предположа 2 проблема- термостат или потенциометър на педала за газта. В момента и аз съм на това положение, миналата седмица на няколко пъти ми светна инжекциона за пореден път, но понеже не ми е за сефте съм 99% сигурен в потенциометъра, не съм я закачвал на компа, но последния път това беше грешката. Не е фатална, ако е само зацапан от износване. Упражнението съм го правил преди около 2г., отварям, почиствам, паля за 5 мин. без бутане на педала за опознаване на настройките и си карам.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
kleopatra0 написа:благодаря много за информацията,а можете ли да ми кажете как се проверява дали термостата е в изправност и къде се намира този потенциометърFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
kleopatra0 написа:преди го правеше и на бензин и на газ,сменихме ламбда сондата и сега само на газ го правиКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:kleopatra0 написа:преди го правеше и на бензин и на газ,сменихме ламбда сондата и сега само на газ го прави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар