Колеги смених кутията и тази е доста запазена според мене. Скоростите влизат много меко, колата се движи някак си по плавно като сменям предавките. Има обаче пак едно виене в диапазона 1500-2000 оборота на 4та и 5та скорост. На другите предавки го няма. Ако правя смени след 2000 оборота също го няма. При старата ми кутия мисля, че беше абсолютно същото виене, с което си карах доста време. Сложих малсо 75W90. Дали може да е нещо от него? Четох за някакви добавки за скорости, но не съм привърженик по принцип. Ако някой с подобен проблем е ползвал моля да сподели
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на скорости или смяна?
Collapse
X
-
какво ще рече доста запазена-от чувала с котките си хванал кучето.това са дадени пари на вятъра.добавката помага много,но да я сложиш на здрава кутия,а при теб на полусчупена кутия какво да и сложиш освен да я караш пенсионерската.ама нали парите са си твои и имаш глава на раменете си ти решаваш,ама ми се струва че пак ще пускаш тема
Коментар
-
ivel написа:какво ще рече доста запазена-от чувала с котките си хванал кучето.това са дадени пари на вятъра.добавката помага много,но да я сложиш на здрава кутия,а при теб на полусчупена кутия какво да и сложиш освен да я караш пенсионерската.ама нали парите са си твои и имаш глава на раменете си ти решаваш,ама ми се струва че пак ще пускаш темаBravo HGT
Коментар
-
S_BANKOV написа:Очаквай скоро лагер да се обади
Коментар
-
kaci написа:S_BANKOV написа:Очаквай скоро лагер да се обадиКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Не е сигурно, че е точно от скоростната кутия, просто се чува като включвам 4та и 5та на ниски обороти. Като натисна съединителя изчезва звука, като го пусна пак се появява, Старата виеше ужасно, като пусна газта примерно се чуваше по силно от двигателя, все едно си вие лагер на главината. Сега няма такива звуци и се усеща, че колата се движи някакси по-плавно. На старата диференциала е бил много зле, и там някякъв превключвател и оше 100 неща, затова от нея нищо не можело да се ползва. Това ми обясниха. Питах нещо по съединителя има ли проблемно, казаха ми че няма. Не мога точно да го опиша звука, не е виене каквото беше, а по скоро някакво свирене мноого лекичко. Под 1500 оборота го няма, над 2000 оборота също. Единствено в тоя диапазон на 4та и 5та се чува. Имаше си го и преди и доста време си карах с него, затова не съм сигурен от какво е. Мисля, че като я сложих кутията първите дни го нямаше затова отидох при майсторите да провериме за течове. Няма течове. Дали да пробвам с друго масло?Bravo HGT
Коментар
-
Значи в два сервиза ми казват, че всичко си е нирмално, така че спирам да се занимавам. Вчера пътувах до Бургас и нямаше никакви проблеми. Като слезнах от магистралата се заслушах пак и установих, че този звук който чувам се появява като натискам съединителя и го задържа на средно положение. Като го натисна докрай изчезва, като го пусна до горе също. На 4та и 5та като го пробвам се чува най-ясно, защото мотора не го заглушава. Звукът се чува само при натискане и пускане на съединителя ммежду 1500-2000 оборота. Беше ми казано,при свалянето на кутията, че съединителя е на 6. Абе музиката по- силно и спирам да слушам звуци от Фиата:DBravo HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар