Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на скорости или смяна?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги смених кутията и тази е доста запазена според мене. Скоростите влизат много меко, колата се движи някак си по плавно като сменям предавките. Има обаче пак едно виене в диапазона 1500-2000 оборота на 4та и 5та скорост. На другите предавки го няма. Ако правя смени след 2000 оборота също го няма. При старата ми кутия мисля, че беше абсолютно същото виене, с което си карах доста време. Сложих малсо 75W90. Дали може да е нещо от него? Четох за някакви добавки за скорости, но не съм привърженик по принцип. Ако някой с подобен проблем е ползвал моля да сподели
    Bravo HGT

Коментар

какво ще рече доста запазена-от чувала с котките си хванал кучето.това са дадени пари на вятъра.добавката помага много,но да я сложиш на здрава кутия,а при теб на полусчупена кутия какво да и сложиш освен да я караш пенсионерската.ама нали парите са си твои и имаш глава на раменете си ти решаваш,ама ми се струва че пак ще пускаш тема

Коментар

ivel написа:
        какво ще рече доста запазена-от чувала с котките си хванал кучето.това са дадени пари на вятъра.добавката помага много,но да я сложиш на здрава кутия,а при теб на полусчупена кутия какво да и сложиш освен да я караш пенсионерската.ама нали парите са си твои и имаш глава на раменете си ти решаваш,ама ми се струва че пак ще пускаш тема
        Еми това си е на късмет колега. Иначе ремонт нямаше как да се прави на старата, защото беше адски зле и дори от двете които имам нямаше да стане 1 здрава. С нови части ремонта отива на много сериозно цифри. По запазена имам впредвид, че не вие като старата. Като пусна газта не се чува нищо, а преди беше ужас. Единствено това леко виене до 2000 оборота го има, а на старата си виеше и нагоре. Това обаче се появи няколко дена след като я сложих. В началото го нямаше. Аз затова питам ако има някаква добавка, да запази нещата по дълго време в това състояние. Старата с подобно виене я карах 3 години и повече.
        Bravo HGT

Коментар

Е вече като имаш три кутии скоро ще направиш една цяла и като хората. Очаквай скоро лагер да се обади
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            Очаквай скоро лагер да се обади
            То лагер все някога ще се обади, ама все пак ако може да уточниш приблизително колко скоро ще се случи?Въпросната кутия момчето я купи от мен и мога да гарантирам, че шумове, тракане и т.н. проблеми никога не е имала.Шума освен от кутията може да идва от още доста неща

Коментар

kaci написа:
              S_BANKOV написа:
              Очаквай скоро лагер да се обади
              То лагер все някога ще се обади, ама все пак ако може да уточниш приблизително колко скоро ще се случи?Въпросната кутия момчето я купи от мен и мога да гарантирам, че шумове, тракане и т.н. проблеми никога не е имала.Шума освен от кутията може да идва от още доста неща
              Ок, не казвам че си му продал боклук или счупена кутия, съгласен съм че шума може да от оше сто неща, дори е много вероятно да е от съединителя или аксиалния лагер, но след като е написал че се чува виене от СК какво да си помислим. Сигурен съм че и ти да чуеш виеща СК ще си помислиш че лагера си заминава.

Коментар

е ,то пък остава да не е сменил лагера

Коментар

Аз имах същич проблем със 3 скорост. Наложи ми се да разглабям кутията и като я сглобих и налях новото масло се оправи. Точно тогава нямах много пари и купих някакво за 11лв. литъра, но помогна и си карам още с кутията вече 1 година откакто виеше.

Коментар

А между другото... Какво и беше на твоята кутия?

Коментар

Не е сигурно, че е точно от скоростната кутия, просто се чува като включвам 4та и 5та на ниски обороти. Като натисна съединителя изчезва звука, като го пусна пак се появява, Старата виеше ужасно, като пусна газта примерно се чуваше по силно от двигателя, все едно си вие лагер на главината. Сега няма такива звуци и се усеща, че колата се движи някакси по-плавно. На старата диференциала е бил много зле, и там някякъв превключвател и оше 100 неща, затова от нея нищо не можело да се ползва. Това ми обясниха. Питах нещо по съединителя има ли проблемно, казаха ми че няма. Не мога точно да го опиша звука, не е виене каквото беше, а по скоро някакво свирене мноого лекичко. Под 1500 оборота го няма, над 2000 оборота също. Единствено в тоя диапазон на 4та и 5та се чува. Имаше си го и преди и доста време си карах с него, затова не съм сигурен от какво е. Мисля, че като я сложих кутията първите дни го нямаше затова отидох при майсторите да провериме за течове. Няма течове. Дали да пробвам с друго масло?
                      Bravo HGT

Коментар

Този шум при ППХ обикновенно е от генерацията.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Щом казваш, че изчезва като натиснеш съединителя е възможно да е от аксиалния лагер.

Коментар

vesko_brava_103hp написа:
                            Щом казваш, че изчезва като натиснеш съединителя е възможно да е от аксиалния лагер.
                            или лагера на първичиния вал.

Коментар

Значи в два сервиза ми казват, че всичко си е нирмално, така че спирам да се занимавам. Вчера пътувах до Бургас и нямаше никакви проблеми. Като слезнах от магистралата се заслушах пак и установих, че този звук който чувам се появява като натискам съединителя и го задържа на средно положение. Като го натисна докрай изчезва, като го пусна до горе също. На 4та и 5та като го пробвам се чува най-ясно, защото мотора не го заглушава. Звукът се чува само при натискане и пускане на съединителя ммежду 1500-2000 оборота. Беше ми казано,при свалянето на кутията, че съединителя е на 6. Абе музиката по- силно и спирам да слушам звуци от Фиата:D
                              Bravo HGT

Коментар

Working...
                              X