Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем студен старт мареа 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес на всичкото отгоре и стартера ми се скапа,бендикса започна да задържа,намерих един спукан маркуч мисля си,че е някакъв вакуум защото съскаше от него,идва някъде под казанчето за антифриза и отива някъде надолу от лявата страна на рейката.Дали е възможно стартера да прави тази мизерия,че днес запали сякаш на два цилиндъра?
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

campain написа:
      Днес на всичкото отгоре и стартера ми се скапа,бендикса започна да задържа,намерих един спукан маркуч мисля си,че е някакъв вакуум защото съскаше от него,идва някъде под казанчето за антифриза и отива някъде надолу от лявата страна на рейката.Дали е възможно стартера да прави тази мизерия,че днес запали сякаш на два цилиндъра?
      Дай снимкана маркуча
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Снимка утре ще направя и кача,че колата не е при мен,прибрал съм я в един гараж,в който днес сутринта температурата беше + 10 и колата запали от раз идеално.Направо вече незнам какво да мисля и кое да обвинявам за проблема,утре ще сменя горивният филтър,че си мисля да не е задънен с боклуци и като застудее да прави мизерии.
        Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Тва не е ли обезвъздушаването на резервоара. Възможно е и от там да ти прави проблем, защото смуче въздух след дебитомера (и най-вече след дросела) .
          Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
          Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
          Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
          Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Колеги проблема е решен,оказа се задръстен и замръзнал катализатор,след махането му колата се роди,направо литна,пали и работи нормално,от него и гърнето извадих доста вода.Доста се чудих как е възможно подобно нещо,но ми казаха,че кондезна е знак за добро изгаряне и това в комбинация с късите разтояния които изминавам със студена кола и гърнета е довело до проблема.Иначе маркуча за който стана въпрос влиза там където е оградено с червено на първата снимка,а на втората снимка е този черният,някой знае ли за какво е?
            Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Ето решение http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
              Прикачени файлове
              now. BMW E39 523i '98 170hp
              ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
              ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

знам поне 3 броя 1.8ци , дето го има това свистене и го приехме за нормално.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Бъдете по внимателни при монтажа на гумения маркуч за да не се получи и това В крайна сметка съскането е от омазаното със силикон. След като отстраних този проблем, съскане от пробитата тръбичка не се чуваше. А пробива в тръбичката го открих след това. Просто като има съскане, бутнете тази джиджавка на всмукателния колектор навътре и съскането изчезва.
                  Прикачени файлове
                  now. BMW E39 523i '98 170hp
                  ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                  ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Аз го увих с една самовулканизираща изолационна лента за запушване на дупки по маркучи и тръби.
                    Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Нямам такова нещо на либрата.Либрока се оказа се че има променлив ход на всмукателния колектор или поне аз така си мисля.На трудно палещите 1,8ци ... как ви е компресията ? Ама не миналата година, ами сега
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Нямам такова нещо на либрата.Либрока се оказа се че има променлив ход на всмукателния колектор или поне аз така си мисля.На трудно палещите 1,8ци ... как ви е компресията ? Ама не миналата година, ами сега
                        от известно време те гледам как бъзикаш колегите

Коментар

Такаааа, днес си направих малка самодиагностика на количката. По-назад в темата бях писал, че и аз съм с подобен проблем със запалването сутрин.В компютъра имах записани 3 грешки:Ето какво показват и датчиците:----------------------------------------------------Да се надяваме, че след смяна на термостат и датчик на температура на въздуха, нещата ще се оправят. Ще пиша като намеря време да ги сменя.Грешката за имобилайзера си я знам защо е - премахнат е!
                          Fiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати

Коментар

u_bo написа:
                            emzo написа:
                            от известно време те гледам как бъзикаш колегите
                            Не се бъзикам, може да паля на 2-3 цилиндъра, но като намачкам газта няма замисляне.Оборотите се покачват.Колата върви.Обаче на такава 1.8ца, дето като натисне газта оборотите падат, компресията си беше заминала.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е тя компресията как така ще си замине отведнъж?Аз моята не съм я мерил,но колата си вървеше и палеше нормално и в един момент не ще да пали като е студена,а то какво се оказа замръзнал катализатор.Днес смених и горивният филтър,оказа се,че тоя при който ходих преди за обслужване не го е сменил неговата мамица,ама аз ще му го изкарам това през носа. .Да питам и нещо друго,дали е възможно ако бензиновата помпа не прави добро налягане при малко бензин в резервоара,колата да не пали?Че един приятел има такъв странен проблем при който с около 10-на литра в резервоара колата не пали, като сипе повечко го няма проблема.Колата е Алфа 155 2.0 бензин.
                              Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

emzo написа:
                                Обаче на такава 1.8ца, дето като натисне газта оборотите падат, компресията си беше заминала.
                                При мен компресията си беше близо 13 атмосфери на всички 4 цилиндъра, след ремонта се оказа, че само маслените сегменти бяха тръгнали, то и за това харчеше по 1л масло на 1000км.
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X