Днес на всичкото отгоре и стартера ми се скапа,бендикса започна да задържа,намерих един спукан маркуч мисля си,че е някакъв вакуум защото съскаше от него,идва някъде под казанчето за антифриза и отива някъде надолу от лявата страна на рейката.Дали е възможно стартера да прави тази мизерия,че днес запали сякаш на два цилиндъра?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем студен старт мареа 1.8
Collapse
X
-
campain написа:Днес на всичкото отгоре и стартера ми се скапа,бендикса започна да задържа,намерих един спукан маркуч мисля си,че е някакъв вакуум защото съскаше от него,идва някъде под казанчето за антифриза и отива някъде надолу от лявата страна на рейката.Дали е възможно стартера да прави тази мизерия,че днес запали сякаш на два цилиндъра?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Снимка утре ще направя и кача,че колата не е при мен,прибрал съм я в един гараж,в който днес сутринта температурата беше + 10 и колата запали от раз идеално.Направо вече незнам какво да мисля и кое да обвинявам за проблема,утре ще сменя горивният филтър,че си мисля да не е задънен с боклуци и като застудее да прави мизерии.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Тва не е ли обезвъздушаването на резервоара. Възможно е и от там да ти прави проблем, защото смуче въздух след дебитомера (и най-вече след дросела) .Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
Колеги проблема е решен,оказа се задръстен и замръзнал катализатор,след махането му колата се роди,направо литна,пали и работи нормално,от него и гърнето извадих доста вода.Доста се чудих как е възможно подобно нещо,но ми казаха,че кондезна е знак за добро изгаряне и това в комбинация с късите разтояния които изминавам със студена кола и гърнета е довело до проблема.Иначе маркуча за който стана въпрос влиза там където е оградено с червено на първата снимка,а на втората снимка е този черният,някой знае ли за какво е?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Бъдете по внимателни при монтажа на гумения маркуч за да не се получи и това В крайна сметка съскането е от омазаното със силикон. След като отстраних този проблем, съскане от пробитата тръбичка не се чуваше. А пробива в тръбичката го открих след това. Просто като има съскане, бутнете тази джиджавка на всмукателния колектор навътре и съскането изчезва.now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
u_bo
emzo написа:Нямам такова нещо на либрата.Либрока се оказа се че има променлив ход на всмукателния колектор или поне аз така си мисля.На трудно палещите 1,8ци ... как ви е компресията ? Ама не миналата година, ами сега
Коментар
-
Такаааа, днес си направих малка самодиагностика на количката. По-назад в темата бях писал, че и аз съм с подобен проблем със запалването сутрин.В компютъра имах записани 3 грешки:Ето какво показват и датчиците:----------------------------------------------------Да се надяваме, че след смяна на термостат и датчик на температура на въздуха, нещата ще се оправят. Ще пиша като намеря време да ги сменя.Грешката за имобилайзера си я знам защо е - премахнат е!Fiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати
Коментар
-
u_bo написа:emzo написа:Нямам такова нещо на либрата.Либрока се оказа се че има променлив ход на всмукателния колектор или поне аз така си мисля.На трудно палещите 1,8ци ... как ви е компресията ? Ама не миналата година, ами сегаF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Е тя компресията как така ще си замине отведнъж?Аз моята не съм я мерил,но колата си вървеше и палеше нормално и в един момент не ще да пали като е студена,а то какво се оказа замръзнал катализатор.Днес смених и горивният филтър,оказа се,че тоя при който ходих преди за обслужване не го е сменил неговата мамица,ама аз ще му го изкарам това през носа. .Да питам и нещо друго,дали е възможно ако бензиновата помпа не прави добро налягане при малко бензин в резервоара,колата да не пали?Че един приятел има такъв странен проблем при който с около 10-на литра в резервоара колата не пали, като сипе повечко го няма проблема.Колата е Алфа 155 2.0 бензин.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
emzo написа:Обаче на такава 1.8ца, дето като натисне газта оборотите падат, компресията си беше заминала.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар