Здравейте,от два дни ми се появи странен проблем,когато е студена колата припалва и веднага гасне и така при всички опити да запаля.А като натисна газта и я задържа 5-6 секунди,след това не гасне.След това вече няма такъв проблем,държи си нормални обороти,не гасне,набира нормално,все едно не имало такъв проблем.Към кое да се насоча да погледна,че след като запали на диагностиката не дава грешки и всичко е в норма?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем студен старт мареа 1.8
Collapse
X
-
Колеги за да не отварям нова тема може и да помогнете и на мен с темпра 1.6 моно когато е студена върти и само припалва ако я паля с леко припомпване да не се дави ,но пали когато натисна газта до долу и после си пали от раз без газ ! въздух ли не и достига ? няма значение дали я паля на газ или бензинFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Добър ден (вечер). От скоро и аз съм собственик на едно италианско мъниче, а именно - Fiat Punto 1.2i 75 h.p. 95-та. Сутрин или ако не е палено от предишният ден, ми прави проблеми при първо запалване. Паля, форсира се и гасне. При второ запалване вече успява да се задържи. Запали ли веднъж, няма проблеми с шофирането и на светофари, но все пак държи високи обороти. Утре ще ходя да купувам термостат, че сегашният мисля е останал в отворено положение и загрява трудно. Макар, че предишният собственик казва, че през лятото му загрявала доста като обикаля градско, което също ме притеснява. Перката се включва когато стрелката стигне над половината. КЛИПЧЕ: Fiat Punto 1.2i 75 h.p. - проблем при студено паленепояснение: на клипчето, НЕ ДОКОСВАМ газта! Чак на 1:30 минута му давам аз газ.... Опита за запалване е по обяд, не е -20... беше си около 0-та.За сега искам да оправя запалването, а за загряването ще видя как е след смяната на термостата. Благодаря ви предварителноFiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати
Коментар
-
u_bo
Re: Проблем студен старт мареа 1.8
campain написа:Здравейте,от два дни ми се появи странен проблем,когато е студена колата припалва и веднага гасне и така при всички опити да запаля.А като натисна газта и я задържа 5-6 секунди,след това не гасне.След това вече няма такъв проблем,държи си нормални обороти,не гасне,набира нормално,все едно не имало такъв проблем.Към кое да се насоча да погледна,че след като запали на диагностиката не дава грешки и всичко е в норма?
Коментар
-
Днес сутрин запали колата без да натискам педала на газта,но заработи веднага на около 900 оборота,та може ли датчика за температурата да прави проблеми и какво съпротивление трябва да има като е студен мотора,при 70 градуса беше 400 ома?А налягането на бензиновата помпа какво трябва да е и мога ли да го измеря като завия един манометър на маркуча който подава гориво към рейката?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Добре това ще го проверя,днес напръсках всички клеми с контактен спрей да видим сега като изтине колата дали ще има разлика,че уж всичко е наред,но не ще да пали и си викам да не е някой лош контакт,защото на работещ двигател като разбутам клемата на комутатора се променя работата му.Дали е възможно той да не подава искра на всички бобини или ако се развали се загубват всички тоци?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар