Здравейте колеги. Колата е fiat brava 1.4 12v . От скоро има газ и след поставянето на уредбата започнаха проблемите. Става въпрос за работата на двигателя на бензин. На газ работи добре и няма ядове но на бензин никаква я няма. Пали на бензин но не поддържа обороти , при форсиране прекъсва и при отпускане на педала не държи обороти и гасне. Ходих при газаджии и ми казаха че сместа ми била бедна и колата не работила добре понеже имало вероятност да е износен вала или проблем с някой клапан но на мен не ми се вярва понеже ако беше така колата нямаше да работи и на газ добре. Друг майстор ми каза че ми е заминала бензиновата помпа което също не ми се вярва понеже проблема се появи 1 ден след поставянето на газовото. Майстора каза че може да е случайност просто да и е било дошло времето и стегна изходния маркуч за бензина че да повиши налягането. След стягането колата можеше да държи някакви обороти сутрин като я паля но не работеше добре а прекъсваше.Сутрин колата като я запаля на бензин пали но не държи обороти и веднага трябва да мина на газ след това пак минавам на бензин и с леко форсиране и отнемане на газта от време на време задържа оборотите към около 600 700 но колата също не работи добре. Съмнявах се в ламда сондата но колата докато работи и и извадя буксата за сондата и ми се струва че колата започва да работи по зле . Като запуша с ръка отвора за въздушния филтър и спра притока на въздух и оборотите се вдигат и колата сякаш заработва по добре . Къде да търся проблема? Благодаря предварително. Стъпковото моторче работи(така са ми казвали майстори)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем при работа на бензин brava 1.4 12v
Collapse
X
-
Re: Проблем при работа на бензин brava 1.4 12v
tedo0o0 написа:От скоро има газ и след поставянето на уредбата започнаха проблемите.Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
tedo0o0 написа:Мисля че нямам този емулатор какво трябва да представлява той и къде се закача ако можеш да ми кажеш и да проверя дали имаFiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
Отиваш при газаджиите и ги питаш дали са ти сложи въпросния емулатор на ламбда сондата. Ако не са искай да го направят, около 25-30лв. му е цената с монтажа. Щом като уредбата е гаранционна, според мен няма смисъл да се занимаваш сам да си слагаш въпросния емулатор. Може после да се заядат за гаранцията. Успех в начинанието.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
Re: Проблем при работа на бензин brava 1.4 12v
tedo0o0 написа:Здравейте колеги. Колата е fiat brava 1.4 12v . От скоро има газ и след поставянето на уредбата започнаха проблемите. Става въпрос за работата на двигателя на бензин. На газ работи добре и няма ядове но на бензин никаква я няма. Пали на бензин но не поддържа обороти , при форсиране прекъсва и при отпускане на педала не държи обороти и гасне. Ходих при газаджии и ми казаха че сместа ми била бедна и колата не работила добре понеже имало вероятност да е износен вала или проблем с някой клапан но на мен не ми се вярва понеже ако беше така колата нямаше да работи и на газ добре. Друг майстор ми каза че ми е заминала бензиновата помпа което също не ми се вярва понеже проблема се появи 1 ден след поставянето на газовото. Майстора каза че може да е случайност просто да и е било дошло времето и стегна изходния маркуч за бензина че да повиши налягането. След стягането колата можеше да държи някакви обороти сутрин като я паля но не работеше добре а прекъсваше.Сутрин колата като я запаля на бензин пали но не държи обороти и веднага трябва да мина на газ след това пак минавам на бензин и с леко форсиране и отнемане на газта от време на време задържа оборотите към около 600 700 но колата също не работи добре. Съмнявах се в ламда сондата но колата докато работи и и извадя буксата за сондата и ми се струва че колата започва да работи по зле . Като запуша с ръка отвора за въздушния филтър и спра притока на въздух и оборотите се вдигат и колата сякаш заработва по добре . Къде да търся проблема? Благодаря предварително. Стъпковото моторче работи(така са ми казвали майстори)Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар