Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при работа на бензин brava 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при работа на бензин brava 1.4 12v

Здравейте колеги. Колата е fiat brava 1.4 12v . От скоро има газ и след поставянето на уредбата започнаха проблемите. Става въпрос за работата на двигателя на бензин. На газ работи добре и няма ядове но на бензин никаква я няма. Пали на бензин но не поддържа обороти , при форсиране прекъсва и при отпускане на педала не държи обороти и гасне. Ходих при газаджии и ми казаха че сместа ми била бедна и колата не работила добре понеже имало вероятност да е износен вала или проблем с някой клапан но на мен не ми се вярва понеже ако беше така колата нямаше да работи и на газ добре. Друг майстор ми каза че ми е заминала бензиновата помпа което също не ми се вярва понеже проблема се появи 1 ден след поставянето на газовото. Майстора каза че може да е случайност просто да и е било дошло времето и стегна изходния маркуч за бензина че да повиши налягането. След стягането колата можеше да държи някакви обороти сутрин като я паля но не работеше добре а прекъсваше.Сутрин колата като я запаля на бензин пали но не държи обороти и веднага трябва да мина на газ след това пак минавам на бензин и с леко форсиране и отнемане на газта от време на време задържа оборотите към около 600 700 но колата също не работи добре. Съмнявах се в ламда сондата но колата докато работи и и извадя буксата за сондата и ми се струва че колата започва да работи по зле . Като запуша с ръка отвора за въздушния филтър и спра притока на въздух и оборотите се вдигат и колата сякаш заработва по добре . Къде да търся проблема? Благодаря предварително. Стъпковото моторче работи(така са ми казвали майстори)

разкачи плюса на акумулатора за 10 минути после я запали на бензин да поработи 10 минути на място на празен ход без да превключваш на газ и кажи резултата. успех
    Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

Няма промяна просто колата не работи на празен ход не поддържа ниски обороти и гасне иначе си пали

Коментар

дд

запуши въздушния филтър с хартия и мачкай
        fiat bravo 1.4

Коментар

Re: Проблем при работа на бензин brava 1.4 12v

tedo0o0 написа:
          От скоро има газ и след поставянето на уредбата започнаха проблемите.
          С това започва филма обикновено.Като за начало, попитай газаджиите дали са ти сложили емулатор на ланда сондата.Ако не са, да ти сложат и няма да има проблеми.Минах по този път с Браво 1.4/12в.Преобогатява ти сместа,защото на газ компа получава някакви странни стойности от ландата и при следващо палене се стреми да оправи работата но я влошава всъщност.
          Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
          Alfa Romeo 147 1.9 jtd
          Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

Мисля че нямам този емулатор какво трябва да представлява той и къде се закача ако можеш да ми кажеш и да проверя дали има

Коментар

tedo0o0 написа:
              Мисля че нямам този емулатор какво трябва да представлява той и къде се закача ако можеш да ми кажеш и да проверя дали има
              Захранване взима от клапана който пуска газта(респективно от ключа за превключване на газ/бензин).Има кабел който отива в ландата прекъсва активния край и я свързва с една кутийка която изработва усреднен сигнал , който лъже компа че всичко е наред когато работи на газ.
              Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
              Alfa Romeo 147 1.9 jtd
              Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

Отиваш при газаджиите и ги питаш дали са ти сложи въпросния емулатор на ламбда сондата. Ако не са искай да го направят, около 25-30лв. му е цената с монтажа. Щом като уредбата е гаранционна, според мен няма смисъл да се занимаваш сам да си слагаш въпросния емулатор. Може после да се заядат за гаранцията. Успех в начинанието.
                Fiat Bravo 11'97
                1.4 12V A/C

Коментар

Re: Проблем при работа на бензин brava 1.4 12v

tedo0o0 написа:
                  Здравейте колеги. Колата е fiat brava 1.4 12v . От скоро има газ и след поставянето на уредбата започнаха проблемите. Става въпрос за работата на двигателя на бензин. На газ работи добре и няма ядове но на бензин никаква я няма. Пали на бензин но не поддържа обороти , при форсиране прекъсва и при отпускане на педала не държи обороти и гасне. Ходих при газаджии и ми казаха че сместа ми била бедна и колата не работила добре понеже имало вероятност да е износен вала или проблем с някой клапан но на мен не ми се вярва понеже ако беше така колата нямаше да работи и на газ добре. Друг майстор ми каза че ми е заминала бензиновата помпа което също не ми се вярва понеже проблема се появи 1 ден след поставянето на газовото. Майстора каза че може да е случайност просто да и е било дошло времето и стегна изходния маркуч за бензина че да повиши налягането. След стягането колата можеше да държи някакви обороти сутрин като я паля но не работеше добре а прекъсваше.Сутрин колата като я запаля на бензин пали но не държи обороти и веднага трябва да мина на газ след това пак минавам на бензин и с леко форсиране и отнемане на газта от време на време задържа оборотите към около 600 700 но колата също не работи добре. Съмнявах се в ламда сондата но колата докато работи и и извадя буксата за сондата и ми се струва че колата започва да работи по зле . Като запуша с ръка отвора за въздушния филтър и спра притока на въздух и оборотите се вдигат и колата сякаш заработва по добре . Къде да търся проблема? Благодаря предварително. Стъпковото моторче работи(така са ми казвали майстори)
                  Пази Боже такива газаджии !!! Ей аман от "разбирачи" в тая държава... Аз имам абсолютно същия проблем, тъй като не лъжа компютъра и това всеки "прост" газаджия би трябвало да го знае! Аман !
                  Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша

Коментар

Working...
                  X