Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с оборотите на Мареа 1.6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен проблем с оборотите на Мареа 1.6 16в

Здравейте,имам следния проблем който изглежда никои не може да разреши.Колата е с обикновенна газова и преди месец някаде започна да губи обороти и да държи между 100 и 400 оборота и по някога гаснеше.Закарах я на майстор пуснахме я на компютъра и излизаше постоянно ламбда сонда следователно я сменихме и се оправи.Карах около седмица и изведнъж оборотите започнаха да са високи между 1300 и 19000 и постоянно се менят(стрелката играе) на компютар като я закачим нищо не излиза и никои не може да ми оправи проблема.Моля даите някакво компетентно мнение.Благодаря

Стъпково моторче ? как е то
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
      Всички майстори казват че не е от него.Казаха ми да го изключа от букста при загрял двигател и ако се нормализират оборотите значи е от него а аз като го излкиучих никакяа промяна.

Коментар

_)_IvAn_(_ написа:
        fuel injekcion написа:
        Всички майстори казват че не е от него.Казаха ми да го изключа от букста при загрял двигател и ако се нормализират оборотите значи е от него а аз като го излкиучих никакяа промяна.
        колега сменяй стъпковия мотор и сичко ще заспи на място ако си с пластмасовите колектори ще е леко трудна смяната ама пак става
        като му дам газ надига муцуната и почва да души за бензиностанция

Коментар

Да не дърпа въздух отнякъде?

Коментар

kiriluz1 написа:
            най вероятно
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              kiriluz1 написа:
              най вероятно
              От къде да дърпа? Трябва да е след дросела за да се форсира. След като е с обикновенна газова, и е покарал смятам, че е време за ламбда емулатор /предполагам 90% съм сигурен, че няма/! Има ли го същият проблем на бензин? Най вероятно ако и с предната сонда на бензин е била добре, то си леко на минус .

Коментар

С металните колектори е и няма ламбда емулатор да . На бензин и на газ няма разлика в оборотите . Интересното е , че го прави само в студено време . Като е топло и няма проблеми . Дросела е чистен , газовата е прегледана основно, на диагностика нищо не излиза . И други имат съмнение, че дърпа въздух , но от къде може ?
                Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

я пробвайте с друг въздушен филтър и огледайте тръбопроводите от кутията на въздушния филтър до дросела. от това което прочетох отново ме навява на мисълта че може би не и стига въздуха. Проверете и гарнитурата на смукателния колектор, както и състоянието на генерацията.

Коментар

kiriluz1 написа:
                    Уж я гледаха и казаха че не дърпала въздух от никаде колега но днес ще им кажа пак да огледат.

Коментар

durex_a написа:
                      S_BANKOV написа:
                      kiriluz1 написа:
                      най вероятно
                      От къде да дърпа? Трябва да е след дросела за да се форсира. След като е с обикновенна газова, и е покарал смятам, че е време за ламбда емулатор /предполагам 90% съм сигурен, че няма/! Има ли го същият проблем на бензин? Най вероятно ако и с предната сонда на бензин е била добре, то си леко на минус .
                      Днес ще ходя да и слагат емулатор на дюзите но газаджията ми каза че няма смисал да се слага ламбда емулатор нз защо......

Коментар

S_BANKOV написа:
                        я пробвайте с друг въздушен филтър и огледайте тръбопроводите от кутията на въздушния филтър до дросела. от това което прочетох отново ме навява на мисълта че може би не и стига въздуха. Проверете и гарнитурата на смукателния колектор, както и състоянието на генерацията.
                        Днес я обслужвам и ще им кажа пак да огледат всичко и ще кажа дали има някакъв резултат.

Коментар

Щом и на бензин държи обороти е стъпков мотор. Това само на студена ли го прави или и на загряла?

Коментар

Не знам моноинж. как е вързан към колектора? Дали няма гумен тампон или гарнитура. Аз съм с пълна инж.и ГИ ,та така ми е дигала обороти от напукани маркучи на газвите инжектори. А напредишния фиат от тампон на карбуратора. Другото което ми идва наум е температурен датчик.

Коментар

kiriluz1 написа:
                              Не знам моноинж. как е вързан към колектора? Дали няма гумен тампон или гарнитура. Аз съм с пълна инж.и ГИ ,та така ми е дигала обороти от напукани маркучи на газвите инжектори. А напредишния фиат от тампон на карбуратора. Другото което ми идва наум е температурен датчик.
                              И при него е пълна инжекция, няма моно и тампони

Коментар

Working...
                              X