Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Lancia Y 1.2 16V 86 к.с

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Lancia Y 1.2 16V 86 к.с

Здравейте колеги от скоро се сдобих с Ланчиа Ипсилон 1.2 16В 86 кончета това си е чистокръвно Пунто имам няколко въпроса: 1. Става въпрос за разхода преди да сменя бензиновата помпа(старата изгоря) беше около 5.5 средно карам предимно извънградско сега с новата се вдигна близо литър ,че и понякога повече ,а карам по същия начин и по същия маршрут ? При вас какъв е разхода?2. Относно возията ужасна е друса,скача подрипка вътре направо подскачам ,уж майстора каза ,че всичко по окачването е наред? Преди това имах citroen saxo vts със спортно окачване возеше в пъти по добре 3. Обмислям варианта за ГИ до 900лв,но във Пловдив да ви кажа със се разочаровал на няколко пъти от сервизи за ГИ (особено от този до КАТ -просто никога за нищо на света не ходете там) в София съм чувал ,че Еврогаз са на доста високо ниво,но предимно се кара в Пловдив и за сега това не е оферта 4. Колата има супер парно и загрява адски бързо но стрелата на температура никога не стига средата а винаги е в долните граници при вас среща ли се този проблем ?
    Lancia 1.2 16V 86hp

1 няма как със смяна на помпа да ти качи разхода.2-По принцип си возят твърдичко.3-За газ не знам 4-Виж кога ти отваря термостата,провери го може самата стрелка да лъже,макар че не ми се вярва по скоро термостата е заминал.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

Ако не заминал няма да има парно ? А всъщност си духа яко топло
      Lancia 1.2 16V 86hp

Коментар

Пак ще духа яко топло,но след време.Запали колата за две минути и си пипни радиатора,ако е топъл знаеш.
        ex. punto elx 1.2i
        Lancia Libra 1.6

Коментар

1- не знам2- и моята друса ама ти го описваш бая по страшно3- Ги маи ти казах и в ланча форума, Валгас на рогошко шосе, до сега не ми се е издънил с монтаж на толкова коли които съм му пратил.4- така си показват стрелките на тея коли, седи сякаш не загрява ама си е загряла, аз също не вярвах на приказки но го свалих и го сварих, работи си нормално. Както каза колегата запали я да поработи 5 та дори и повече минути когато стрелката вземе да отлепя по скалата пипни дебелия маркуч към радиатора не трябва да е топъл.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Днес карах едно пунто и две ипсилончета на приятели искам да споделя ,че возиха супер нищо общо с моя много стегнатно идеално поведение за малка кола няма тия клатения и друсания , а и спирачките им бяха супер не като при мен натискаш и хващат най-долно положение а задни и предни накладки са чисто нови ? сега почвам ревизия на колата .... идеи?
            Lancia 1.2 16V 86hp

Коментар

ми амортисьори, като за начало - да оправиш клатенето. това със спирачките е много интересно. дискове сменял ли си? ако са за смяна - първо прочети откъде да си купиш.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Проблема със спирачките ти е от задните барабани, като сте сменяли накладките не сте се справили със саморегулиращите механизми и сега накладките са далече от барабана и за това педала ти има голям ход.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Дисковете са си оки има още много хляб в тях,относно задните майстор ги слага и ми каза ,че проблема ми е в помпата на спирачките което ме съмнява много .....
                  Lancia 1.2 16V 86hp

Коментар

С какви накладки е колата?
                    ex. punto elx 1.2i
                    Lancia Libra 1.6

Коментар

някакви италиански от евро 07 зелен надпис беше ,безизвестен некви, казаха ,че били италиански предните а задните дори не ги видях
                      Lancia 1.2 16V 86hp

Коментар

Тея ако са същите които си мисля едни Тръстинг или тръстед ли кво беше, зелена кутия са уникални Мен един глупак на ГТП ме върна за наакладки въпреки че моите имаха над 6мм граифер. Купих си едни такива щото ми ги похвали мои човек от Евро 07 сложих ги и сефте кола с нови накладки да спира толкова добре колкото и със старите улегнали по диска, е сигурно дисковете ми са прави ама спираха чудесно. Отидох минах си прегледа и пак си сложих старите, тея ще почакат
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Пробвах термостата запалих колата и минах 4 км стрелката се вдигна на 5 мм от 50 градуса както обикновено си седи там спрях пипнах маркуча към радиатор вече беше топъл.... Май накладките бяха с тази марка
                          Lancia 1.2 16V 86hp

Коментар

Тези накладки не са добри,не се изяжда феродото при употреба а се изяждат дисковете,колата на ти спира от тях.Другият път си сложи MAFF.За 4 километра колата може да е загряла и за това да е отворил,нищо не си направил.Остави я на място да поработи 5 мин. и тогава си барни радиаторът.
                            ex. punto elx 1.2i
                            Lancia Libra 1.6

Коментар

Сутринта направих пак теста запалих е и поработи 7,8 минути и маркуча към радиатора беше топъл вече ,един приятел има електронен термометър ще го видя на колко градуса отваря така е най-сигурно ,а този термостат от дясната страна до двигателя ли е ?
                              Lancia 1.2 16V 86hp

Коментар

Working...
                              X