Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Punto 1.8 HGT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Знам че си с 4 бобини. То стига една да е заминала.

Коментар

Колеги,наистина се насочете и към бобините.Аз на моя фиат брах ядове миналата година,зареди заминали лули,гаснене зимата,придърпване,гърмежи в колекторите.Преди време карах волво с40,което също правеше тия,аномалий зареди бобина.

Коментар

Не мисля, Че е бобина понеже на газ колата е супер, а и ако е бобина би трябвало да има неизгоряла смес в ауспуха, а при мен тоЧно там сместа е много бедна.

Коментар

Бубина на този двигател не може да объркаш, когато е заминала. Аз да питам Еку и връзките по и около него? Отделно, ако драмите се случват само на бензин - грешна адаптация. Това пък означава, ресет на адаптация (въпроса е леко спорен), и нови и кадърни настройки на газта.

Коментар

Имам поне три случая с познати на заминала бобина и подобни симтоми.Иначе казвам че заради заминала бобина се скапва самоадаптацията.

Коментар

Мен ми е горяла два пъти. Преди това на автомобил не ми е горяла бубина. Да знаеш, от първият път разбрах, че е бубина.

Коментар

При мен прекъсването се проявяваше в ниските и не винаги,но с времето се засилваше.

Коментар

Имаш 3 неща да провериш- свещи/бобини, макар че бобините рядко дават фира, точно тия- налягане на бензина - проверка на инжекторите - елементарно - акумулатор, компресор за помпмене на гуми, ацетонАз от цялата тема на разбрах, на газ прави ли ги тия мизерии ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не. На газ колата работи перфектно.

Коментар

...ами като видях темата и се сетих.... emzo да ти каже колко съм отвеян напоследък...утре ще свърша работа
                      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

biankov написа:
                        Не. На газ колата работи перфектно.
                        Свали рейката с бензиновите инжектори.Свали горния о-пръстен, намери 100см маркуч, който да влезе отгоре на инжектора.Стягаш задължително със скоба.Пълниш 200мл ацетон в маркуча, в горния край на маркуча с компресор правиш налягане 4-5 бара и някой подава на инжектора 12в на кратки порции.Няма страшно , дори при дълго задържане не изгарят Отдолу гледаш струята. Трябва да е права надолу и да се разпрашава на 4.Не давай дюзите някой да ти ги чисти, сам ги провери ! Щото в наши дни - вяра никому !
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В началото мислех, че е от запушени дюзи, защото колата се кара на газ, за съжаление след чистене във ваничка и т.н. ефекта беше никакъв, самите дюзи не бяха и толко зацапани, но проблема сутрин си остана Общо взето проблемите на biankov са същите и при мен.
                          punto HGT

Коментар

Ами аз писах по-горе проверка на тия неща и тогава може да говорим.Ваната няма да ти покаже, как разпрашават
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Направил съм всиЧко което си описал + измиване на дросела и промяна няма

Коментар

ЕКУто ти с 2 букси ли е ? отляво и отдясно или са 5 ?Логни с ФЕС Self Fra parameter на колко % е .
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X