Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фазов датчик разпределителен вал Браво 1.8 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фазов датчик разпределителен вал Браво 1.8 16V

Привет, някой имал ли е проблем с него? Може ли да се засече с диагностика, че нещо не се сещам. Проблема заради който се съмнявам че е от него е следния - затруднено първо палене сутрин, при второто пали веднага, на извънградско светва чека за проблем с горивната система, при гасене на двигателя грешката изчезва и после веднага пак се появява, прави го само на дълги разтояния. КОлата ограничава скороста до 140км/ч., и оборотите до 4500рмп. Явно е че влиза в авариен режим, но запаметени грешки няма. По колата досега е направено следното - сменен и два пъти проверен ангренаж /от различни хора и винаги с пети/- съмнения за неправилно зацепване, сменен термостат и термодатчици - съмнения за рязко смъкване на температурата и за това да влиза в авариен режим, сменен съединител заради съмненията че той е причината за оборотите и скороста, чисто нова генерация с всички гърнета и тръби. Та като прочетох за датчика се замислих и дали не е той причината за проблема.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Този датчик на цифров Hall ефект.Записвало ли ти е camshaft грешка ? Щото ако не е , не бих го барал.Тоя датчик не се прецаква дори като закачиш ТАП на неговото място едни 1.8 хакери и това бяха направили Tемп. датчик е едно съпротивление, ако в даден момент ти дава що годе читаво отчитане на температура - значи работи, не може за секунди да му падне/увеличи толкоз съпротивението , че колата да си мисли, че е -50гр. навън.А съединителя, доколкото си спомням, еееей много помня ве, го запали на Бяло Камъне
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Защо не пробваш като ти светне чека без да гасиш да я вържеш към диагностична апаратура и да провериш каква е грешката.Същото нещо, което описваш, се случваше на Вектрата ми. Там излезе точно датчик на колянов вал.
      Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
      Chevrolet Aveo

Коментар

Грешки няма никакви, пробвал съм с 3 термодатчика, съединителя го запалих там, ама си мислех че е от него, е след ремонта му пак няма промяна. Чистил съм дебитомера, той също не е причината, ламбда сондата клати от 0.1 до 0.9, бензиновата помпа е сменена, но пък го прави и на газ. Още нещо интересно се сещам, когато си мия колата и с пароструйката си измия джантите и по точно предна джанта от страната на пасажера, колата направо излита, а там е точно фазовия датчик. Почвам да се съмнявам че проблема е някъде в буксата на датчика но първо ще трябва да сваля ангренажа.

Коментар

нали се сещаш. че тоя датчик не се мокри току така
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Знам че е доста нагоре и добре покрит от подкалник и капака на ангренажа, ама вече не знам какво може да е. Почнах да търся какви са симптомите на датчика на коляновия вал точно заради това че при теб се е оправила колата слуд смяната му и в ауди, бмв и рено форумите прочетох за същите симптоми като при мен и че са пречинени от фазовия датчик. Та затова ако някой знае какви са му симптомите когато е развален да казва че, едни 150лв. за датчик и още поне 100 за монтаж не ми се дават на сляпо. Почвам сериозно да се замислям над това буксата да прави проблем.Струва ли си варианта за втора уопотреба? , мисля че не е добра идея, ама все пак да питам.

Коментар

Банков, не мога да разбера за кой датчик говориш. Ако е датчика при разпределителните валове(датчик на Хол), сменял съм го и цената му комплект с плочката(защото има и отделно само сензора) е 75 лв. При мен симптома беше, че просто не запали и след отваряне се видя, че е правена няква самоделка за плочка и се е изместил и изтъркал. Той няма как да се намокри при миене на джанти. За датчика на коляновия вал бях пуснал тема. Директно си записа грешка датчик RPM. Оказа се , че по незнайна причина буксата се беше напълнила с боклуци. Не съм го сменял, но тогава проверих за цена и беше между 75 и 110 лв.П.П. на мен чека ми свети постоянно, ама това е друга бира....
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

http://axm-auto.com/index2.php?brand...=21&subcat=341 за тоя датчик говоря.

Коментар

Не знам защо са такива дебели цените. Аз го взех за 75 лв. Когато свети чека без да гасиш за да не изчезне да я закачиме да видим какво ще си каже предлагам.

Коментар

veselin10 написа:
                    Не знам защо са такива дебели цените. Аз го взех за 75 лв. Когато свети чека без да гасиш за да не изчезне да я закачиме да видим какво ще си каже предлагам.
                    С удоволствие бих се възползвал от диагностиката с теб в колата, ще трябва да направим едно кръгче по околовръсното за да се появи проблема, защото когато е в града много рядко се появава проблема. Ще се разберем нещо и ще дойда да те повозя.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      ауди, бмв и рено форумите прочетох за същите симптоми като при мен и че са пречинени от фазовия датчик.
                      Славчо , бате , дръж се сериозно Запали я, загрей я, изгаси я, извади буксата на датчика на РВ и запали.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А моята няма палене ако е откачен датчика на разпределителните валове.....

Коментар

Working...
                        X