Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости или диференциал на Браво 2.0

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скорости или диференциал на Браво 2.0

Здравейте колеги, от няколко дни фиатчето почна да издава един много странен шум-нещо като виене и леко стържене като включи на скорост в движение. Много ясно се чува примерно като набера малко и пусна газта. Като изключа от скорост не се чува, така че явно е нещо от скоростите. Влизат си перфектно иначе, няма щракане и трудности. Някой ако има идея какво може да е и струва ли си да се ремонтира или да търся кутия като се прецака тотално. Мерси предварително.
    Bravo HGT

провери имаш ли масло в скоростите..и ще е добре да го смениш ако никога не си го сменял! на всички скорости ли прави така ?
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
      провери имаш ли масло в скоростите..и ще е добре да го смениш ако никога не си го сменял! на всички скорости ли прави така ?
      Първо това направих. Долях му има няма 300гр, толкова събра. Сменял съм го преди 2 години мисля последно, като всяка зима му доливам е така по 300гр някъде. Иначе на всички скорости се чува, като мисля че на по високите предавки се чува повече. В смисъл на 1ва, 2ра не се чува толкова, защото колата е със спортен филтър и двигателя се чува доста, но на 4т, 5та примерно като се кара лекичко и се чува бая. Звука е точно като виене на лагер.
      Bravo HGT

Коментар

същото е и при мен, чува се на ниски обороти на всички скорости, на високи обороти мотора го заглушава, чува се много леко, като натисна съединител спира, като пусна гаста вие малко и спира, проблемът е или в диференциялната касета - сателитните колела, или в лагерите, за сега си карам така по натам ще го правя...

Коментар

misho_ написа:
          същото е и при мен, чува се на ниски обороти на всички скорости, на високи обороти мотора го заглушава, чува се много леко, като натисна съединител спира, като пусна гаста вие малко и спира, проблемът е или в диференциялната касета - сателитните колела, или в лагерите, за сега си карам така по натам ще го правя...
          Точно тва е колега. То си виеше лекичко и преди, но от няколко дена започна по-силно, придружено и с леко стържене. Не ми пречи по принцип, ма ме е страх да не се строши нещо и да го закъсам по сериозно. По принцип и без тва имам теч на масло от семеринг на колянов вал и трябва да се свалят скоростите, въпроса е има ли смисъл от ремонт или да се търси друга кутия.
          Bravo HGT

Коментар

ами немога да ти кажа, но те кутии като за мойта 1.6 навсякъде по 200-250 лв, ако ще го правя ще сваля кутията и ако нее много зле положението ще я правя, ако не си взимам друга, но ще си я ремонтирам аз, няма да я карам при майстор, така че незнам колко биха взели да я свалят и оправят, иначе аз така си взех колата от начало не ми правеше впечатление но веднъж покрай 75км/ч се заслушах, след това колата на крик първо лявата страна вдигам, паля 3та и до към 120, гася мотора и на неутрална и се чува виенето доволно, от дясната страна е същото, това ме навежда на мисълта че проблем е в касетата защото не ми се вярва и 2та лагера да вият по еднакъв начин и сила, на следващия ден си смених маслото, читаво беше и старото, не беше много почерняло и нямаше никакви стружки нито по пробките нито в маслото. иначе при мен скоростите са си доста в масло, но нее от семеринг явно гарнитурите някъде, обаче не капе, в гаража нее капнало и капка, събра ми към 1.5л масло обаче и в помпата имаше малко.

Коментар

misho_ написа:
              ами немога да ти кажа, но те кутии като за мойта 1.6 навсякъде по 200-250 лв, ако ще го правя ще сваля кутията и ако нее много зле положението ще я правя, ако не си взимам друга, но ще си я ремонтирам аз, няма да я карам при майстор, така че незнам колко биха взели да я свалят и оправят, иначе аз така си взех колата от начало не ми правеше впечатление но веднъж покрай 75км/ч се заслушах, след това колата на крик първо лявата страна вдигам, паля 3та и до към 120, гася мотора и на неутрална и се чува виенето доволно, от дясната страна е същото, това ме навежда на мисълта че проблем е в касетата защото не ми се вярва и 2та лагера да вият по еднакъв начин и сила, на следващия ден си смених маслото, читаво беше и старото, не беше много почерняло и нямаше никакви стружки нито по пробките нито в маслото. иначе при мен скоростите са си доста в масло, но нее от семеринг явно гарнитурите някъде, обаче не капе, в гаража нее капнало и капка, събра ми към 1.5л масло обаче и в помпата имаше малко.
              Ми аз не съм я вдигал на крик да вида кво ше се чува, но вчера се заслушах и се чува и едно като пищене като пусна газта. Освен това май и като изключа от скорост се чува леко виенето. Абе нещо не е на добре работата и май с всеки ден по зле става.
              Bravo HGT

Коментар

а от кога е започнало лекото виене?

Коментар

Лагери на диференциала... и аз го имах тоя проблем. Мисля, че двата общо бяха към 50лв... а за труд, както се споразумееш.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

misho_ написа:
                    а от кога е започнало лекото виене?
                    Ооо не помня, но не е от скоро. Даже си бях свикнал с него щото не се чуваше много :D
                    Bravo HGT

Коментар

spark написа:
                      Лагери на диференциала... и аз го имах тоя проблем. Мисля, че двата общо бяха към 50лв... а за труд, както се споразумееш.
                      И аз мисля, че са някакви лагери, щото скоростите иначе си влизат перфектно. Преди като ми се прееба кутията, 1ва влизаше само през 2ра, а 2ра я нямаше изобщо и карах от 1ва на 3та директно . За ремонта на ХГТ само за свалянето на скоростите ми казаха 150-200лв, но явно ще се наложи, тамън и да се смени тоя семеринг да не тече масълцето. A опасно ли е да се кара така? В смисъл може ли да се прецака нещо друго от каране с такива лагери, щото едва ли скоро ще имам пари за ремонт точно след празниците :D
                      Bravo HGT

Коментар

smokie написа:
                        Точно тва е колега. То си виеше лекичко и преди, но от няколко дена започна по-силно, придружено и с леко стържене. Не ми пречи по принцип, ма ме е страх да не се строши нещо и да го закъсам по сериозно. По принцип и без тва имам теч на масло от семеринг на колянов вал и трябва да се свалят скоростите, въпроса е има ли смисъл от ремонт или да се търси друга кутия.
                        Направо си намери скоростна кутия и сменяй. Само да не е същата... Имай готовност и по съединителя нещо да подмениш. Сигурен си, че не е лагер на съединителя? Не е добре в кутията да се премятат стружки и парчета метал, може да направи беля и на полуоските.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                          smokie написа:
                          Направо си намери скоростна кутия и сменяй. Само да не е същата... Имай готовност и по съединителя нещо да подмениш. Сигурен си, че не е лагер на съединителя? Не е добре в кутията да се премятат стружки и парчета метал, може да направи беля и на полуоските.
                          Ми то вече почна да се чува някакво тропане и силно стържене. Колата се спира от движение и понеделник си кара да се свалят скоростите. Нещо така удря вътре, че понякога се усеща и на съединителя. Въпроса ми е скъпо ли е да се ремонтира тая кутия, щото нещо не ми се рискува пак с втора ръка, въпреки че тая изкара 4 години. Ако някой може да препоръча сервиз за скорости да звънна да питам тва онова ще съм много благодарен.
                          Bravo HGT

Коментар

По добре не я карай така колата да няма планети и сателити по земята Четох че имаш и друга кутия .. ако и е здрав дифа сабираи от двете една и си карай
                            Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
                            Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
                            Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
                            Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Working...
                            X