Здравейте колеги, от няколко дни фиатчето почна да издава един много странен шум-нещо като виене и леко стържене като включи на скорост в движение. Много ясно се чува примерно като набера малко и пусна газта. Като изключа от скорост не се чува, така че явно е нещо от скоростите. Влизат си перфектно иначе, няма щракане и трудности. Някой ако има идея какво може да е и струва ли си да се ремонтира или да търся кутия като се прецака тотално. Мерси предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скорости или диференциал на Браво 2.0
Collapse
X
-
fuel injekcion написа:провери имаш ли масло в скоростите..и ще е добре да го смениш ако никога не си го сменял! на всички скорости ли прави така ?Bravo HGT
Коментар
-
същото е и при мен, чува се на ниски обороти на всички скорости, на високи обороти мотора го заглушава, чува се много леко, като натисна съединител спира, като пусна гаста вие малко и спира, проблемът е или в диференциялната касета - сателитните колела, или в лагерите, за сега си карам така по натам ще го правя...
Коментар
-
misho_ написа:същото е и при мен, чува се на ниски обороти на всички скорости, на високи обороти мотора го заглушава, чува се много леко, като натисна съединител спира, като пусна гаста вие малко и спира, проблемът е или в диференциялната касета - сателитните колела, или в лагерите, за сега си карам така по натам ще го правя...Bravo HGT
Коментар
-
ами немога да ти кажа, но те кутии като за мойта 1.6 навсякъде по 200-250 лв, ако ще го правя ще сваля кутията и ако нее много зле положението ще я правя, ако не си взимам друга, но ще си я ремонтирам аз, няма да я карам при майстор, така че незнам колко биха взели да я свалят и оправят, иначе аз така си взех колата от начало не ми правеше впечатление но веднъж покрай 75км/ч се заслушах, след това колата на крик първо лявата страна вдигам, паля 3та и до към 120, гася мотора и на неутрална и се чува виенето доволно, от дясната страна е същото, това ме навежда на мисълта че проблем е в касетата защото не ми се вярва и 2та лагера да вият по еднакъв начин и сила, на следващия ден си смених маслото, читаво беше и старото, не беше много почерняло и нямаше никакви стружки нито по пробките нито в маслото. иначе при мен скоростите са си доста в масло, но нее от семеринг явно гарнитурите някъде, обаче не капе, в гаража нее капнало и капка, събра ми към 1.5л масло обаче и в помпата имаше малко.
Коментар
-
misho_ написа:ами немога да ти кажа, но те кутии като за мойта 1.6 навсякъде по 200-250 лв, ако ще го правя ще сваля кутията и ако нее много зле положението ще я правя, ако не си взимам друга, но ще си я ремонтирам аз, няма да я карам при майстор, така че незнам колко биха взели да я свалят и оправят, иначе аз така си взех колата от начало не ми правеше впечатление но веднъж покрай 75км/ч се заслушах, след това колата на крик първо лявата страна вдигам, паля 3та и до към 120, гася мотора и на неутрална и се чува виенето доволно, от дясната страна е същото, това ме навежда на мисълта че проблем е в касетата защото не ми се вярва и 2та лагера да вият по еднакъв начин и сила, на следващия ден си смених маслото, читаво беше и старото, не беше много почерняло и нямаше никакви стружки нито по пробките нито в маслото. иначе при мен скоростите са си доста в масло, но нее от семеринг явно гарнитурите някъде, обаче не капе, в гаража нее капнало и капка, събра ми към 1.5л масло обаче и в помпата имаше малко.Bravo HGT
Коментар
-
spark написа:Лагери на диференциала... и аз го имах тоя проблем. Мисля, че двата общо бяха към 50лв... а за труд, както се споразумееш.Bravo HGT
Коментар
-
smokie написа:Точно тва е колега. То си виеше лекичко и преди, но от няколко дена започна по-силно, придружено и с леко стържене. Не ми пречи по принцип, ма ме е страх да не се строши нещо и да го закъсам по сериозно. По принцип и без тва имам теч на масло от семеринг на колянов вал и трябва да се свалят скоростите, въпроса е има ли смисъл от ремонт или да се търси друга кутия.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:smokie написа:Точно тва е колега. То си виеше лекичко и преди, но от няколко дена започна по-силно, придружено и с леко стържене. Не ми пречи по принцип, ма ме е страх да не се строши нещо и да го закъсам по сериозно. По принцип и без тва имам теч на масло от семеринг на колянов вал и трябва да се свалят скоростите, въпроса е има ли смисъл от ремонт или да се търси друга кутия.Bravo HGT
Коментар
-
По добре не я карай така колата да няма планети и сателити по земята Четох че имаш и друга кутия .. ако и е здрав дифа сабираи от двете една и си карайFiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар