Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с 1-ви цилиндър.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

извинете ме но явно съм подценил колегата.писах защото има и такива които не знаят реда на цилиндрите,а други пък даже не знаят,че колата им не пали от слаб акумулатор.

Коментар

Няма нищо, не си длъжен да познаваш всички Аи ще слезна да измеря компресия на студено че нямам спомен като я мерих кво беше що беше.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Така да сложим точка и по този спор, компресията на въпросния цилиндър е 12 на не палена кола от вчера и външна темп около 5 градуса. Темп датчика показва 7,35 килоома, при необходими 10 на 0 градуса и 5 на 20 градуса, мисля че е в границите на нормалното като за 5-7 външна.

Коментар

А защо не пробваш палене с откачен температурен датчик,така ще го елиминираш като проблем, компа ще зададе авариен режим и ще ти работи вентилатора постоянно. Пробвал съм го.

Коментар

Когато сместа е богата е необходимо по-високо напрежение за да прескочи искрата. Ако има някаква утечка там нейде свързана с 1 ви цил. е възможно да прекъсва запалването. Аз затова ти писъх да я смениш, помислих че разстоянието между електродите може да и е голямо.
            FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
            FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Ще пробвам утре сутрин с откачен датчик, свеща на 1 ви след всички размени по цилиндри и замени с други свещи накрая и намалих малко разстоянието ама все тая. За сега се насочвам към експерименти с темп датчика.

Коментар

Виж сутрин на тъмно и на студено какво става но вече съм убеден че е това има утечка. Когато ти е нормална сместа си прескача искрата от където трябва. Може би някъде лулата.
                FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Отечка отечка, адаш ама аз съм пробвал не с един и два доказано работещи кабели

Коментар

Колега смени я тая свещ все пак,може искрата да не е както трябва.Газта се пали по лесно от бензина.
                    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

За тея дето не им се чете цялата тема и с право щото стана 5 стр, ще го кажа за 19 път, свеща е сменяна и с друга и с нова и с квато имам, а верваи ми имам много 3 комплекта само за тая кола, 1 чисто нов дензо обикновен, един с които беше колата Бош явно е сменян скоро щото изглежда перфектен но аз като я купих го смених точно поради тази причина щото си мислех че не е в ред и взех нови дензо, и с тях така, после сложих иридиум щото имах едни останали от бравото но и с тях така, така че не се заяждате със свеща, още повече че са дензо иридиум и съм им разменял местата по цилиндрите и все 1 ви се келеши първото което съм правил е да се уверя че не е от свещ кабел и бубина .

Коментар

Остава да е клапан.Ебаси мистерията.
                        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Аз като четох, отнало какво си писъл се сещам, че при този тип система ако откачиш едната свещ искра няма да прескача и към другата. Ако няма утечка би трябвало, като откачиш 1 цил да спре да работи и 4 ти. Aко кабела е във въздуха и ако няма утечка...
                          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

slav4o_vt написа:
                            Аз като четох, отнало какво си писъл се сещам, че при този тип система ако откачиш едната свещ искра няма да прескача и към другата. Ако няма утечка би трябвало, като откачиш 1 цил да спре да работи и 4 ти. Aко кабела е във въздуха и ако няма утечка...
                            В грешка си колега ,при тази система искра има на 1+4 и на 2+3 цилиндър, като искрата отива там където е горивото,то се явява електролит т.е. по проводимо е отколкото празния цилиндър. Поне така съм разбрал аз от това което пише в документацията за мареата. Както и при пълния инжекцион например там където няма искра дюзата не отваря за да пази катализатора(това вече е от личен опит) , но при колвегата тук колата е моноинж. така че това не важи май.

Коментар

Искрата е едновременно и на двата цилиндъра, без значение кои от тях е в такт работа, сместа не е фактора за прескачането на искра. Бубините си мятат искра винаги две по две на 1-4 и на 2-3.FGRC, не не остава да е клапан как ще обясниш компресия от 12 атм иначе Признавам тва само италянка го може

Коментар

нещо се пропуска.нека обобщим.имаме цилиндър който не работи като е студен,има компресия 12,искра и гориво съшо има.е няма как да не работи.я пробвай с друга бобина,но не и твоята.не може всичко да работи, а мотора да работи на 3 цилиндъра

Коментар

Working...
                                X