Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с 1-ви цилиндър.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivel написа:
    абе човек да не си духнал гарнитура.то вече не се знае нищо при тебе.погледни си цвета на маслото,надуват ли се маркучите,имаш ли хубаво парно и докъде загрява стрелката
    emzo написа:
    Чек, чек, ако е духнал гарнитурата няма да пали на бензин, а ще пали на газ ли ?
    Сериозно питам, не се гъбаркам.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Няма проблем да запали и на двете горива.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Доказва се диагнозата за алгоритъма на студен старт, тази сутрин паля, махам кабела на 1 ви не бачка (като казвам не бачка имам предвид няма промяна в работата на мотора, кабел бубина свещ всичко си бачка), гася, пак паля и вече всичко е ок първи работи. (а и още нещо за да стане още по весело, като подам дори малко газ цилиндъра работи, остане ли на празен ход неще, и както казах в началото на темата, след 50 метра шофиране вече всичко е ок (говоря само за бензин) ) Ся остава да взема да пробвам с друг темп датчик как ще е, или може би датчик с други параметри или може би да се примиря, макар че които ме познава знае че не търпя нещо по колата ми да не е в ред за сега оставям нещата така, и спирам да ви тормозя, ако открия начин как да се оправи или виновника за това преобогатяване или обедняване (още не съм сигурен какво е) ще пиша
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Не виждам как е един темп. датчик ще гъбарка 1ви цилиндър, нещо механично ще да е.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Емо веднага щом ти мине през ума за механично, се сети че паля гася и се оправя, че паля на газ и въобще няма проблем, че паля минавам на газ и пак на бензин и се оправя. И аз вече не знам кои с кое се гърбака, ама едно знам със сигурност, тя се гъбарка с мене

Коментар

Да и ти си прав.Не знам дали си чел, аз пък имах проблеми с първо палене, като е студена.Смених датчик КВ и взе че се оправи.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Четох аз ти следя темите аз имах същия проблем с първо палене на бравото, но така и не го открих от кво е, така си я продадох, мислех че е позапушила дюзи, новия собстеник ги беше чистил и каза че няма промяна, после му набутали бензинова помпа и пак нищо, и накрая каза че сипал неква руска добавка в бензина и вика вече 6 месеца пали само като види ключа

Коментар

А възможността да ти смесва двете горива в началото? Ама пък на моно едва ли. Нищо не ти пречи да провериш съпротивлението на датчика на КВ и фазовия датчик.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А случайно да дърпа въздух някъде по колектора на 1 цилиндър? Бедна смес ,трудно запалване, леко нагряване уплатняване. Само предположение.

Коментар

МИ за засмукване на въздух не съм мислил, ще го напръскам с спреи да видим смуче ли от неиде. Датчиците съм ги мерил, още миналата година първо с тях се захванах но показват корекни стоиноси на 2-3 температури на които ги мерих, и с виза съм я гледал и пак работят корекно темп датчиците. А да меши две горива , не, все пак проблема го имаше и преди да сложа газ. Кофти е че ФЕС не подържа тоя комп, да я закача с Виза е истинско предизвикателство, по лесно ми е да я продам хахах

Коментар

този мотор няма фазов датчик.иначе много изписахме но не се реши проблема.голяма загадка.Емо,логика няма никаква разбира се -да духне гарнитура и да пали на газ,а на бензин да не иска.просто според мен автора на темата изпуска нещо.вариант е да смуче въздух от см.колектор на първи цилиндър.това е единствения вариант при който цилиндъра ще работи,но много слабо,а в същия момент достатъчно за да не мокри свеща.също автора да пише кой е въпросния неработещ цилиндър първи от дясно на ляво или първи от ляво на дясно,защото ако е 4-ти може да се оправдае тази логика.

Коментар

Обаче slavi пише, че не работи когато бил запалил за пръв път, и казва че когато е богата сместа не работи. А дали точно тогава е по-богата. По-скоро бих си помислил и аз че е бедна. Обаче и това много не се връзва, нали всички колектори са свързани, толкова пък да е запушен този. Някакъв конденз на бензина да се получава там.
                          FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

прав си че са свързани,но на този цилиндър на който изпуска влияе най-много.

Коментар

Ивел, Слави щом казва 1 -ви значи първи, тои е само един, няма ляво няма дясно 1 ви си е първи Слави не е вчерашен да не знае кои е 1 ви но за да не остане без отговор ще кажа че е този до ремъка. За сместа, мисля си че е богата щото ако е бедна много добре знаете кво се получава като подадеш газ, претриса и препуква в колекторите, при мен няма такова нещо. Запушвания и смучене не въздух също изключвам, поради факта че паля, изчаквам само да падната оборотите и гася, не ми се вярва каквото и да е за тея има няма 10 секунди работа да се загрее та да се оправи, на следващото палене веднага след първото вече всичко е ок. Сега съм намислил първо да проверя къв датчик ми е сложен да не би някои някъде си да го е сменял, ако отговаря за мотора, мисля да взема за проба един друг, и без да го монтирам е така от вън да я запаля с него да видя кво ще каже. Разгледах различните датчици които се монтират по моторите, за 1,4 датчика е с малко по различни параметри от моя, моя на 0 градуса е 10 килоома, а на 1,4 е 7500, (приравнено към моя когато вън е 0, този ще казва на мотора че е 10 градуса) на горе нещата пак се разминават леко в полза на по бедна смес, а на мен реално бензина ми трябва само за да паля и подгрея малко, та ако се окаже че с такъв датчик пали и заради "лъжата" в температурата която дава тои бачка по добре колата направо ще сложа такъв. Инак и аз не мога да си обясня кво толкова че баш 1 ви да не бачка и да е богата и да е бедна тряя да се отразява на всички цилиндри а не един да губи всеки такт на палене. Пълна мистерия.

Коментар

Кога мериш компресията на този цилиндър????.Въпроса ми е мерил ли си я на студен двигател сутринта преди да си запалил колата???
                                FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Working...
                                X