Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход брава 1.6 или пък не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кире, пропускаш един факт от огромно значение, неговото градско е като като нашето в Неделя в 06.00часа.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Къде е този термодатчик, проверени са тези показания с уредче, което мери от разстояние топлината на радиатора, на термостата, на парното излизащият въздух, сега е ок, падат оборите някъде на около 60-65С, ако приемем, че 88-90С е средата на стрелката :D
      кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
      кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Коментар

Май при теб са два, един на радиатора и един на термостата.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

VALIO_RACING написа:
          Къде е този термодатчик, проверени са тези показания с уредче, което мери от разстояние топлината на радиатора, на термостата, на парното излизащият въздух, сега е ок, падат оборите някъде на около 60-65С, ако приемем, че 88-90С е средата на стрелката :D
          И двата са на термостата.
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Е, да, видях ги, какво за тях, мисля, че работят нормално, след като единият показва към таблото, а другият към екюто на колата, мисля, че всичко е ок :D
            кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

Момчета, след доста време каране, но за съжаление само на градско, не мога да кажа нещо конкретно около разхода, дали защото времето е по-топло, дали от нещо друго -към момента минавам с разход около 11.2-11.4/100 км по мои грешни сметки, навярно, все пак е малко по-добре, зимата я видях и на 13/100 чисто градско, сега загрява доста бързо, падат оборотите нормално след 1-2 км, като тръгна, държи температурата добра, на средата. С 30 лв към момента минавам 100 км градско, от града не излизам, извън града ми е интересно, след последния фрапиращ разход, но като карам някъде по-далечно. Само на къси разстояния :D

Коментар

Колега за мен разхода ти не е нормален. Особено извънградския. Аз карам Брава 1.8 16V 1995г. и бензин гори точно колкото пише в книжката. Градско - твърдо 11.5л/100км., извънградско- 7-7.5л./100км. А в града я карам всеки ден на разстояния от 6-8 км(не успява да загрее добре). Живея в София и пътувам от Дружба през Младост до Студентски град. С газта разхода е огромен: градско 15+, извънградско:9.5-10л (обикновена турска газова уредба). То със сегашните цени на газта почти нямам аванта да карам на газ и за това от половин година си карам само на бензин ... Термостатът ми е VERNET. С новия термостат как е положението сега на извънградско?
                1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
                2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Punto_II_HGT написа:
                  Колега за мен разхода ти не е нормален. Особено извънградския. Аз карам Брава 1.8 16V 1995г. и бензин гори точно колкото пише в книжката. Градско - твърдо 11.5л/100км., извънградско- 7-7.5л./100км. А в града я карам всеки ден на разстояния от 6-8 км(не успява да загрее добре). Живея в София и пътувам от Дружба през Младост до Студентски град. С газта разхода е огромен: градско 15+, извънградско:9.5-10л (обикновена турска газова уредба). То със сегашните цени на газта почти нямам аванта да карам на газ и за това от половин година си карам само на бензин ... Термостатът ми е VERNET. С новия термостат как е положението сега на извънградско?
                  Сегашната цена на газта е 50% от цената на бензина. Всеки си прави сметката как му е изгодно,но ако сега нямаш сметка, не мисля,че при други цени ще имаш по-голяма изгода.
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

На извънградско не съм излизал, нямам винетка дори все още, колата я ползвам рядко и изцяло за градско Карам по около 30-тина км на седмица, някой път няма и толкова, като капна за 30 лв имам едно за 2 седмици, като километри не въртя много, но винаги всичките ми пътувания са по 3-4-5 км, не повече, колкото чета, явно толкова си може, по книжка мен ми дават 10.5л/100 градско, аз я правя на 11.3-11.5/100, самата кола явно си лапа бензин, какво да я правиш. С термостата всичко е ок, държи си градусите, където трябва, стрелката е на средата, оборотите нормални, има парно идеално

Коментар

И аз мога да с споделя опит:Градския ми разход е 11 лятно до 13 зимно за по 3 км до работа и обратно. Ако направя маршрут по околовръстното или цариградско пада на 9.Извънградско София-Варна 5.5-6.5/100.За термостата се сетих че никак не ми се давше стотачка та реших да пробвам с от Рено 5 (май) който беше 10 кинта...Той пък се оказа добро решение . Стрелката е малко под средата след 1км лятото и 2км зимата и не мърда на никъде. Така вече 3 години..Малко беше занимавка монтажа, но общо взето просто маркуча имаше нужда от вряла вода и грес за да набутам френската инженерна мисъл в него.
                      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                      FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
                      X