Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход брава 1.6 или пък не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ок, като го взема и го сменя ще дам развитие по темата, това обаче ще стане след Нова година, защото няма да съм по Варна wwalker, защо при теб стои на милиметър под средата, нали трябва да стои точно на средата На бензин колко ти харчи или нямаш наблюдения, само караш на газ
    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
    кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Коментар

Момчета, що този термостат е толкова скъп бре Казаха ми в косер, че там имат фасет 93 или 103 лв Ебаси цифроманията
      кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

Разхода е нормален! Аз имах браво 1.6 96-та сега ще ти напиша разход на газ и на бензин:Бензин: Градско/Русе/ 13+ извънградско 10 това при нормално каране при настъпване градско съм го хващал и на 17!Газ: Градско 12 извънградско 6.5, сега доста колеги ще почнат да мрънкат, че лъжа за разхода за това ако искате ще снимам бележките колко е изгорила колата от Русе до Плевен! За цената на термостата VERNET 77,30BEHR 98,60FACET 78,80

Коментар

Стига е, човек, какво е това Ти да не караш нещо 200 коня Как ти стои стрелката на водата, да не е и тя ниско?Вернет ми казаха, че са боклуци, Бехр колегата по-горе писа, че е имал проблеми в темата, така че търся това, което ми препоръча той Фацет или както е там, къде го гледаш за тези цени 78.80, с един или с два термодатчика го гледаш това? Чудя се да не си направя една регистрация във ахм-ауто, там как са цените

Коментар

Стрелката си ми седеше нормално! На средата точно или 1-2мм над нея. Това е било, това ти давам като информация! Говорил съм с колега от форума който е с 1.6 2001-ва и ми се хвали с разход 8 бензин градско и 6 извън... не знам може по новите да са по омагьосани! Вчера говорих с колега от форум и от там знам че BEHR е оригиналният термостат. Иначе има два варианта в интерес на истината!46776217, 46522664VERNET 91,80BEHR 96,70FACET 93,8046776216, 46523733, 46465699VERNET 77,30BEHR 98,60FACET 78,80

Коментар

Два варианта, защото по-старите модели до преди 4.98 год. са с място за два термодатчика, пък по-новите с място за един, моята е от по-старите и навярно по-скъпият термостат Сега видях: Facet 1.880.116 Оригинален номер: 46776216, 46523733, 46465699По това, което си писал излиза, че е по-евтиният Сега остава да го намеря и на тези пари

Коментар

Здравейте колеги и аз имам същия проблем, абсолютно същия разход но при мене е още по зле, че даже не качва температурата до 90 градуса в града, карам Браво 1.6 16v 97г. кажете какъв е резултата от този термостат фацет да го взимам ли и аз... а за разхода на газ да не ви приказвам направо ме убива :Х

Коментар

Аз преди почти 2 години сложих термостат вернет, като от тогава до сега положението е че отваря някъде 1-1.5 половина чертички под средата. Но честно казано не усетих да ми спадна разхода, отпреди когато бях с повреден. Все пак трябва да стигна от единия край на Търново до другия и тогава чак е загряла колата. Имах един колега със Астра комби 1.6 моноинжекция, загряваше за километър и половина два... Е честно ли е... Е не вървеше като бравото де...
                  FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                  FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

хайде и аз да споделя.имах брава 1,6 16v.никога тази кола не е имала проблем по мотора.работеше перфектно и палеше перфектно,но дотук с хубавите неща.лятото градско с климатик и малко задръстване стигна 14 на сто,зимата смесен разход 11-12.на дълъг път със 120км-6,8-7,0.продадох я и си купих същата само че jtd.е няма нищо общо.за 1 год и 3 месеца съм минал 40 000км.сменях каре,маншони и подгревни свещи.но там разхода е друг

Коментар

Момчета днес купих термостат Фачет, както бяхме говорили, едно 15-20 лв е по-скъп от Вернет, ама нали уж казахте, че Верент не върши работа, оригиналния на колата имам някакво подозрение, че е Вернет, дали ще има промяна в разхода след монтажа ще кажа, като покарам няколко дни, пък как се държи температура ще разкажа в събота. В събота го сменям, надявам се всичко да е ок и да падне разхода неимоверно, поне с едно 5 литра/100 км Термостатът е на цена 102 лв в Косер Фачет

Коментар

Честито, ама тази цена е меко казано висока. Твоят е с 2 дупки за датчици, по-евтиният. Върви около 70лв.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Толкова струва на магазина, задължително търсех Фачет, не Вернет, които са по-евтини :D

Коментар

На мен пък като че ли не ми повлия на разхода, като сложих термостат. И до софия като ходих една зима и обратно. Та изгори ми между 8 и 8.5 смесено. Е парно нямах Иначе зимата в града като има сняг и се качва много разхода 2-3та само.
                            FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                            FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Момчета, термостатът вече е монтиран, в момента парното е по-добро, перката се пуска малко след като мине средата стрелката, спира се малко след като падне под средата, на място като работи стои на средата точно, в движение стои един косъм под средата, съвсем нормално се държи вече. Ще наблюдавам дали нещо ще се промени с разхода и ще информирам след няколко седмици

Коментар

vasilaki87 написа:
                                Само да ти кажа, не че се хваля, лятото ми беше попаднал малко бензин на аванта, Троян - Дорич, малко градско в Добрич и обратно до Троян (около 820 км) на бензин ми глътна 55 литра, което е около 6.5/100 - фиата ми е брава ’95г.,1.6 16в 103 коня, а градското ми е около 7 и малко, така че мисля че нещо не ти е наред. Това е от мен
                                Колега те по документи и дават 10 в града ти падаш на 7 и малко стига глупости моята е Браво 1.6 103 коня 2001г. и на 12.01.2013 маршрута беше София-Кюстендил-Перник-Брезник-София 265 изминати км. до бензиностанцията която заредих до горе и след като се прибрах в София заредих пак до горе и напулних 18,70л. сам сметни разхода като скороста с която съм се движил е макс 110км. минималната е 40-50 на места а в София ми дава разход от нас до работата която е на 1 км в посока 15,5/100 а ти представиси падаш под 8 което няма как да ме накараш да вярвам като по моята кола абсолютно всичко е чисто ново като кабели свещи датчици ремаци ролки ангренажи масла филтри ламдби сонди абе сичко е ново квото се сетиш по моята кола няма едно нещо което да е 2-ра ръка и дава този разход когато патувах на по далечно разтояние в София например работата ми беше на 12 км в посока и си влезе в режим съм падал на 10,5/100Сори за спама но се дразня на такива мнения дето ги пишат 7 и малко /100 в града треа да се бута тая кола на колегата за въпроса е смяна на термостата и ще заспи работата и да погледне термо датчика
                                като му дам газ надига муцуната и почва да души за бензиностанция

Коментар

Working...
                                X