Това поведение нормално ли е ?https://www.dropbox.com/s/7pjbj2swmd...2019.54.42.mp4
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аномалии със стъпков мотор
Collapse
X
-
Аз имах същия проблем, но се оказа, че не е стъпковото моторче.Правеше същите номера на място,а в движение на неутрална си държеше 1500 оборота.Свалихме стъпковото моторче от друго браво,със същия двигател и за което сме сигурни, че работи нормално,и пак правеше тези проблеми.И в момента в който времето се стопли всичко се оправи от самобесебе си.Сега ще видим като почнат пак студовете дали ще имя проблеми,ако да то най-вероятно е термостат.Fiat Bravo Trofeo '00
Коментар
-
При мен ги задържа няколко секунди на 1000 и ги сваля плавно на 850. Може за този двигател да е нормално на втория клип. Първият клип е луда работа. Как така първо палене, второ палене... че тя е на работна температура? Тук зимата задържа -20 по месец-два. Не знам какъв акумулатор ще изкара 3 паления всеки път
Коментар
-
На второто клипче е точно като при мен. Мога да кажа че е сравнително ненормално. При мен се получава в следвстие на ошашканата самоадаптация от газовата. Прави го след като съм карал около седнца на газ с резетната адаптация. Ако си резетна ЕКУто и си карам само на бензин го няма този проблем и съответно никога не ми задържа на каквито и да е обороти. Просто като наближи 1200 оборота почва да подат по бавно.Виждал съм подобно държание оборотите на няколко мареи 1,6 и 1,8 докато избирах моята и се бях постреснал. Всичките бяха са газ. Сега на моята знам точно от какво е и не ме притеснява. По скоро е дразнещо.А за първото клипче ако не беше казал че на второто палене само се оправя щях да ти прелдожа да си свалиш дросела и да му направиш хубава профилактика, включително и жилто на газта да не задържа. Като ми монтираха ГИ имали практика да почистват дросела за по добър ефектк, и така ми го бяха почистили че заклинваше в някакво положение и стоеше на странни обороти. Единствено се оправяше със слизане от колата и ръчно натискане на пласмасатя към която се закача жилото. Но го правеше винаги докато не посетих сервиза и всичко си дойде на мястото.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Да според мен и на клипче 2 също е ненормално.Ще поясня, че явно в 4:40 нощес не ми се отдава да пиша клипче2(19:58:40): при мен е същото поведение на "стрелката" но само на газ. Разбирай да съм я карал много на газ поне седмица след резетване на адаптацията. Ако резетна ЕКУто и я карам само на бензин (разбирай все едно няма ГИ) изобщо не задържа на нито едни обороти и стрелката си пада плавно нвзависимо от обороти или дали колата е в движение или не. След като почна отново да я карам на газ и след около седмица като почне да се ошашква адаптрацията и започва да ми задържа на определени обороти при "падане на стрелката". Горе долу около 1200rpm. Вметнах че като си избирах кола и всичките мареи които гледах и им се задържаха така оборотите бяха с монтирани газови уредби. За това казвам, че е сравнително ненормално ако колата няма монтирани разни LPG/CNG уредби.клипче1(19:54:42): при мен когато ми монтираха ГИ и ми чистиха дроселовата клапа (моята е моноблок със всичките му там джунджурии) и съответно не са я сваляли, а само са бъркнали с пръст. При тая процедура са разместили самата клапа от нормалното и положение и заклинваше. Задържаше обороти на колкото си поиска и не падаха докато не слезеш от клата и не натиснеш дросела насила. Но то не зависеше нито от това колко я паля или коко съм я карал. Беше чисто механичен проблем. За това казах че ако не беше споменал че при второ поредно палене го няма този проблем бих предположил, че и на теб ти заклинва, я клапата я жилото на газта.Сори че съм го написал неясно, четах го преди да го пусна ама явно не ми се е отдало в тоя часФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар