Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Marea 2.0 20V не пали,няма искра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Marea 2.0 20V не пали,няма искра

Здравейте,младежи, от мрачна Великобритания!Има тука Мареа, която ми лази по нервичиките. Колата е на приятел и както си вървяла изгаснала и не понечела да запали. Проверихме кабелите,които отиват от ЕКУ-то към бобините-изрядни са,мерихме свещи,бобини-здрави, пробвахме даже с нови, но без резултат. ЕКУ-то го закачаха на стенд 3 пъти здраво било. При контакт излизат 12 волта на бобината и светва лампата за инжекциона. Какво аджеба може да е? Благодаря Ви предварително.

A изчетохте ли ЕКУ-то ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мисля, че не. То моят приятел го носи да го закачат, аз не присъствах,сигурно са го направили. Мен ме съмнява имобилайзерът да не де е "закучил" нещо

Коментар

Aко е иммото- диагностика ще си каже, а и ключа на таблото няма да изгасва.Може и да е датчик КВ.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Aко е иммото- диагностика ще си каже, а и ключа на таблото няма да изгасва.Може и да е датчик КВ.
          Извинявам се, че не споменах, но и той е мерен и в последствие сменен за всеки случай с нов. Ключа на таблото кога трябва да изгасне? Защото мисля,че на контакт не изгасваше. Утре ще проверя как стоят нещата.

Коментар

Изгасва, след няколко секунди, ако не изгасва - от него е .
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е, те този филм го гледах преди 2 месеца.....Оказа се датчик КВ.За да нямаш никаква искра, или е имото или датчика на КВ.Но, щом свети постоянно ключето на таблото, значи те бъзика имото.
              LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
              LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
              LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
              FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
              FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

като дадеш на контакт виж дали след 10 сек ще угасне чека.за да нямаш искра имаш 4 варианта-датчик кв,бобина,имо и не на последно място прекъснати кабели към горните или прословутите лоши връзки в буксите.ако сам не си помогнеш няма кой.ние от разстояние трудно бихме могли .успех

Коментар

Момчета датчика колqнов вал е нов клучето изгасва след 4 сек, проверихме всички кабели кам ецу. Еку е било ремапнато според моq човек. Не знам какво е ветче.

Коментар

Проверете да не е прескочил зъб на ангренажния ремък.
                    Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                    Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

vanko25 написа:
                      Момчета датчика колqнов вал е нов клучето изгасва след 4 сек, проверихме всички кабели кам ецу. Еку е било ремапнато според моq човек. Не знам какво е ветче.
                      Тогава аз ще заложа на най гадното - датчика на разпределителния вал.

Коментар

ооо,да него го пропуснах и аз

Коментар

kaci написа:
                          Тогава аз ще заложа на най гадното - датчика на разпределителния вал.
                          Такаа и от него не е сменихме го. Ремъка е чисто нов сменян и не е бутнал зъб. Никакво развитие иначе,върти, но грам искра няма.

Коментар

Е прочетете ECU-то де. Може да излезе нещо, нищо че гасне чека....
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

не съм мн. сигурен -мисля че няма да е лошо да натиснеш шоковия бутон,този до седалката.по принцип мисля че спира само помпата в резервоара,но пробвай

Коментар

Working...
                              X