Здравейте, смениха ангренажния ремък на Tipoto, но като се опитах да запаля двигателя ,след кратко въртене започна да гърми и неще да запали!Бихте ли ми помогнали с някакъв съвет и как точно трябва да се направи това зацепване, защото мисля че нещо е объркано! Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
зацепване на ангренажен ремък на tipo 1.4
Collapse
X
-
С какво запалване е ? Долно делко с комутатор или горно на разп вал с диджиплекс ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
Ми за ремъка само един вариант който е правилен. Зацепва се по белезите на коляновия вал и на разпределителния вал. Ама по скоро е от запалването. Като зацепваха ремъка да не са вадили делкото. То съм сигурен че не може да се сложи грешно ама може кабелите да се разбъркат. Ако не пали и само патка пробвайте кабелите да са на кръст. В смисъл както са сложени на капачката на два срещуположни им разменяте местата и после на другите два. Ако не е от подреждане на кабели е възможно да е дадено много големо предварение при поставянето на делкото. ако изобщо не е пипано там да се търси проблема в ремъка. И още нещо ако е с долно делко колата е възможно делкото ако е вадено да е сложено в грешно положение. Спомням си че на ладата и жигулата така се объркваха делката. Не съм сигурен дали долните делка не са на шлици осите им. Ако е така може да се объркат. Тогава трябва да се види кога 1 цилиндър е в горна мъртва точка и дали му е ред да пали ( това се разбира по гърбиците на разпределителния вал) и оттам се почва да се реди делкото -палеца да сочи срещу кабела на първи цилиндър и оттам по реда на палене се подреждат другите три кабела .не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
Извинявам се че не прочетох в горния пост че е с горно делко колата. Там може само кабелите да се разменят. Ако този мотор не удря клапани за което не съм сигурен е възможно при неправилно зацепен ремък да не пали и само да припатква. След като е свален стария ремък , преди зацепването на новия въртян ли е разпределителния или коляновия вал.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
Ако сте объркали кабелите на запалване, най - простия вариант е с един шублер вътре на първи цилиндър /изваждаш свеща и въртиш двигателля на ръка/ в ГМТ палеца на дистрибутора трябва да му показва буксата на капачката. Реда на подреждане на кабелите е 1-3-4-2 първи се смята цилиндъра от ляво като застанеш срещу колата.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Колега твойто типо да не би да е след 93та - моделите с датчик на хол и без делко ? Много е странно защо си 1.4 и с горно делко ? Принципно 1.4 са с долно, 1.6 са с горно, но може и да има извращения правени в последствие. Другото което мога да кажа е че тези двигатели се зацепват на 4ти цилиндър.Инфото е от аутодатата и моя го зацепвахме точно така.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Re: зацепване на ангренажен ремък на tipo 1.4
martinko1965 написа:Здравейте, смениха ангренажния ремък на Tipoto, но като се опитах да запаля двигателя ,след кратко въртене започна да гърми и неще да запали!Бихте ли ми помогнали с някакъв съвет и как точно трябва да се направи това зацепване, защото мисля че нещо е объркано! Благодаря предварително!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: зацепване на ангренажен ремък на tipo 1.4
Tornado написа:martinko1965 написа:Здравейте, смениха ангренажния ремък на Tipoto, но като се опитах да запаля двигателя ,след кратко въртене започна да гърми и неще да запали!Бихте ли ми помогнали с някакъв съвет и как точно трябва да се направи това зацепване, защото мисля че нещо е объркано! Благодаря предварително!Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
martinko1965 написа:на капака има три белега 10,0,4 на кой белег според вас трябва да бъде зацепен ремъка Запалих двигатела , но при отнемание на газта колата гасне, възможно ли е това гаснене да бъде от неправилна зацепен ремък||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар