Видях снимката. С горно делко е колата и с една бобина. Колегите може и да са прави за тампона под карбуратора. Там не съм сигурен ама трябва да се провери. Може наистина да се пробва с намаляне на притока на въздух да се види дали ще дига повече обороти. За друго не се сещам сега. Ако не ти се отваря втората клапа на карбуратора няма да гасне просто е ще по мудна колата. Аз имах кола която съм карал много време с откачена втора клапа и на газ с един щуцер само на първа клапа. няма никакъв проблем само като ускоряваш няма вътък ама гореше малко. Ако клапата е заяла и остава частично отворена тогава пък на тихи обороти няма да работи нормално и стабилно . Даже може изобщо да не ги държи. Имам данните за този мотор - довечера ще погледам и ще помисля къде може да се дъни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям проблем темпра
Collapse
X
-
Друг вариант за проба на тампона под карбуратора е със карбуратор спрей на запален двигател.Ако смуче въздух като напръскаш заради състава на спрея ще вдигне оборотите. А иначе за този карбуратор съм си купувал ремонтни комплекти за смешни пари, и в тях има разни платна за ускорителна помпа и т.н.Сега се сещам че моята правеше така при 2000 оборота но само за момент не гаснеше но като е на скорост прекъсваше все едно и спираш горивото за момент,оказа се тампона на карбуратора в задния край, беше се изпекъл и станал на бакелит.
Коментар
-
пичиве мислех че има тука майстори но явно само предполагачи има след всички предложения от вас и базикане от мене най после намерих ел. техник който каза донеси я ще я оправя утре ще я занеса и обещавам като я оправи дави пиша къв е бил проблема ако някой др дойде на моята да знае не да чете като мене вс ден да губе време след работа и да се нерви че нищо не е постигнал от тук благодаря само на калин555 че беше най разумен за вс др моля не пишете на др хора ако незнаете дане се мъчат те
Коментар
-
slav4o_vt написа:Абе тази кола има ли прекъсвач ? Да не е нещо центробежен и да се е олабил и да изключва по-раноАко прекъсва нещо по запалването ще намирисва на бензин отзад си мисля.
Коментар
-
gringusta написа:пичиве мислех че има тука майстори но явно само предполагачи има след всички предложения от вас и базикане от мене най после намерих ел. техник който каза донеси я ще я оправя утре ще я занеса и обещавам като я оправи дави пиша къв е бил проблема ако някой др дойде на моята да знае не да чете като мене вс ден да губе време след работа и да се нерви че нищо не е постигнал от тук благодаря само на калин555 че беше най разумен за вс др моля не пишете на др хора ако незнаете дане се мъчат теМалко е трудно да правиш диагностика на нещо по преразказ.
Коментар
-
да ама доктора поне няма да ме накара да си бръкна в ...... понеже незнае как да си измеря кръвното и само предполага!Зависи от доктораможе да е привърженик на нетрадиционната медицина
А сега сериозно, колегите са ти нахвърляли доста от вариантите за възможни причини да ти умира двигателя при дадени обороти, просто при теб може да е друга причината , или комбинация от няколко причини. Това дали ще ги вземеш в предвид или ще отидеш в сервиз е твой избор.Аз лично съм получил доста ценни съвети тук и доста от тях са ми свършили работа.
Коментар
-
На първо време си измерете разстоянието между електродите на свещите. Трябва да е 0.7 - 0.8 мм. Ако е по-голямо, може да прави такива проблеми. Ядох го този в началото на зимата, само дето моята е моноинжекция и с комп. Ама това едва ли има голямо значение. До 2500 оборота си работеше без грешка, как ги стигнеше и угасваше. Намалих просвета и нещата се оправиха. После сложих нови свещи, че проблемните не си знаеха километрите и нещата са си О’к. На новите просветът си им беше направен на 0.8 мм заводски, но ми се е случвало да продават и на 1мм.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
ivchotr написа:На първо време си измерете разстоянието между електродите на свещите. Трябва да е 0.7 - 0.8 мм. Ако е по-голямо, може да прави такива проблеми. Ядох го този в началото на зимата, само дето моята е моноинжекция и с комп. Ама това едва ли има голямо значение. До 2500 оборота си работеше без грешка, как ги стигнеше и угасваше. Намалих просвета и нещата се оправиха. После сложих нови свещи, че проблемните не си знаеха километрите и нещата са си О’к. На новите просветът си им беше направен на 0.8 мм заводски, но ми се е случвало да продават и на 1мм.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
fuel injekcion написа:ivchotr написа:На първо време си измерете разстоянието между електродите на свещите. Трябва да е 0.7 - 0.8 мм. Ако е по-голямо, може да прави такива проблеми. Ядох го този в началото на зимата, само дето моята е моноинжекция и с комп. Ама това едва ли има голямо значение. До 2500 оборота си работеше без грешка, как ги стигнеше и угасваше. Намалих просвета и нещата се оправиха. После сложих нови свещи, че проблемните не си знаеха километрите и нещата са си О’к. На новите просветът си им беше направен на 0.8 мм заводски, но ми се е случвало да продават и на 1мм.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
viktorsterev написа:10год карам Типото на газ и винаги ми е присветвала или светела постоянно според зависи какво е качеството на газта и няма никакви ядове колата.Ако светка и на бензин значи ти отчита някакъв проблемFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар