Лампата на маслото премигва когато колата е загряла и е в спряло положение. На какво може да се дължи това? Питам, защото нямам време да я гледам, нито да я карам по сервизи или да я оставя там защото е необходима.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масльонката премигва при загряла кола
Collapse
X
-
Масльонката премигва при загряла кола
karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във FacebookЕтикети: –
-
понякога оборотите падат доста , и претриса и светка лампата , примерно заигравап хувабо 120-130 и пуснеш после газта и докато се нормализира понякога пда до 700-800 и лампата премигва, с леко изфосиране се оправя и нормализира на 900-950 ... Прдимно ми го прави на ГАЗ като карам , преди си мислех че ми се ебава нещо филтара масления или имам проблем, с маслопровод , но след като се здобих с оботомер , видях че колата се задъхва и просто ми падат многно ниско обороите и налягането се губи леко за момент на маслото щото маслената помпа спира заради ниските обороти ... Скоро не ми го е правила впрочем , но като бях със спортен филтар доста пъти ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Re: Масльонката премигва при загряла кола
karolev написа:Лампата на маслото премигва когато колата е загряла и е в спряло положение. На какво може да се дължи това? Питам, защото нямам време да я гледам, нито да я карам по сервизи или да я оставя там защото е необходима.Благодаря предварително.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Re: Масльонката премигва при загряла кола
ФЕРАРИСТ написа:karolev написа:Лампата на маслото премигва когато колата е загряла и е в спряло положение. На какво може да се дължи това? Питам, защото нямам време да я гледам, нито да я карам по сервизи или да я оставя там защото е необходима.Благодаря предварително.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Ами може и да премигва , в момента в които се включва перката И това ми се случвало ... Акомулаотра неможеше да изхрани вентилатора Но вентилатора ми беше от 1.2 малко по-голям от този които трябва да е в моата кола како и радиатора ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
На баща ми кромата така премигваше малко преди да й шлайфаме вала. Сега наистина може да е от повреден датчик или маслена помпа ама честно казано не е от падането на оборотите. Един мотор , който се маже нормално даже на стартер дига масло и си угасва лампата. може да се пробва с по гъсто масло ако се пооправи значи е бая хлабава работата ( в смисъл е хлабав коляновия вал). Ако кабелчето за датчика замасява някъде може и докато си пътува пак да премигва примерно по дупките. Най ефтино е да се смени датчика , после маслото и оттам ..... Има и начин в някой сервиз да сложат манометър на мястото на масления датчик и да се види реално какво налягане има при различните обороти. Но тряя да се види така или инъче колата щото с тази лампичка шега не бива .не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
Сложи по гъсто масло. С М10Д няма да премигва най вероятно, но не е хубаво зимата да караш с такова масло.Ако решиш да го зимаш в карфур го има по 6-7 лв на промоция.Ама първо тествай датчика да не се е развалил.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Сложи по гъсто масло. С М10Д няма да премигва най вероятно, но не е хубаво зимата да караш с такова масло.Ако решиш да го зимаш в карфур го има по 6-7 лв на промоция.Ама първо тествай датчика да не се е развалил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар