Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моноинжекция БОШ не работи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моноинжекция БОШ не работи

Бензиновата ми помпа работи,но дюзата не пръска.Премерихме 5 волта на буксата при въртене на стартер.Свалихме дюзата и й подадохме 12 волта,но не чухме цъкане.Покиснах я в газ,монтирах я,но не запали.Днес свалих една дюза от едно старо моно(идея си нямам дали въобще работи,защото колата е карана само на газ откакто я помня),но и с нея не успях да запаля.Въпросът ми е при подаване на ток трябва ли да чуя отчетливо цъкане от дюзата?И на какъв волтаж работи тя-нормално ли е само 5 волта да отива към нея?
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

провери дали стига бензин до дюзата, ако не си разбира се
    Брава 1.6

Коментар

такива глупости не прави.дюзата работи на ел. импулс подаван от компа,а ти като и подаваш12волта можеш само да я изгориш.премери и съпротивлението.то е важния критерий.ако не пръска значи е заминала

Коментар

Стига бензин до дюзата,така че и това отпада
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

ivel написа:
          такива глупости не прави.дюзата работи на ел. импулс подаван от компа,а ти като и подаваш12волта можеш само да я изгориш.премери и съпротивлението.то е важния критерий.ако не пръска значи е заминала
          Еми тя така или иначе не пръскаше...втората не съм и подавал ток,а направо я сложих-явно и тя не работи.Някакво ориентировъчно съпротивление,защото в аутодата не открих
          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

мисля че около 8ома но не съм много сигурен.също провери да не се е скъсала мембраната на регулатора на налягането.

Коментар

Тези 5 волта които си премерил са импулси 12 волта с някакъв коефициент на запълване. Само с осцилоскоп може да ги видиш, иначе вероятно е добре.
              FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
              FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Онзи ден на майтап бутнах копчето в движение и колата си премина на бензин Нямам никаква идея как се е оправила сама,но е много добре да знаеш,че не си само на газ :D
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

При теб с механична помпа на двигателя ли е или е потопяме електрическа в резервоара?
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Потопяема Механичната не знам дали въобще е съвместима с моноинжекцион поради ниското й работно налягане.
                    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Working...
                    X