колеги може ли да си прецакам мотора с 100 октанов бензин колата е 1.8 гт 115 коня 99 година
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
мога ли да прецакам бравото с 100 октана бензин
Collapse
X
-
Ами при мен на 1.6 със издъненото гърне почна да работи по-тихо. Като че ли по-малко предърпваше. Мощност не съм забелязал да качва. Не съм забелязал проблеми. Обаче като че ли се износва по-бързо кожата на портфейла. Относно самолетното гориво, керосин т.е. газ за лампи слагат на издухан дизел за да го продадат то не е бензин, а високооктановия авиационен бензин който е за бутални не за реактивни двигатели, той е оловен и не знам от къде може да се намери, но може да сгъстиш мотора (шлайфаш главата) и от там да вдигнеш конете. Разбира се ще скапаш катализатор и ламбда сонда.
Коментар
-
slav4o_vt написа:Ами при мен на 1.6 със издъненото гърне почна да работи по-тихо. Като че ли по-малко предърпваше. Мощност не съм забелязал да качва. Не съм забелязал проблеми. Обаче като че ли се износва по-бързо кожата на портфейла.
Коментар
-
Re: мога ли да прецакам бравото с 100 октана бензин
mehanoveca написа:колеги може ли да си прецакам мотора с 100 октанов бензин колата е 1.8 гт 115 коня 99 годинаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Освен да и стане по-хубаво на колата друго няма да и се случи.Тоя бензин в България дето го смятат за 95 на дали има 95 октана.Иначе да със високооктановото гориво двигателя има по-добро изгаряне и от там идва малко намаляне на разхода.По-скъп е,но горе-долу като пари излиза същото като да караш с 95.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
dikanio написа:Във няколко сайта е посочен А95 по каталог за Браво 1.8, а и за останалите бензинови двигатели също. През 1995, когато е пуснат модела, май не е имало 100 октанов бензин на пазара.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: мога ли да прецакам бравото с 100 октана бензин
mehanoveca написа:значи започвам да си и наливам 100 октана да видя за какво иде реч казаха ми че мотора почвал да работи по тихо я кажете от коя бензиностанция да зареждам Лукоил не предлага 100 октана мисля ОМВ или шелPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Точно от качеството на горивото в България идва разликата.Вуйчо има Алфа 156 1.8,той е международен шофьор и като замине да кара си пътува до базата в Словакия с Алфата.Там с техния бензин(обикновен 95) му дава разход на дълго около 6.5/100,а тук с нашия около 7.5/100 и казва,че има и разлика във вървенето.Иначе за бензиностанция,аз лично тук зареждам само на Шел,защото в Габрово няма ЕКОAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Е аз зареждах 4-5 пъти на светеща лампа със 100 октана, (за да не помисли някой че съм карал със смесица)но намаляване в разхода не видях. По принцип безоловните (неетилираните) бензини, се варят трудно и са скъпи, не е просто като да се налее оловния тетраетил Както знаете оловния тетраетил е силно токсичен и това е причината да се забрани употребата, освен за авиационен бензин, където октановото число е доста над 100 и няма друг вариант, а и там количествата са малки в сравнение с тиа продавани за колите.Има правило че колкото е по-високо октановото число, толкова по-малка е скоростта на горене. Става въпрос за бензин. При метанола не е така Аванса се подбира така че максимума на горенето да е когато е работния ход. За да е максимално КПД обаче трябва горенето да е възможно най-бързо, а при висок октан то трябва да започне много по-рано, за да свърши навреме, и следователно по-голяма част от него не протича по време на работния ход което намалява КПД. А дали изгарят гумичките на клапаните не зная Не е баш москвич, а и какво като не е 94,975 октана ся +/- 2-3 ко толкова.А иначе в книгата октаните са по R.O.N. по изследователския метод, по който са и на бензиностанциите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар