Здравейте на всички, които отворят темата.Бих бил много благодарен, ако някой колега ми помогне с разрешаването на проблема ми. Направо по същество. Проблема ми се изразява в това, че когато настъпя газта в началото (в малките обороти ) всичко е добре, но когато прехвърля 3 000 вече не е добре :D . Смисъл усещам я че се тормози и не върви както трябва. Понякога усещам леко придърпване, в някои случаи при самото придърпване в рамките на секунда - две започва да си ускорява както трябва, а след това пак не иска. И не да кажеш, че забива муцуна а просто все едно има нещо запушено. Когато я купих преди близо 2г. пак правеше подобни чалъми ( при ускорението дори и в по-височките обороти 1 500 - 2 500 при подаване на повече газ придърпва 2-3-4 пъти и тогава започва да ускорява. Казвам Ви го, защото може да има нещо общо ). Също така понякога газта засича и отива на около 5 200 оборота (това става, когато я поизцепя малко и освободя от скорост ). Педала се връща и като го припомпя оборотите падат. Надявам се някой да ми каже от какво може да е, за да не ходя по сервизи или ако се наложи да знам какво да искам да направят. ПС Представа си нямам темата дали ще попадне на правилното място, защото никъде няма опция в кой раздел да я сложа, а за първи път пиша. Ако не е на правилното място, искам да помоля модераторите да я сложат, където и е мястото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Fiat Punto Mk1
Collapse
X
-
На какво гориво го караш, въздушния филтър колко често го сменяваш?? Сондата в резервоара чистил ли си я може да понасабира песечинките в резервоара докато върти помпата, те полепват по решетката там поради липсата на гориво и многото въздух остават високи оборотите, нямаш душа при високи обороти поради ниско горивно налягане . Това е моето предположениемненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
-
За да не върви след 3000 значи не и стига горивото.Нема манджа.Ако не и стига въздуха ще дави и ще гасне на място без да е на скорост.Ако на място се форсира нормално значи е малко горивото.Може да има проблем с мотора за празния ход но щом не върви по-скоро е малко горивото.Фиат Стило 1.8 16V , с хладилна жабка.
Коментар
-
вземаш еврейските звезди и като махнеш филтъра ще видиш едно капаче с 4 болчета именно еврейски звезди.развиваш ги и внимателно отделяш капачето че има силна пружина.прегледай мембраната дали е спукана и ако е си купи нова-около 7 лв беше,ако ли пък не виж дали е пипан заводския винт на самото капаче горе в центъра му.с една дума това е регулатора на налягането,а в случая ти нямаш налягане достатъчно.като свършиш процедурата пиши
Коментар
-
Свещи и кабели на 90%.Клата започва да придърпва защото не и достига достатъчно ток на някой от цилиндрите,заради пробит кабел или самата свещ си е отишла. Не го осещаш на по ниските обороти защото колата тогава се тормози по малко.Свали свещите и ги сравни внимателно.ако имаш някоя по черничка е ясно че е кабел или свещ.Кабелите и да ги гледаш на тъмно моге и да не видиш искри защото най вече пробиват ниско на лулата а нея няма как да я видиш.А ако искаш първо си смени бензиновото филтърче,около 10 до 15 лева е. Могеш да прегледаш има подобни теми по надоло във форума със същите симптоми.И все пак е хубаво да идеш на диагностика,защото дори и същите симптоми като на други може да се окаже съвсем различен случай. Успех
Коментар
-
ivel написа:вземаш еврейските звезди и като махнеш филтъра ще видиш едно капаче с 4 болчета именно еврейски звезди.развиваш ги и внимателно отделяш капачето че има силна пружина.прегледай мембраната дали е спукана и ако е си купи нова-около 7 лв беше,ако ли пък не виж дали е пипан заводския винт на самото капаче горе в центъра му.с една дума това е регулатора на налягането,а в случая ти нямаш налягане достатъчно.като свършиш процедурата пишимненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
zvoneca написа:напълно е възможно.аз изказах мнение по въпроса защото ми се стори същият проблем като моя който съм решил,но преди това сменил какво ли не.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар