Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след чистене на дроселова клапа (Bravo 1.8 GT)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем след чистене на дроселова клапа (Bravo 1.8 GT)

Здравейте ! След като почистих дроселовата клапа, колата взе да набира мудно, а след 3000 оборота направо умира. На празен ход като дам рязко газ след 2500-3000 оборота почва да се замисля и мъчи ... При почистването на клапата бях доста внимателен, за да не я разместя нещо. Имате ли представа какъв може да е проблема ? Колата е FIAT Bravo 1.8 GT, 95 година. Дебитометъра и дроселовата клапа са HITACHI. Благодаря, предварително !
    Fiat Tipo 1.4 i.e DGT

Подавай гас от дросела и в същото време "размърдвай" TPS-а,може да е от него,а и ще го изключиш като възможна причина.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Виж докато си чистел дросела да не си скъсал някой от въздуховодите от въздушния филтър кам дросела, и провери да не си обърнал дебитомера на обратно като си го разкачал.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        Виж докато си чистел дросела да не си скъсал някой от въздуховодите от въздушния филтър кам дросела, и провери да не си обърнал дебитомера на обратно като си го разкачал.
        Разглобих, прегледах и сглобих всичко пак и изглежда наред. Проблемът обаче си остана .... Други предположения ?
        Fiat Tipo 1.4 i.e DGT

Коментар

Дава ли на контакт или пробва ли да палиш с откачен дебитомер? Пипа ли пеперудата на стъпковото моторче? почиства ли с нещо датчика за полужение на дросела?Да разбирам че си огледал обстойно за скъсано по въздуховода?

Коментар

S_BANKOV написа:
            Дава ли на контакт или пробва ли да палиш с откачен дебитомер? Пипа ли пеперудата на стъпковото моторче? почиства ли с нещо датчика за полужение на дросела?Да разбирам че си огледал обстойно за скъсано по въздуховода?
            1 - не2 - не3 - сама напръсках буксите на дебитомера и дроселовата клапа с WD404 - разгледах, но нищо нередно не видяхАз имам съмнения, че дебитомера нещо е прецакан - изглежда ми доста замърсен, но не съм го чистил, защото съм чувал, че не трябва да се пипа. И все пак може ли да се почиства дебитомера по някакъв начин ?
            Fiat Tipo 1.4 i.e DGT

Коментар

Малко ми е неясно, но да попитам:- по какъвто и да е начин пипал ли си самата дроселова клапа и разглобявал ли си стъпковото моторче или нещо по него? Също така ВД40 не е контактен спрей !!! Намери контактен спрей и почисти ВД-то. Направи една "адаптация", въпреки че има мнения, че за този двигател е безмислено. Ще ти дам линк към друг форум http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...8935Лично съм го правел 3-пъти по този начин и проблем след интервенцията не съм имал. Само положителни неща. Успех

Коментар

Mupo написа:
                Малко ми е неясно, но да попитам:- по какъвто и да е начин пипал ли си самата дроселова клапа и разглобявал ли си стъпковото моторче или нещо по него? Също така ВД40 не е контактен спрей !!! Намери контактен спрей и почисти ВД-то. Направи една "адаптация", въпреки че има мнения, че за този двигател е безмислено. Ще ти дам линк към друг форум http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...8935Лично съм го правел 3-пъти по този начин и проблем след интервенцията не съм имал. Само положителни неща. Успех
                Не съм я разглобявал, само пръсках в нея с WD-то и почиствах леко с парцалче.
                Fiat Tipo 1.4 i.e DGT

Коментар

TheDream написа:
                  1 - не2 - не3 - сама напръсках буксите на дебитомера и дроселовата клапа с WD404 - разгледах, но нищо нередно не видяхАз имам съмнения, че дебитомера нещо е прецакан - изглежда ми доста замърсен, но не съм го чистил, защото съм чувал, че не трябва да се пипа. И все пак може ли да се почиства дебитомера по някакъв начин ?
                  И да не е бил вече е прецакан, Дебитомер се почиства с някакъв разтворител, примерно срей за карборатор, спрей за дискови спирачки, ацетон, короселен, но не и с wd 40, защото то има омазняващ ефект, а това пречи на термосъпротивленията да подават коректната информация. съветвам те да почистиш дебитомера веднага с ацетон / най евтиния вариант/ като само пръскаш или го потапяш без да пипаш с нищо вътре. Принципно се ползват и клечки за уши ама недей.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    TheDream написа:
                    И да не е бил вече е прецакан, Дебитомер се почиства с някакъв разтворител, примерно срей за карборатор, спрей за дискови спирачки, ацетон, короселен, но не и с wd 40, защото то има омазняващ ефект, а това пречи на термосъпротивленията да подават коректната информация. съветвам те да почистиш дебитомера веднага с ацетон / най евтиния вариант/ като само пръскаш или го потапяш без да пипаш с нищо вътре. Принципно се ползват и клечки за уши ама недей.
                    И къде TheDream е написал, че е почиствал дебитомера с WD40? Как може да си прецака дебитомера като му пръска буксата с WD40? Или на буксата също има "термосъпротивления"?Айде да четеш по-внимателно преди да пишеш, че може да вкараш някого в такава заблуда........Предлагам автора на темата да провери отново буксите, които си разкачал дали са добре включени.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Проблемът е решен - закарах я на сервиз и там почистиха дебитомера и изчистиха грешките и колата сега е супер. Иначе не съм го пръскал с нищо самия дебитомер, но го видях, че е зацапан и затова предположих, че там може да е проблема. Мерси за отговорите
                      Fiat Tipo 1.4 i.e DGT

Коментар

Можеш ли да откраднеш инфо с какво са почистили дебитомера в сервиза?
                        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Има специален шпрей за почистване и имаше и тема за него ама не мога да я намеря.От чужд форум беше-CRC,CRP или нещо такова.Във VW форума май беше.
                          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

veselin10 написа:
                            С това, но без физически допир
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

veselin10 написа:
                              Аз си взех колата вчера и нямам повече взаимоотношения с тези хора. Ако ми се наложи да ходя за нещо друго при тях някога, ще ги питам.
                              Fiat Tipo 1.4 i.e DGT

Коментар

Working...
                              X