Колеги преди седмица забелязах, че едно късо маншонче около 6-7см, се е скъсало на 2 , и отдолу се вижда нещо като железна тръбичка с диаметър колкото кутрето на ръката, това нещо се намира зад акумулатора в отсега под казанчето за спирачна течност, въздуховода който отива към дросела пречи да се види директно, трябва малко под ъгъл, въпросната тръбичка е с наклон , но не вертикална право надолу, без да махам нищо не мога да и разбера функцията и нито откъде идва, нито накъде отива, няма нищо общо с системата и долната помпа за работа на съединителя!Някакви идеи? Стило 1.6 бензин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило - маншонче
Collapse
X
-
снимка
Айде колеги кажете каква роля играе това маншонче и част от коя система по колата е !! И най-важното което ме интересува дали трябва да го сменям или да си карам така? PS Горе в дясно на снимката това бялото е съда за спирачна течност, това маншонче е около 10 см под него, но доколкото се вижда не отива към казанчето за спирачна течност!!
Коментар
-
Разбрах със сигурност, че е жилото за скоростите, и че ако влезе прах и вода ще почне трудно да се движи и може да скъса жилото в един момент, дайте идеи с какво мога да го увия, мина през акъла изолирблан , но имало движение там, и няма да държи , трябва да е нещо което ще си стой там, и ще пази от вода и прах?
Коментар
-
milenskia написа:Разбрах със сигурност, че е жилото за скоростите, и че ако влезе прах и вода ще почне трудно да се движи и може да скъса жилото в един момент, дайте идеи с какво мога да го увия, мина през акъла изолирблан , но имало движение там, и няма да държи , трябва да е нещо което ще си стой там, и ще пази от вода и прах?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
milenskia написа:Добре де колеги, няма ли някакъв алтернативен вариант за евтино решение, да се предпази този детайл от влага и прах! Нов маншон не знам каква е цената, но като го гледам къде се намира, в някой сервиз ще ми срежат главата!Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Мога да предложа един по-евтин вариант... вземи едно парче найлон , срежи го и после в средата с телбод го прищипи и облепи с изолирбанд (един вид го затваряш по дължина на силиндъра), вътре напални с грес, а в двата края пак го вързваш с изолирбанд. Няма да е вечно, нито пък красиво, по поне за временно решение ще свърши работа.Снадката я направи да сочи надолу, за да не се пълни с боклуци.Вместо найлон може да пробваш и друга гума, като цяло има варианти. На старите шкоди маншоните са от тоя тип. Ако ти допада идеята може да пробваш, няма какво да губиш според мен...Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Добри идеи, аз си мислех и друго, предполагам като се мръдне скоростния лост в някакво друго положение от първа скорост както съм правил снимката, двете части на скъсания маншон ще се съберат, и тогава ако се увие хубаво с онова сивото якото тиксо, те го дават че държи на влага и различни температури, дали няма да държи?Не знам дали много се движи при движение на скоростния лост тази част от жилото където е маншона, или е с къс ход на действие.
Коментар
-
Това е скъсано и при мен, но на либра 2.4. Големия проблем, че вероятно това маншонче се продава единсвенос жилото, иначе цената му ще бъде смешна, не съм го търсил, но вероятно не се намира. При мен смяната няма да е по-лесна от при теб, но не ми се вижда кой нзае какво, ако не успея да се провра до него, най-много да махна акумулатора и стойката му, което е за 10 мин работа, после вече лесно. Но дали се намира....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Milenski на мнение съм , че няма да държи. Маншона все пак си има определена дължина , а и в краищата е така да се каже подсилен. Като го увиеш в края ще го подсилиш един вид, но дължината ще се скъси и при движението на лоста самия маншон ще се опъва повече и ... ще се скъса.... Тиксо НЯМА да свърши работа, трябва материалът да е гъвкав, затова предложих гума или найлон, а тиксото е сравнително твърд материал.По-дебел найлон или гъвкава гума , снадка в долната част на лостчето паралелно на него и 2 свински опашки в края примерно. В самото "маншонче"- грес.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Намерих в нета, че можело да се направи с някакъв маншон от пералня, ама кой точно, не съм запознат с устройството на пералнята машина!!Може би нещо таковаhttp://nikelectric.com/product_info...._id=2244или такъв http://nikelectric.com/product_info...._id=2251Ако се вземи някакъв такъв маншон от пералня, и се срежи с нож по дължината, за да може да се сложи върху оригиналния маншон, без да се разкача нищо, дали ще върши работа, как мислите?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар