Здравейте,колеги! Колата е Браво 1.8,а ето е странния проблем:на студен двигател като завъртя ключа сякаш пали на 3 цилиндъра,тресе няколко секунди и изгасва! След като сама изгасне след мъки или аз като я изгася,въртя веднага втори път и си запалва на 6,няма никви проблеми! Това го прави само на студен двигател и като е вече студено и навън,лятото го правеше много рядко сутрин! Да добавя,че мирише яко на бензин първите 5 минути след запалването,също и докато загрее съвсеееем леко придърпва и трудно ускорява,а пък на място си се форсира перфектно
Преди 2 седмици съм сменил свещи NGK,масла,всички филтри.....по принцип съм с ГИ и карам на газ,но паленето си ми е на бензин,така,че едва ли има връзка!Момчето в магазина AXM,откъдето взех свещите предположи датчик на инжекциона,който имал връзка със смукача,и като се прецакал датчика,дава кофти инфо на смукача,който пък на студено не пуска достатъчно бензин.....на мене ми звучи правдоподобно.....ходих и на диагностика,ама с топъл двигател,разбира се,и не отчете абсолютно никакви грешки никъде?!?!дайте съвет от какво може да е,ако не,щи си продължавам с паленето от втория път

Коментар