Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обучаване на дебитомер.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обучаване на дебитомер.

Привет колеги . Имам малко проблемче с дебитомера . Малко не работи . Намерих си втора употреба , но като ги сменихме нямаше подобрение . Отидох пак на диагностика и там ми казаха че трябва да отида с дебитомера и да ми го обучат. Колата ми е браво 1.8 16в . Електрониката е хитачи. Та има ли такова нещо като обучение на дебитомер.

Re: Обучаване на дебитомер.

hunter1989 написа:
    Привет колеги . Имам малко проблемче с дебитомера . Малко не работи . Намерих си втора употреба , но като ги сменихме нямаше подобрение . Отидох пак на диагностика и там ми казаха че трябва да отида с дебитомера и да ми го обучат. Колата ми е браво 1.8 16в . Електрониката е хитачи. Та има ли такова нещо като обучение на дебитомер.
    Глупости на търкалета,няма такова нещо колега,бегай далеч от тези хора дето обучават дебитомери...............
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

Значи дебитомомера който съм пробвал не е работил .

Коментар

В интерес на истината не съм се сетил да разкача дебиромера и да карам, но много рядко се скапват.Купи си кабел за 30ина лв., намери лаптоп и чети:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44072
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          В интерес на истината не съм се сетил да разкача дебиромера и да карам, но много рядко се скапват.Купи си кабел за 30ина лв., намери лаптоп и чети:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44072
          Teзи дебитомери не реагират на изключване,демек не се подобряват нещата.Има един много прост вариант за тест на дебитомера,те обикновенно забиват на богато,демек показват че минава много въздух,просто трябва на входа на самия дебитомер да се направи малка рестрикция например с тиксо и да се види дали има промяна....................
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Ventura garage

Коментар

Mury написа:
            emzo написа:
            Teзи дебитомери не реагират на изключване,демек не се подобряват нещата.Има един много прост вариант за тест на дебитомера,те обикновенно забиват на богато,демек показват че минава много въздух,просто трябва на входа на самия дебитомер да се направи малка рестрикция например с тиксо и да се види дали има промяна....................
            Колата трудно пали на бензин . Когато запали едва работи , цялата се тресе . Мирише и на суров бензин.

Коментар

hunter1989 написа:
              Колата трудно пали на бензин . Когато запали едва работи , цялата се тресе . Мирише и на суров бензин.
              Първо както каза Емо, диагностика в движение. После те съветвам да си провериш горивния регулатор, и дюзите, както и генерацията. Смени си и въздушния филтър и ако е с дунапрен отдолу направо го изхвърли. остави тоя тупан на мира, точно тоя Дебитомер може да се развали ако бъркаш с отверка вътре иначе нищо му няма.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

[quote="S_BANKOV"]
                hunter1989 написа:
                Първо както каза Емо, диагностика в движение. После те съветвам да си провериш горивния регулатор, и дюзите, както и генерацията. Смени си и въздушния филтър и ако е с дунапрен отдолу направо го изхвърли. остави тоя тупан на мира, точно тоя Дебитомер може да се развали ако бъркаш с отверка вътре иначе нищо му няма.[/quotФилтъра е нов на 1000 км . Дюзите не са запушени , защото колата се кара на бензин доста освен на газ и никога не е имала проблеми с това . Просто изведнъж спря :D . И аз мислих за бензиновият регулатор , но нищо не му разбирам .

Коментар

hunter1989 написа:
                  Дюзите не са запушени , защото колата се кара на бензин доста освен на газ и никога не е имала проблеми с това .
                  Това не е гаранция, само така ти се иска да си мислиш.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Я си откачи акумулатора за половин час,кажи после дали има промяна..................
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Ventura garage

Коментар

Здравей колега. Преди около месец минах по сходен път. Колата ми палеше доста трудно и меришеше на бензин. Разбирасе като теб почнах от дебитомера. Купих от италянеца друг и го сложих. Поведението на колата не се промени. При мен се оказа регулатора на налягането на бензина. Смених го и всичко си дойде на мястото. Идеята ми е ча ако ти се разхожда до София ще ти го дам моя дебитомер да пробваш дали ще се промени работата на двигателя да не набиваш излишно пари.Поздрави.
                      Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

Working...
                      X