Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунтото започна да бълбука???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз 1 година си карам с това бълбукане и нямам ядове.Преди имах Уно.То не бълбукаше и издуха гарнитура ей така без нищо.Според мен щом колегата няма други проблеми не трябва да се вкарва в излишни скъпоструващи и ненужни ремонти.Съветвам го да покара повечко време с завъртяна врътка на топло(демек отворено кранче) и съм убеден,че ще изчезне бълбукането.Миналата седмица и аз го пуснах парното както казах.Врътнах 15-тина км. вечерта,на другата сутрин запалих пак бълбукаше в началото после изминах 30-тина км. и оттогава няма повече звуци нито при палене нито при каране.Повече време ми бълбукаше като смених антифриза когато взех колата както колегата е направил,но за 1-2 седмици изчезна.Обезвъздуших тогава поне 5 пъти и нямаше ефект по простата причина,че никакъв въздух нямаше в системата...и в крайна сметка си се оправи сама
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

За времето от което съм шофьор съм разбрал едно,ако има въздух във системата не става обезвъздушаване на оборотите на двигателя.
      Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
      Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

white_shark написа:
        ..... завъртяна врътка на топло(демек отворено кранче).....
        Врътката за топло/студено не променя по никакъв начин движението на охладителната течност. Тя променя пътя на въздуха! И при 40 градуса лятото и врътка на студено, ако щеш и пуснат климатроник, при нашите коли в радиаторчето на парното винаги се движи охладителна течност и тя е с температурата на двигателя. По темата...не съм казал автора на темата да тича към майсторите да дава 200 лв. за гарнитура и шлайф... Просто ако се случи да е подготвен.
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Да, и в упътванията на Haynes си пише как се обезвъздушава, ама ядец...На моето Пунто например разширителният съд се пада по-ниско и от двете пробки - и от тая на радиатора и от тая зад двигателя.Съответно - наливам си аз и антифризът напъва да излиза през съда.Бълбукането го има и при мен от година и половина, но го отдавам повече на факта че си ми изтича малко антифризец - доливам и толкоз. Парното работи на 6, колата не загрява, но си бълбука - след като запалиш колата в началото за около 1/2 мин. След туй спира

Коментар

Малко да опресня темата. Възможно ли е да е заминал термостата защото от известно време почти няма парно и стрелката на температурата стои не на 90 градуса а на половината /не знам колко градуса е/. Забелязвам, че като не е пуснат вентилатора или е на първа степен по задръстванията стига 90 градуса и като пусна на две и по силно бързо се охлажда и стрелката пада. Ако е за смяна термостата струва ли си да се инвестират 80 лв. за оригинален или и други ще вършат същата работа? Ако някой е слагал оригинален да сподели резултата?

Коментар

Възможно е.

Коментар

Днеска смених термостата и вижте какво намерих в стария. Вътре име една гумичка като О пръстен. От къде ли е? Май от нея не е работил добре.
                Прикачени файлове

Коментар

Тва с балбукането,ако може някой да ми обясни каква връзка прави с гарнитура на глава и шлайф,мога да се позамисля,макар и за мен тва да е пълен абсурд просто.Моето пунто балбука така от 3 години,е проблеми с глава и гарнитура нямам и при мен парното си е 6,няма загуба нито на антифриз,нито на масло.Не винаги го има,примерно когато запаля за 1-2мин и спира.На мен също ми беше много странно и се чува точно от към радиаторчето на парното,ако някой наистина разбере от какво е нека да пише.Колега след като смени термостата има ли някаква промяна в температурата,понеже и моята не седи закована в тия студове.

Коментар

Стрелката кове на средата и парното е на 6. Доволен съм от смяната!

Коментар

От 10 дена съм с масло 5в40 синтетика и бълбукането го няма,не знам дали има връзка и с хубавото време.По натам ще пиша пак.

Коментар

И моето избълбуква от време на време ,но само при палене.Мисля че е от газовото,защото майсторите го вързаха успоредно и не ми се занимава да го сложа на тънките,колата е марея 1,6
                        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

с 5в40 няма бълбукане!

Коментар

Working...
                          X