Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунтото започна да бълбука???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунтото започна да бълбука???

Здравейте колеги! От скоро имам Пунто 1.2 v8 2002 г. което не престава да ме изненадва. Днес като подам малко газ от към парното се чува нещо като бълбукате . Температурата си показва на 90 и не мърда. Няма намаляване на антифриза. Не забелязвам да бълбука в казанчето. Като я купувах накарах продавача да я обслужи и тогава са сменили антифриза. Чудя се дали не е останал въздух. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели. Как се обезвъздушава това чудо. Забелязах една пробка на маркуча дето влиза в купето от там ли и каква е последователността?

Напълно е възможно да не е обезвуздушена. На студен двигател развиваш въпросната пробка, трябва да има още една на радиатора - на противоположната страна на капачката. Започваш да наливаш антифриз докато протече хубаво от тази на радиатора, завиваш и после продължаваш процедурата докато протече и от тази задната на маркуча за купето. След това може да се наложи да поизточиш малко антифриз, ако си минал максимума при наливането
    Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
    Punto GT 1.4 Turbo '99
    Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Ама антифриза си е на ниво между мах и мин. Пак ли трябва да наливам или само да запаля и да отварям пробките?

Коментар

Няма да палиш, наливаш нищо, че е между мин и макс. Може като начало да пробваш само със задната пробка, без тази на радиатора. Аз за това казах, че после може да се наложи да източиш малко антифриз.
        Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
        Punto GT 1.4 Turbo '99
        Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Ок! Утре ако не вали ще пробвам. Благодаря за инфото.

Коментар

Не става. Направих процедурата. От начало излезе малко въздух после само антифриз. Затегнах пробките и пак бълбука. По скоро като църцорене все едно е сложена малко вода в шише и се клати. Така се чува. Други варианти какво може да е. Иначе парно на 6. Забелязах че капе вода от ауспуха но не ми мирише на антифриз. В казанчето нивото е постоянно и не намалява.

Коментар

И на мен ми балбукаше и оп преди седмица гарнитура на глава
              Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Недейте филмира човека няма нищо страшно да бълбука парното.Моята си бълбука откакто я имам особено като отворя кранчето в началото на есенно-зимния период.После постепенно си изчезва от самосебе си
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

И аз така мисля както го е казал колегата white_shark. Това бълбукане го чух за първи път когато взех да въртя врътката на парното. До сега не беше ползвано топлото защото я купихме лятото.

Коментар

Абе хора какво му е нормалното на бълбукането. Не трябва да има никакъв въздух в системата! Ако е обезвъздушена както трябва и се появи бълвукане значи има проблем. При мен както и при колегата по-горе се оказа гарнитура след около 2 седмици и 1000 км. даже пусках тема тук. и доста народ позна. Пак имаше хора които казваха, че е нормално, но това не е вярно.
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

А колко като пари излиза една смяна на гарнитурата?

Коментар

Ами зависи каде ще я правиш ама кам 200 поне
                        Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

При мен на типото също се чува от към радиаторчето нещо като разливане на вода,ама това си е така от 5 години и не е гарнитура.Ако не ти пречи на слуха това бълбукане си карай така.Ако ти се обади гарнитурата я прави,ама щом не е засега не се набивай.
                          Fiat Tipo
                          Corsa b комби !

Коментар

Колега, това бълбукане на ниски обороти ли го прави , или около и над средните.Ако е в ниските, пипни мъркучите на радиатора" този който отива към радиатора" ,и ако се твърдява, значи гарнитура на главата е тръгнала.Ако твърдяването е едва усезаемо спрямо при угасен двигател, то със сигурност не е гарнитура,проблема е другаде!?
                            Fiat palio 1.7td

Коментар

Пипах всички маркучи и никой не беше твърд. Бълбукането го прави при подаване на газ и като задържиш така на по високи обороти изчезва.

Коментар

Working...
                              X