Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

fiat stilo проблем с дроселова клапа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

fiat stilo проблем с дроселова клапа

Здравейте колеги собственици и почитатели на Фиат.От седмица съм горд собственик на стило 1.6 16в 2003 г.Имам няколко питанки и моля за вашите мнения и съвети На стилото има монтирана газ BRC от Италия имам и всички документи за газта но днес имам следния проблем.Карайки съвсем спокойно /не съм нервен шофьор/ при спускане по наклон и изключена предавка Фичо загасна отбих и при стартиране/колата пали винаги на бензин/остана да свети чек контрола и надпис Engine foult.При няколко следващи стартирания и надписа светеше винаги и изведнъж чек ОК.Когато карах няколко дни и на газ и на бенз колата както си карам не гасне но не може да се форсира не зависимо колко е натиснат педала на газта стига до 2000 -2500 оборота.Трябва да изгася а след старта свети Engine foult и се движа нормално.И след 5-6 паления пак чек ОК.При диагностика се оказва запомнена грешка на дроселова клапа.Когато си прави номера я обърнах на бенз в движение но пак не се форсира.Въпроса ми е следния има ли вариант да се окаже окабеляването от компютъра до дросела и имал ли е някои от вас подобен проблем.Забравих да кажа че преди да купя колата двигателя беше измит.
    Renault 9 1.4 /88
    Opel Astra 1.6 /92
    Opel Astra 1.6 /95
    Lancia ZETA BIG SHIP
    Fiat Stilo 1.6 /2003

Кажи номера на грешката, по-голям шанс за адекватен отговор ще имаш.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Фиат стило проблем дроселова клапа

emzo написа:
      Кажи номера на грешката, по-голям шанс за адекватен отговор ще имаш.
      Номера на грешката е 0638
      Renault 9 1.4 /88
      Opel Astra 1.6 /92
      Opel Astra 1.6 /95
      Lancia ZETA BIG SHIP
      Fiat Stilo 1.6 /2003

Коментар

Фиат стило проблем дроселова клапа

Такааааа.Всичко излезе от настройките на ГИ.Намерих читав майстор - Иво и се намира до Шкода еура тек в Надежда в София.И наистина ми реши проблема като много внимателно ми обясни ,че газта в Италия и газта в България нямат нищо общо.Наложи се на два пъти да прави настройките първо на място а после в движение че първия път на място нещо не се получи и Фичо започна да гасне на ниските обороти на газ ама после ги оправи в движение, доволен съм и благодаря на всички които коментираха темата и помогнаха.И действително като се замисля като купих колата нов внос от Италия бутилката с газ беше пълна повече от половината а проблемите започнаха след като я регистрирах и започнах да сипвам по нашите газстанции.Нямам коментар за нашите горива.
        Renault 9 1.4 /88
        Opel Astra 1.6 /92
        Opel Astra 1.6 /95
        Lancia ZETA BIG SHIP
        Fiat Stilo 1.6 /2003

Коментар

същия проблем

Здравейте, Имам същия проблем със Стилото при работа на газ - гасне. Правих какви ли не настройки на газта , но без резултат. Досега обаче не са ми правили настройка на газовия инжекцион в движение. Може ли контакт с този майстор Иво от Надежда. Газовата ми уредба е Бардолини.Поздрави!

Коментар

avarien rejim

Zdraveite.Kupix si fiat stilo 2002 1.6 16v 103 konq.Vklu4i se na avarien rejim i mi svetna diuzata na tabloto,karax q na maistori i ne mojaxa da q napravqt,izliza nqkakuv kod 122010,nqkoi znae li kakvo i e.Pomognete

Коментар

Working...
            X