Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо колата държи 1000 оборота..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

fuel injekcion написа:
    Когато е в движение дърпа повече въздух през филтъра... откачи маркуча и го завърти някаде да не дърпа толко въздух..надявам се да си ме разбрал.Поздрави
    От стотици коли в тоя форум, една-единствена ще държи 1000 оборота, защото влизал повече въздух през филтъра като се движи? Като се движи по-бързо, не трябва ли да държи 1200-1300? Я малко по-сериозно, моля! Човекът има проблем. Или му помагайте, ако можете, или не пишете глупости. Уточнете и темата за кой раздел е, за бензиновия или за газовия. За тук - не е.

Коментар

Колеги колата се оправи като откачих маркуча за възхоха..но сега като пусна поинерция малко се замислят оборотите на 1200 1100 и след това си падат на 850к
      Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

и моята е 1.8 16 в и го имам съшия проблем по инерция 1000 оборота а като натисна спирачката или спра на място с натисната спирачка и нормализира на 850 и моя дросел е чистен но жилото ми на газта е със счупен водач като го сменя ще кажа има ли разлика

Коментар

При движение на автомобила по инерция постъпва по-голямо количество въздух, отколкото когато работи на място. Така че според мен е напълно нормално това, което описваш. Моята, въпреки че е дизел по инерция държи 900об/мин, а на място- 850об/мин.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

И откъде точно ще влезе този въздух в повече, когато дроселът е затворен?
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
              Щом е затворен- значи колата трябва да гасне поради липса на въздух.

Коментар

dobrujanetza написа:
                simeon3000 написа:
                Щом е затворен- значи колата трябва да гасне поради липса на въздух.
                А стъпковото моторче за какво е, нали то регулира притока на въздух при затворена дроселова клапа. А дизела като няма дроселова клапа? Това се получава от увличането от скоростната кутия. Не ви ли се е случвало на място (особено в студено време) като пуснеш съединителя и колата леко да помръдне макар, че е изключена от скорост.
                FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Аз пак ще питам - като освободиш предавка при висока скорост, няма ли по същата логика и по същите причини оборотите да не са 1000, ами 1300-1400, примерно, и да спадат плавно с намаляването на скоростта?Местя темата в раздела за бензинови двигатели, защото това определено е проблем свързан с двигателя.

Коментар

ogi28b написа:
                    Аз пак ще питам - като освободиш предавка при висока скорост, няма ли по същата логика и по същите причини оборотите да не са 1000, ами 1300-1400, примерно, и да спадат плавно с намаляването на скоростта?Местя темата в раздела за бензинови двигатели, защото това определено е проблем свързан с двигателя.
                    Открий им топлата вода, че на мен не ми вярват

Коментар

Аз не разбрах по енерция какво му викат Освободена от скорост или принудителен празен ход.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                        Аз не разбрах по енерция какво му викат Освободена от скорост или принудителен празен ход.
                        Освободена от скорост.

Коментар

Гледам и не вярвам на ушите си 2 страници търсене на проблем който не съществувапази боже всеки човек от такива майстори
                          Power Under Pressure

Коментар

Нека видим колко работи ще накарат да смени колегата! :D

Коментар

hamoto написа:
                              Нека видим колко работи ще накарат да смени колегата! :D
                              Че кой го кара да сменя. Трябва само да намери един по дълъг баир да изключи от скорост да погледне оборотомера след което да натисне съединителя и пак да погледне оборотомера и накрая да пише кво става
                              FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

На мен ми се е случвало зимата в студа като запаля на изключена от скорост и натиснат съединител, като отпусна съединителя да паднат оборотите Това не не бравото обаче, зимата ми влизат лесно скоростите . Явно е рядко маслото.Иначе и на мен ми се е случвало като ми играят оборотите като съм карал и спра на кръстовище отначало държи високи над 1200 и играят и после се пооправя. А и на мен ми се струва съмнително да набива чак пък толкова въздух в движение, то де се вика едно десет коня щеше да дига отгоре когато я цедиш на магистралата. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Проблема идва явно когато и се дава газ постоянно, а на място като е нали не се дава газ.
                                FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                                FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Working...
                                X