Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

относно компресията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

относно компресията

punto 97г. 1.2 16v 85k.с. сутринта мерих компресията на двигателя.свалих всички свещи и премерих 14 килопаскала x 100 на всеки цилиндър.Питам какво ще рече това в атмосфери и дали е добре.Защото по принцип имам проблем с 2 цилиндър и за това мерих компресията да изключа варианта със сегменти и клапани. А иначе колата не реагира веднага след подаване на рязко газ.сменени са свещи,бензинов филтър,датчик колянов вал,кабелите са добре не са дискотека и цапа само свещта на 2 цилиндър. Благодаря предварително за отговорите

Цапа я с бензин или масло ?
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

цапа я с масло но по резбата само.миже би щот имам сълзене от гарнитурата на клапаните но незнам дали е от това целият проблем. тези дни ще ходя на диагностика и ще видим дали ще каже тя нещо.Не съм сигърен дали може да цапа от запушена дюза или бобима. А за компресията да кажете нещо? Мерси.

Коментар

отлична е компресията, смени свещите, кабелите ги провери като стане тъмно дали не правят искри, а провери за всеки случай и с бобината
        Брава 1.6

Коментар

Важно е свеща да не е нацапана вътре след резбата...ако е суха и е както трябва проблема е по токовете..и аз един ден търсих такъв проблем и се оказа бобина..
          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

В сряда сутринта съм на диагностика. иначе свещите са нови кабелите неискят а свеща на 2ри цилиндър е с черен нагар,но си работи на 4 цилиндъра,та на диагностиката ще кажат бобина ли е или дюза или нещо друго и ще пиша какво е станало. Мерси на всички.

Коментар

колеги проблема се реши като смених кабелите на свещите пробили са ниско на лулата затова не съм ги видял да искрят на тъмно.

Коментар

Working...
              X