Колеги , аре някой да ме светне , какви пари излиза основният ремонт на мотора на бръмчалника?Какво трябва да се смени - гарнитура на главата , гумички , шлайф на главата , болтове , сегменти? , какво изпускам?По възможност част - пари(приблизително , ясно , че няма как да е точно) и после пари за труда.Еми това е ще съм ви адски благодарен!Проблема е , че попипва масло , и попушва бяло , идеята е да калкулирам , и да видя дали си заслужава да се занимавам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питанка за ремонт на двиг. 1.1 55к.с
Collapse
X
-
Upda7e написа:Мерси колеги!!!>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Upda7e написа:Мерси колеги!!!
Коментар
-
T-REX написа:Fiat_Punto11 написа:Upda7e написа:Мерси колеги!!!FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Като гори масло -пуши ли да не тече от някой сегмент провери компресията без нищо после като слагаш малко масло през свещите на един цилиндър и гледаш колко държи ако се покачи повече от колкото е без масло значи маслените сегментите са добре.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Ако колегата Upda7e не се ръди, че използвам темата му за да не отварям нова пак за този двигател, искам да питам някои работи. Проблемът е че смеси питиетата, масло с антифриз и стана боза, не на моето Пунто, но това е без значение. Свалихме главата и на 4-ти цилиндър гарнитурата е прогоряла и там е белята. Сега ще следва шлайф, ако трябва, нови гарнитури, на главата, капака на клапаните, картера, колекторни тръби, смяна на гумички на клапаните. Имаме един проблем, не можем да развием пробката за маслото, но и с това някак ще се преборим. Та ето и питанията ми:1. Знам че трябва да изпразня повдигачите, как става тази процедура, някъде бях че че се стягат на менгеме, как точно става това за да не ягмосаме някой повдигач?2. Ще свалим картера за да го измием от бозата за да не се повреди новото масло. Според вас какво още трябва да почисти и какво можем да очакваме да се е поразило с тази боза?3. Освен гореспоменатите операции какво още е добре да се направи?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
абе хора -какви хидроповдигачи-този мотор няма хидроповдигачи а е със пулове.вадиш чашките и като ги поставиш в положение с отвора надолу,в горния край има 2 зъба,напъваш с нещо остро и се вадят пуловете.на гърба на всеки пул е записан размера.ако има нещо питай защото мотора изглежда мн. лесен но си има особености.
Коментар
-
ivel написа:абе хора -какви хидроповдигачи-този мотор няма хидроповдигачи а е със пулове.вадиш чашките и като ги поставиш в положение с отвора надолу,в горния край има 2 зъба,напъваш с нещо остро и се вадят пуловете.на гърба на всеки пул е записан размера.ако има нещо питай защото мотора изглежда мн. лесен но си има особености.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар