Здравейте, колеги!На колко километра сменяте маслото на скоростната кутия и след смяната има ли ефект? Питам ви, защото педалът на съединителя ми е доста твърд и така е около 20 -30 хиляди км. Напоследък вкарването на първа и задна скорост стана доста трудно. След като загася двигателя и вкарам първа или задна, за да обезопася колата. става доста трудно и често за да не напъвам вдигам ръчната. Същото се получава при спряло положение (паркирана кола и загасен двигател от часове) - преминаването от 1ва към нулева става трудно, сякаш е първата е заяла. Може би е време да сменя съединителя, макар че освен твърдия педал на съединителя, приплъзване или други оплаквания Няма. Сега се чудя дали да сменя първо маслото на скоростната или директно съединителя. Има ли начин за проверка на нивото на маслото ? Колата е фиат брави 1.2 на 147 000 км
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сменяте ли маслото на скоростната кутия ?
Collapse
X
-
смени го маслото - не му пречи. ама не да ти долеят, а да го сменят, щото не се знае вътре какво масло има. иначе, както са казали колегите по-горе, 99% проблемът ти е съединител. при 1,2 претрисането не е критерий за смяна на съединител. по често е критерий за смяна на бензиностанция :Dа, и при мен първата не винаги влиза от първия път. развих навик да ползвам полусъединител на всеки светофар и няма грижи. същото и като паркирам. така си е откакто я взех, сменял съм съединител и масло и няма разлика. че е за смяна разбрах по това, че нищо не ще да влезе, не само първа. ти си прецени, дали да сменяш съединител.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Няма трансмисионно масло, което да запази качествата си повече от 100 000км. Дали ще се направят за 5г. или 4г. или 3г. не е толкова фатално. Но наистина след 5г експлоатация във всяка една скоростна кутия ще има влага, антикорозионните качества ще са си отишли и става неприятно. Така, че ако се кара с пълна синтетика, е разумно на 80-100 000 или 5г да се смени маслото. Като тегли човек чертата що пари отиват за гориво, маслото е направо без париPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
И аз си го смених маслото на скоростите с Тутела 75W90 След 100к км пак Е, хайде, може и съединител като сменям`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар