Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сменяте ли маслото на скоростната кутия ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сменяте ли маслото на скоростната кутия ?

Здравейте, колеги!На колко километра сменяте маслото на скоростната кутия и след смяната има ли ефект? Питам ви, защото педалът на съединителя ми е доста твърд и така е около 20 -30 хиляди км. Напоследък вкарването на първа и задна скорост стана доста трудно. След като загася двигателя и вкарам първа или задна, за да обезопася колата. става доста трудно и често за да не напъвам вдигам ръчната. Същото се получава при спряло положение (паркирана кола и загасен двигател от часове) - преминаването от 1ва към нулева става трудно, сякаш е първата е заяла. Може би е време да сменя съединителя, макар че освен твърдия педал на съединителя, приплъзване или други оплаквания Няма. Сега се чудя дали да сменя първо маслото на скоростната или директно съединителя. Има ли начин за проверка на нивото на маслото ? Колата е фиат брави 1.2 на 147 000 км
    Fiat Bravo 1.2 1999

Легни под нея и погледни има ли масло някъде по скоростната...трябва да е омаслила ако тече....но според мен 99% проблема ти е съединител!!
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

ако ти е на реални километри си тъкмо на 247к и си за съединител, мен ако питаш изобщо не го бави, а иначе маслото на скоростите също е добре да го смениш, направо като сменяш и съединителя
      Брава 1.6

Коментар

Погледнах за теч и има съвсем леко омасляване (сълзене) от една от гарнитурите. Има ли някакъв начин за проверката на нивото на маслото на скоростната.
        Fiat Bravo 1.2 1999

Коментар

развиваш пробката за наливане, и трябва да прокапане, ама при теб едва ли ще прокапе, ако можеш да брънкнеш с някой пръст ако има масло до горе се усеща
          Брава 1.6

Коментар

Проверяваш за маслото - дано да има. Обаче това с трудното включване на място е от съединителя.
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Мда вчера реших да отрегулирам педала на съединителя чрез жилото, но ефектът беше че скоростите съвсем трудно почнаха да влизат. Така че отивам към смяната на съединителя, защото е доста дразнещо.
              Fiat Bravo 1.2 1999

Коментар

Koлега, като тръгваш на полусъеденител колата потреперва ли?
                BMW 318is COUPE 140hp
                FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

смени го маслото - не му пречи. ама не да ти долеят, а да го сменят, щото не се знае вътре какво масло има. иначе, както са казали колегите по-горе, 99% проблемът ти е съединител. при 1,2 претрисането не е критерий за смяна на съединител. по често е критерий за смяна на бензиностанция :Dа, и при мен първата не винаги влиза от първия път. развих навик да ползвам полусъединител на всеки светофар и няма грижи. същото и като паркирам. така си е откакто я взех, сменял съм съединител и масло и няма разлика. че е за смяна разбрах по това, че нищо не ще да влезе, не само първа. ти си прецени, дали да сменяш съединител.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Маслото на скоростите се сменя на 60 000 км.

Коментар

Някъде пишеше 100 000. Аз лично го сменям като купя кола, и после при смяната на съединителя.
                      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Смених го скоро на 50 000 и доста си беше мътно. Полусинтетика 75W-90, на него беше написано да се сменя на 60 000. Сложих пълна синтетика 75W-90, пише да се сменя на 5г без да са упоменати километри.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Няма трансмисионно масло, което да запази качествата си повече от 100 000км. Дали ще се направят за 5г. или 4г. или 3г. не е толкова фатално. Но наистина след 5г експлоатация във всяка една скоростна кутия ще има влага, антикорозионните качества ще са си отишли и става неприятно. Така, че ако се кара с пълна синтетика, е разумно на 80-100 000 или 5г да се смени маслото. Като тегли човек чертата що пари отиват за гориво, маслото е направо без пари
                          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И аз си го смених маслото на скоростите с Тутела 75W90 След 100к км пак Е, хайде, може и съединител като сменям
                            `95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
                            http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

Коментар

valeri_86_ написа:
                              Koлега, като тръгваш на полусъеденител колата потреперва ли?
                              Рядко се получава. Като цяло потеглянето е гладко, но не и превключването на скоростите. Още не съм направил смяната на съединителя, защото не остава време
                              Fiat Bravo 1.2 1999

Коментар

Working...
                              X