Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Типо, гасне и не пали после дълго

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Типо, гасне и не пали после дълго

Здравейте,Имам проблем с колата на майка ми, Типо 1.6 i.e. един вал, 78к.с, Както си шофирах на едно кръстовище започнаха да подскачат оборотите, почна да попрекъсва и сякаш да се дави и изгасна. Пробвах да запаля отново без резултат, наложи се да побутаме малко. След многократни опити успях да запаля, /в последствие се оказа, че трябва да поседи известно време за да запали пак, макар и с много въртене/ и тръгнах към сервиза директно. На всеки светофар се налагаше да и подавам доста газ за да не остане на празен ход защото гасне. В сервиза, провериха подава ли се искра на свещите, подава ли се гориво и уж всичко бе ОК. Запалих и я оставих на празен ход. След около минута, две, започнаха да и падат оборотите, да се мъчи и изгасна, подаването на газ само я разтресе повече и не предотвратява гасненето. Оставих я в сервиза.Днес майка ми я взе уж оправена, с обяснението че е била виновна алармата и имобилайзера /не знаех че има въобще/ е премахнат. За съжаление, проблема отново се появи.Може ли някой да ме посъветва, какъв може да е проблема, при такива симптоми, и да пробвам да го оправя сам? Благодаря.
    Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

Не каза има ли газова колата.Бензинов филтър сменян ли е скоро.Стъпковия мотор,потенциометъра.Тия работи провери.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
      Не каза има ли газова колата.Бензинов филтър сменян ли е скоро.Стъпковия мотор,потенциометъра.Тия работи провери.
      Бензиновия филтър съм го сменял преди месец. Няма газово. Стъпковия мотор се вижда, че проработва, като се пали примърдва и стабилизира оборотите, ако е студена ги увеличава докато загрее. Потенциометъра съм го сменял преди доста време, но тогава симптома бе, че като се освободи от скорост и падне на празен ход директно си гаснеше, палиш пак директно и така до следващия път, когато я изтърва да застане на празен ход. Сега се мъчи да не изгасне около 10-15 секунди, преди да спре тотално.
      Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

Коментар

Него ден валя ли дъжд? и Днес сутринта рано ли го направи?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
        X