Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко гори 1.8 16v?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко гори 1.8 16v?

Понеже не видях в коя друга тема да пусна въпроса, го пускам тук. Накратко, има спортен филтър и една двуцевка за ауспух. Сипах му до половина и една чертичка нагоре още. Минахме близо 250-260 километра с приоритет скорост 100, по някой път 160, но за малко. В момента съм на чертичка разстояние да светна лампата? Това нормално ли е? Всички ми казват, че гори много, и че е най-вероятно заради спортния филтър? Някой да има други идеи?* Ако може да ми кажете и как да броя чертичките, за да знам колко бензин има у нея, златни ще сте. Аз лично предполагам, че до половината означава 30 литра. *
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Не разчитай на чертички и тн.Светне ли ламбата отиваш на хранилката(колонката).
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Е, от кое ще да е да гори толкова много? Възможен ли е филтъра?
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Така, с показанието на стрелката, не можеш да си измериш разхода, защото тя не отчита точно и позицията, която заема, не отговаря на точното количество гориво в резервоара ти. На моята от пълно до средната чертичка изминавам от 460 до 530 километра в зависимост от начина на каране, докато от средната чертичка до долу слиза за около 300 километра. Но аз вече съм й свикнал и с доста голяма точност си определям зарежданията за определени дестинации, така че много пъти лампата ми светва, когато влизам в града на връщане от някой маршрут, за който съм си заредил определено количество.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

колега имам браво 1.8 16 в и извънградско с скорост 80 км харчи 6.5 литра / 100 км ако го ръчкаш даже и закратко отива на 7 и нагоре градко 9-11-12 според карането за софия е добре от спортния филтър няма как да ти дигне разхода даже извънградско ще падне но няма да усетиш филтъра ако е менте го махаи или поне сложи турски YED

Коментар

Я си провери сметките че излиза разхода ти към -то 5 на 100 резервоара е 50 л. не вярвай на стрелката тя е за ориантир иначе е ветропоказател.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

зависи как карашпри спокойно каране 6,2-6,7при повече натискане, нещо което е нормално за тази кола 7-8смесено 8,5-9
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Не знам, с мен се возехa и други хора и го натискахме и само ми натякват в момента, много ти гори и т.н. Общо взето дори да е на 1-2 стрелки, натиснеш ли я тая каруца за 20-30 секунди (натискаш я съвсем нормално 1-ва, 2-ра, уж да се изгазариш), лампата светва моментално. Спреш го за 15 минути и тръгнеш, лампата не свети. Не знам к’во му разбивам, като го натискам така.Едит; Резервоара 50 литра ли е или 60-65? Нещо не мога да схвана. Има ли шанс да го пише някъде колко е из документите, поне да знам колко литра ще да е стрелката по средата...
                Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

qnkov написа:
                  Не знам, с мен се возехa и други хора и го натискахме и само ми натякват в момента, много ти гори и т.н. Общо взето дори да е на 1-2 стрелки, натиснеш ли я тая каруца за 20-30 секунди (натискаш я съвсем нормално 1-ва, 2-ра, уж да се изгазариш), лампата светва моментално. Спреш го за 15 минути и тръгнеш, лампата не свети. Не знам к’во му разбивам, като го натискам така.Едит; Резервоара 50 литра ли е или 60-65? Нещо не мога да схвана. Има ли шанс да го пише някъде колко е из документите, поне да знам колко литра ще да е стрелката по средата...
                  Колегата е в грешка. Резервоара на мареата е към 60литра не 50както мисля че е при бравото. Иначе да те ориентирам за разхода при мен/самоче на газ/ . Тази година си сложих ГИ и разхода на газ е следния. При каране извън градско с 130 - 140 от морето до София постоянна скорост ми даде 9/100. На отиване към морето с 90 -100 ми даде 7.7/100. това с 2ма възрастни 2 деца и мноооооггггооо багаж. Градско в софия ми дава към 12 -13 /100 като миналата зима в големи задръствания /Младост Центъра за 1.30мин /ми вдигна към 14/100. Досега под 7.5 не съм оспявал да докарам разход.
                  Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

на бравото също е 60 литра резервоара по книжка е 50 но е 60 или лъжат на бензиностанцията

Коментар

Добре де, чувам различни мнения и от интернета и от реални хора. Едни викат 50, други 60. Въобще не мога да разбера колко литра е средата, та да си вадя изводи..
                      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

На Бравото е 50 литра, на Мареата - 63, ама няколко души ти казахме да не гледаш стрелката, защото не показва вярно.

Коментар

Ясно, мерси. Това ме интересуваше, че е 50 литра. Ще го разбера аз колко гори тоя звяр.
                          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Не знам защо просто не си дръпнете ръководството от Downloads... Още в началото му има и колко е резервоарът и какъв разход дава производителят.
                            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Ами щото повечето тук правим обикновено по-малък разход от каталожните данни и затова много-много не ги гледаме. И сега, появява се колегата, дето му гори повече (и то само според него) и ни хвърля в смут и гледаме да напипаме причините :D

Коментар

Working...
                              X