здравейте колеги. отново имам проблем с бравото този път маи е кутията м незнам. малко пред-история може д е от полза. та преди 6-7 месеца бензикса на стартера ми блокира в маховика и се строши. обаче понеже не знаех и я дърпахме ли дърпахме колата в опит да запали.та от там влязли парченца от зъбите и прецакали съединителя.така.значи ремонта беше кутията долу нов съединител,маховик,стартер.понеже имах скъсан маншон от вътре и се оказа че съм имал съвсем малко масло в кутията,сменихме маншона и наляхме масло.та след този ремонт скоростите почнаха да влизат с едно съвсем леко прищракване.все едно преди да влезе скороста лоста закача по нещо, незнам как да го обясня точно.та така до скоро когато започна да се опъва 1-ва скорост.малко след това започна като загрее двигателя задната да влиза(къррррррррр)предните 3/4 дни въобще кто загрее двигателя до момента на включване на перката всичките скорости на случаен принцип не влизат, или пък излизат.онзи ден бях спрял на червено,натиснах съединителя да включвам 1-ва, и каза чат и педала остана долу.разбрах че се е скъсало жилото на съединителя. както и да е смених го и ми казаха че това с скоростите било признак че жилото заминава. добре обаче сега е ново и проблема се влошава повече.започна и по студена да ги прави днес.въпроса ми е може ли да е калпаво маслото в кутията и като загрее да е много рядко и да няма ефект от него.тъй като пак казвам преди този ремонт скоростите си влизаха по друг начин.другото което е ако е масло има ли пробка да проверя дали има,и евентуално ако това е калпаво някакви предложения за добро масло.друго дали нещо в кутията не е станало
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
браво 1.6 невлизат скоросите!!!!!!!!!
Collapse
X
-
щом на изгасен мотор си влизат добре, проблема е само и единствено в съединителя пробвай да охлабиш малко жилото, под акумулатора има една пластамасова врътка, развивайки я охлабваш жилото и виж как ще е тогава. сам си направи изводите какъв зор е видяло жилото, та да се скъса, отпусни го, новото жило което сложихте да не е по-късо от старото, това също не е маловажен фактор къде се намира педала на съеднителя в момента, на какво ниво е и с какво усилие се натиска ? голям или малък ход имаБрава 1.6
Коментар
-
значи новото жило е с около 2 сантиметра по късо предполагам не е проблем тъи като накрая последните 15 сантиметра са само резба и може да се регулира.в момента педала е наравно с спирачката и се натиска малко като че ли ми тежи нещо на кракът.предното доста леко се натискаше. дали да го разхлабя малко?fiat bravo sx 1.6 16V 103
Коментар
-
значи като разхлабих с около сантим както беше на първа нещеше да излезе при изключен мотор!после натегнах около 3 сантиметра или с около 2 повече от преди това.започнаха да влизат много леко скоростите. покарах я неми се стори д буксува съедиителя обаче педала е по горе от спирачката, и отделя над средата почти горе.това нормално ли е?fiat bravo sx 1.6 16V 103
Коментар
-
ARaGoRN написа:значи като разхлабих с около сантим както беше на първа нещеше да излезе при изключен мотор!после натегнах около 3 сантиметра или с около 2 повече от преди това.започнаха да влизат много леко скоростите. покарах я неми се стори д буксува съедиителя обаче педала е по горе от спирачката, и отделя над средата почти горе.това нормално ли е?Брава 1.6
Коментар
-
ARaGoRN написа:значи като разхлабих с около сантим както беше на първа нещеше да излезе при изключен мотор!после натегнах около 3 сантиметра или с около 2 повече от преди това.започнаха да влизат много леко скоростите. покарах я неми се стори д буксува съедиителя обаче педала е по горе от спирачката, и отделя над средата почти горе.това нормално ли е?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Ами педала е на около пръст по отгоре. Иначе се натиска меко. Покарах сега около 30км. И е добре. Но мисля малко да разхлабя.правих теста бурдюра.гасне.тоест май не буксува.но отделя много горе за това мисля да разхлабя малко давидя дали няма да отделя по в средата.fiat bravo sx 1.6 16V 103
Коментар
-
ARaGoRN написа:Ами педала е на около пръст по отгоре. Иначе се натиска меко. Покарах сега около 30км. И е добре. Но мисля малко да разхлабя.правих теста бурдюра.гасне.тоест май не буксува.но отделя много горе за това мисля да разхлабя малко давидя дали няма да отделя по в средата.Брава 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар