Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа 1.6 16в гасне, губи обороти-помощ :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Мареа 1.6 16в гасне, губи обороти-помощ :)

Здравейте колеги. Появи ми се проблем с Марейката, понякога гасне. Това се случва рядко, но проблема се състои в следното: давам контакт, чува се помпата, изгасват лампи една след друга, не свети нищо жълто :D , паля, изфорсира се двигателя до 1200 оборота и стрелката започва да се колебае между 800-1100 оборота, ГАСНЕ... студен топъл мотор - няма разлика... Сменил съм датчик за ниските, датчик на коляновия вал, свещи NJK... Бях на елкон при спец по фиатките, всичко му е наред според него, само Ламбда сондата спираше и тръгваше, но като смених свещите си заработи нормално... Имам съмнения за стъпковият мотор, че е за смяна. Вчера го вадих, почистих го, карах извесно време насам натам и като ми се наложи пак да запаляя---- трагедия, отново проблемът ... :D Само мога да гадая... Ще съм благодарен на някой колега, сблъскал се с проблема, да сподели как го е решил.

Re: Фиат Мареа 1.6 16в гасне, губи обороти-помощ

adri0Marea написа:
    ... Сменил съм датчик за ниските, ...
    1. Ъъъ, къде се намира това чудо?2. Газ, бензин?3. Колата, набира ли, има ли мощност?
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Re: Фиат Мареа 1.6 16в гасне, губи обороти-помощ

sok1 написа:
      adri0Marea написа:
      ... Сменил съм датчик за ниските, ...
      1. Ъъъ, къде се намира това чудо?2. Газ, бензин?3. Колата, набира ли, има ли мощност?
      Сменили са ми го колега, не съм на ясно точно кой е, те били няколко :D Колата ми е на бензин и е на реални 85 хиляди, набира яко в силата си е, но ми прави този келяф.

Коментар

ако имаш от някой вземи и тествай с неговото стъпково моторче
        карай разумно

Коментар

yamalube написа:
          ако имаш от някой вземи и тествай с неговото стъпково моторче
          то май щом го прави и на студен мотор не е стъпков ?
          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
            Напълно възможно е да е точно МПХ. Дали е студен или топъл ДВГ, МПХ се грижи за тихите обороти.

Коментар

sok1 написа:
              fuel injekcion написа:
              Напълно възможно е да е точно МПХ. Дали е студен или топъл ДВГ, МПХ се грижи за тихите обороти.
              ДА колега, ще пробвам с друг. Моят го вадих и почистих с ВД40, но явно е изхабен предполагам

Коментар

Пробвай, но да знаеш, че се правеше някакво обучение на МПХ. Потърси из форума, имаше такива теми.

Коментар

Стъпковото моторче играе и роля на смукач така че може и на студено да прави бели.
                  Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

sok1 написа:
                    Пробвай, но да знаеш, че се правеше някакво обучение на МПХ. Потърси из форума, имаше такива теми.
                    Еми или дай 3пъти по 10 секунди контакт и после пали за 10-минути без да пипаш газта...или я запали без да пипаш газта и я изчакай да загрее и да поработи 5-минути
                    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Working...
                    X