Колеги дайте съвет от каде се получава много богата на бензин смес ? Колата съответно е от подписа (Браво 1.6 16в само с бензин) Мотора се дави в нислите обороти,по тръбите има припуквания ,осезаемо мирише на бензин,разхода също е повлиян но не мога да кажа точно с колко. При съвсем леко докосване на педала на гаста оборотите тръгва първо надолу и след това се изфорсира. Така е само в ниските обороти, над 2500-3000 върви много. Дайте съвети от каде да започна?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Богата смес
Collapse
X
-
на мене ми се струва че сте си играли с валовете.Ако е така имай в предвид че е почти невъзможно да си оправиш празния ход и претрисането с криво зацепени валове.Тичай към някой диагностик и веднага ще ти кажа какво и е.Може и ламбда да е щом смърди на бензин, ама това е само при условие че газоразпределението ти е в ред, ако не е се примиряваш с умопомрачителния разход, подскачането на мотора ,смрадта на неизгорял бензин и двата коня горница дето сте постигнали. Ако не е проблем ми пиши едно лично с подобренията по мотора че ми е любопитно, в галерията видях само генерация.
Коментар
-
Не не пуши черно само мирише на бензин яко. А относно подобренията те не са кой знае какви - още когато я взех беше с олекотен маховик,някаква преработка на изпускателния колектор и права генерация на 60мм която съвсем скоро смених със 63мм. Преди около година ми смениха и компютъра поради повреда със някакъв със ремап. Колата "на око" е 118 кс не е качвана на дино Сега като казахте за газоразпределението малко се съмнявам дали нещо не е правено и по главата защото звука и е малко като на 5 цилиндровия мотор, но пък до преди известно време го нямаше проблема и колата вървеше много, и затова се съмнявам проблема да е от гореспоменатите преработки. Снимах клип за да чуете звука и да ми кажете нормално ли е така да звучи 4 цилиндров мотор ако може да се познае по това..http://www.youtube.com/watch?v=YYKhZ...ature=youtu.beOpel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!
Коментар
-
По този начин описан проблема и на мен ми прилича на валове по простата причина,че и аз имах такова Браво и също бях презацепвал валовете и симптомите бяха същите.Другото е,че има една шпонка на обтяжната ролка,която се чупи и лесно прескача ремък особено ако се форсира много на празен ход.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Принципно и моето кенефче е с омърляни валове, като се запали на студен мотор, работи що годе нормално, като позагрее обаче започва да претриса и да работи неравномерно нещо от рода на тръ-тръ-трътта-тръ-тръ-тръттата....и аз се съмнявах в какви ли не датчици, но диагностиката не показа нищо.....Диагностика директно ме попита дали съм срал по валовете.....отговора беше положителен и на човека му стана ясно какво...После ше пиша още
Коментар
-
Не мисля че е от ремъка или обтяжна ролка защото съм ги сменял. Ремъка е презацепван 2 пъти. Първия път от некадърници а втория път от механици занимаващи се само с италиански коли, със пети и там както си му е реда и след това колата беше отлична. Притеснява ме да не е ровичкано нещо по главата и сега то да прави проблем...Колегата banski starec ако може да кажеш къде ходиш на диагностика и дали си доволен. Аз правих преди 6-7 месеца и нищо нередно не откриха !!!Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!
Коментар
-
Има вариоантите в които ламбдата за е забила на бедна смес и от тука тя казва на екуто на буха яко бензин , от там може да е ако богата това най лесно се диагностицира с диагностика и закачане на широколентовата сонда първо да видим екуто какво си мисли че е и после да проверим реално какво е на изходаPower Under Pressure
Коментар
-
Ами щом си сигурен в ремъците и ролките, пък и щом колата си е работела добре и да е правено нещо по главата то едва ли е направено кофти. В тоя случай най вероятно си за някой темп. датчик , ламбда, мпх или нещо от тоя сорт,ако си чистил дросел и си мърдал ТПС-а може и там да е.От Надежда съм аз и тука в махалата я правих диагностиката, доволен съм принципно защото не показа никакъв проблем , а бях почти сигурен че съм за ламбда ама си работи.Ако нещо решиш мога да ти обясня къде е сервиза ама според мене всякакъв диагностик ще ти свърши работа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар