Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затягане на гарнитура

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Затягане на гарнитура

Здравейте.Наскоро ми правиха ремонт по двигателя (Фиат Пунто 1.2,96г,75кс) и трябвало след около 1000км да закарам колата отново за затягане на гарнитура.Въпроса ми е необходимо ли е повторно притягане ако е направено качествено първоначално ?

Ами нищо не коства да се провери.На мен ми се е случвало и да няма нужда от притягане,но винаги проверявам да ми е спокойно.Съветвам те да идеш,че ако има нужда за притягане,а не си го направил да не береш ядове и да псуваш майсторите после
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

не е необходимо повторно притягане но отиди да ти я притегнат ако са ти дали някаква гаранция за ремонтаглавата се стяга на студен двигател а не сега отиваш в сервиза и след 5мин ти я притягат
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

В опаковката на гарнитурата пише ред и усилие на затягане, упоменато е, ако е необходимо дозатягане. Виж, ако пазиш листчето. Ако не, кажи марката гарнитура.Нямам спомени на този мотор да се дозатяга...
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ами, интересно ми е, с колко градуса ще ти "дозатегнат" гарнитурата на главата, защото в AUTODATA дават следното:20 Nm30 Nm90 deg.90 deg.Предполагам не е следвана дадената схема или искат да те "оскубят" още малко.След като има градуси на затягане, не е нужна повторна проверка.
          Прикачени файлове
          LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
          LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
          LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
          FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
          FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

re:

Оставих колата днес сутринта и ми казаха,че ще отнеме поне 2 дни, защото трябвало да изстине напълно, което на мен ми се струва твърде много време.И на мен ми изглежда много странна цялата тая работа и може би наистина е само заради парите.Утре би трябвало да си я взема и ще видя какво е станало и колко ще ми искат ;д

Коментар

re:

Взех си колата,но вместо да приключа с проблемите,те се появиха отново.Преди въпросното затягане всичко изглеждаше наред и след като си я взех и покарах забелязах,че отдолу се образува петно при продължително стоене.Огледах и видях,че гарнитурата на капака пропуска,както че нивото на маслото беше намаляло.Върнах се в сервиза и майстора почна да ми разправя,че колегата му не е затегнал добре капака и затова тече.Изчаках да изстине за да го оправят и си тръгнах с надежда да не се връщам отново,но след около 10 мин. забелязах ,че продължава да тече дори по-усилено.И така отново в сервиза и ми казват да оставя колата за смяна на гарнитура.Интересно ми е в този случай кой ще ми плати гарнитурата и маслото което изтече почти нацяло заради тяхното уж затягане на гарнитурата.

Коментар

Щом тече, вярно са затягали! Освен съчувствие, друго не мога да ти предложа...
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

за какво си я карал тая кола........... 2 дена да седяла, тея гледат как да ти вземат пари и само ти ...... колата ! търси си правата в комисията за защита на потребителя !
                  Брава 1.6

Коментар

muns61 написа:
                    Щом тече, вярно са затягали! ......
                    -- така си е !!!не са те виновни, че е стара гарнитурата на капака на клапаните.мисля, че си случил на сервиз.а глупостите за КЗП - не ми се коментират.

Коментар

u_bo написа:
                      muns61 написа:
                      Щом тече, вярно са затягали! ......
                      -- така си е !!!не са те виновни, че е стара гарнитурата на капака на клапаните.мисля, че си случил на сервиз.а глупостите за КЗП - не ми се коментират.
                      да предположим, че колегата не беше проверил за течове и като му блокира мотора кво прайм ? и какво дозатягане, в аутодата няма такова нещо, като виждат, че гарнитурата не я бива - да я сменят, нали заради това си е платил човека да му оправят колата, научете се да си търсите правата
                      Брава 1.6

Коментар

кола

Гарнитурата е 5-7 лв слага се в каналчето и като не се маже с нищо не се натягат болтовете много че после може да се развали резбата на болтовете и на главатамай трябвало е да смениш майсторите
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Хора, стегнете се малко.Според мен майсторите са си точни. Доколкото разбирам става въпрос за глупавата гарнитура на капака на клапаните, която струва 5 лева.Повечето майстори не я сменят, защото обикновено старата си държи. Явно на тази й е дошло времето. Или ще я уплътнят със силикон, за да не купуват нова или ако колегата се бръкне да вземе нова ще му сложат новата.Защо ми се струва, че всеки път правите от мухата слон ???П.П. А това, че е протекло масло означава, че хората наистина са я разглобили, за да я дозатегнат, а не просто е седяла там два дни. И да наистина трябва да изстине хубаво колата преди това...аман от разбирачи, ЕЙ !!! И преди да попитате най-вероятно гарнитурата е протекла, защото ако се стегне малко повече от необходимото почва да тече. И ако е стара, не нова, то гаранция че ще протече като се пренатегне. И понеже сте се навъдили все разбирачи да ви кажа, че има разлика между гарнитура на главата и гарнитура на клапаните, за да не си мисли някой, че става въпрос за едно и също нещо...отчайвам се от форума напоследък...
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

re:

Слав написа:
                            Хора, стегнете се малко.Според мен майсторите са си точни. Доколкото разбирам става въпрос за глупавата гарнитура на капака на клапаните, която струва 5 лева.Повечето майстори не я сменят, защото обикновено старата си държи. Явно на тази й е дошло времето. Или ще я уплътнят със силикон, за да не купуват нова или ако колегата се бръкне да вземе нова ще му сложат новата.Защо ми се струва, че всеки път правите от мухата слон ???П.П. А това, че е протекло масло означава, че хората наистина са я разглобили, за да я дозатегнат, а не просто е седяла там два дни. И да наистина трябва да изстине хубаво колата преди това...аман от разбирачи, ЕЙ !!! И преди да попитате най-вероятно гарнитурата е протекла, защото ако се стегне малко повече от необходимото почва да тече. И ако е стара, не нова, то гаранция че ще протече като се пренатегне. И понеже сте се навъдили все разбирачи да ви кажа, че има разлика между гарнитура на главата и гарнитура на клапаните, за да не си мисли някой, че става въпрос за едно и също нещо...отчайвам се от форума напоследък...
                            Да,маслото изтича от гарнитурата на капака на клапаните,но преди да е закарам за дозатягането този проблем го нямаше,така че вината е тяхна.Опитаха и със силикон,но теча не спря.Даже вече не съм сигурен дали е само заради тази гарнитура ами не са изкривили и самия капак при затягането.А и както казваш,че щом е стара гарнитурата при затягане е голяма вероятността да протече маслото,защо тогава са го правили,ако не е необходимо?Даже както споменах единия от монтьорите ми се извиняваше,че колегата му не си е свършил работата както трябва,ама аз нали пак ще трябва да си дам 50-60 лв за тази гарнитура и ново масло,въпреки че преди 2 седмици го сменях!

Коментар

абе пич сплаши ги малко тия мърлячи... ебахти наглярите, кво ти се извиняват, да си поемат вината и да си свършат работата

Коментар

Working...
                              X