Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo HGT тромаво защо ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

значи сменям катализатора със резонатор а при тази смяна пак питам овеличава ли се звука на фиата защото си ми харесва че само на ступка реве

Коментар

Svilen90 написа:
      значи сменям катализатора със резонатор а при тази смяна пак питам овеличава ли се звука на фиата защото си ми харесва че само на ступка реве
      да звукът ще се промени ана няма да е кои знае колко.
      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
      .

Коментар

С резонатор няма да усетиш разлика.Провери и ангренажа.
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
          С резонатор няма да усетиш разлика.Провери и ангренажа.
          защо да не осети при полжение че катализатора е запушен.тои спъва колата.И двамата прочетете за последиците от зспушен катализатор!!
          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
          .

Коментар

Няма да усети звука

Коментар

значи сега янко относно агренажа попитах днес маистора да не би да не е фред нещо като са го сменяли по предната седмица и тои каза ако не е бил зацепен както трябва е щяло да ми хвърли до сега мотора... В една тема която четох се питаше кое е по добре права тръба или резонатор.. и хората бяха написали права тръба и.... да видим какво съм разбрал ако катализатора е запушен да го сменя сьс резонатор.. които няма да промени звука на колата.. а примерно не може ли да сменя запушения катализатор със нов катализатор или по добре е да сложа резонатор... защото правата тръба категорично отпада..

Коментар

Ако си с две ламбда сонди, правата тръба почти сигурно ще ти докара проблеми.

Коментар

Нов катализатор доколкото знам е скъпичък,по добре резонатор.Като свалиш катализатора го огледай хубаво,ако не е запушен трябва да се види светло.Днес след обяд се борих с моя,на 180000 км е и е перфектен,и го сложих отново.Ангренажа ако е мръднал не е задължително да хвърли мотора.Януари или февруари пръснах колектора за втори път защото ме мързеше да сложа кихалки и прибрах колата без горната част на колектора на собствен ход,то беше голяма мъка,от тогава ми е прескочил 1 зъб закъснение на изпускателния вал и няма последствие за мотора.Лошото е че и при теб трябват фиксатори за проверка.Преди катализатора има пробка за проверка ,но не знам какъв манометър трябва и какви трябва да са стойностите

Коментар

Airfan написа:
                    Ако си с две ламбда сонди, правата тръба почти сигурно ще ти докара проблеми.
                    Ако са 2 май без катализатор няма да мине

Коментар

ехеее значи ще държа да види ремука как е зацепен задалжИтелно да не стават фалове за катализатора .. ще го отвори пурво и тогава ще се мисли какво ще се прави.. а за тези замервания на цилиндрите при този маистор няма да стане... и за дебитомера сущо и не знам каде да ида за тях

Коментар

В аспарухово при иван могат да измерят компресията.Имат и елкон но не знам дали са добри.И на галата при мимо може ,но те бачкаха скъпо.Искаха ми 90 лв за проверка на бравата и аз предпочетох да си купя фиксатори.Ако са майстори могат да измерят и налягането преди катализатора и да мине без сваляне,че аз с моя много се мъчих

Коментар

еми за иван от аспарухово не рабоятт много добре че авера ми си остави пасата там за смяна на съединитела и хидравлика на волана му се скапа на другия ден... и много много там не искам... а за мимо маистора които ми правеше другия фиат.. които 1.4... браво се не се правеше както трябва и тои работеше в мимо .. за това не искам много много там

Коментар

Svilen90 написа:
                            значи сега янко относно агренажа попитах днес маистора да не би да не е фред нещо като са го сменяли по предната седмица и тои каза ако не е бил зацепен както трябва е щяло да ми хвърли до сега мотора... В една тема която четох се питаше кое е по добре права тръба или резонатор.. и хората бяха написали права тръба и.... да видим какво съм разбрал ако катализатора е запушен да го сменя сьс резонатор.. които няма да промени звука на колата.. а примерно не може ли да сменя запушения катализатор със нов катализатор или по добре е да сложа резонатор... защото правата тръба категорично отпада..
                            Не стоят точно така нещата което от своя страна говори лошо за твоите маистори.При 1-2 та дори 3 прескочили зъба няма да удари клапани просто няма да върви както трябва. На мен така ми го бяха сменили без пети едни некадърници и колата беше като спъната. Отидох във сервиз в който правят предимно италиански коли за презацепване с пети и се оказа изместване с 2 зъба и колата полетя..... Имай едно на ум за майсторите си !!!
                            Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
                            Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

Коментар

За разхода нищо не се споменава,дали е завишен?Имам предположение за дебитомер или ламбда сонда.При мен бяха и двете,като ги смених тия работи,стана чудото.Иди на комп. диагностика,ако още не си ходил,да погледнат какво се случва с компютъра на колата.

Коментар

Днес я взех от майстора и бях го попитал за катализатора и той ми каза, че незнаел как се сменя и щял да провери ако можело.. и му казвам, че колата нещо е тромава и не трябва да върви толкова и той ми казва, че това и е бил капацитета и неможело да върви повече. Казах му да я закачи на компютър, да погледне свещите, ремъка, и той ми отвърна че нямало нужда, всичко било наред.. просто колата можела толкова. След това я взех оттам и отидохме при един майстор на мой приятел.. и установихме, че има думка на маркуча преди дебитумера и то доста голяма колкото два пръста. Препоръча ми да оправя първо дупката, да сменя маркуча и след това да видя за катализатора и ми каза че имало и заместители на катализатора..... Не съм замервал още компресията в буталато, поради причината че не знам къде да отида за тях.. някакви идеи какво може да и има още и къде да се обърна за помощ. Благодаря ви предварително!

Коментар

Working...
                                X