Здравейте колеги.От около месец насам имам проблем със запалването на Бравото 1.2 16V. Проблема е следния.При завъртане на ключа се чува само един кратък звук,нещо от сорта на (цък или тък) и не иска да запали(след този звук не се чува нищо друго и колата си остава все едно е на контакт).През това време няма загуба на ток. В смисъл такъв, че таблото си свети и не губи контакт при палене.Забелязвам, че с всеки изминал ден паленето става все по трудно и по трудно и имам чувството,че скоро съвсем ще откаже да пали. Интересно е,че има моменти когато колата си пали перфектно и няма проблеми,но на моменти ми се е случвало да запали чак от петото завъртане на ключа.Пробвал съм с друг акумулатор да не би от там да идва проблема,но се оказа че не е от там и проблема си го има пак.Пускам темата, защото честно казано всеки ми вика,че е от стартера, а нямам голяма възможност да си купя нов и ако има някакъв вариант да си го поправя ще съм Ви благодарен да споделите вашите мнения. Мои познати ми казват, че е от шалтера,но за всеки случай, ако има някой по компетентен нека сподели.Благодаря предварително на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със запалването на Bravo 1.2 16V
Collapse
X
-
Сменяй шалтера.Ако си сигурен, че когато чуеш въпросното щракване няма товар от акумулатора. Демек примерно фаровете или лампите на таблото да намаляват интензитета на светене.Направи си и експеримент - когато чуеш този звук и стартера на завърта, удари му шалтера 2-3 пъти с нещо тежко и виж, че ще завърти след това.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар