Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването на Bravo 1.2 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със запалването на Bravo 1.2 16V

Здравейте колеги.От около месец насам имам проблем със запалването на Бравото 1.2 16V. Проблема е следния.При завъртане на ключа се чува само един кратък звук,нещо от сорта на (цък или тък) и не иска да запали(след този звук не се чува нищо друго и колата си остава все едно е на контакт).През това време няма загуба на ток. В смисъл такъв, че таблото си свети и не губи контакт при палене.Забелязвам, че с всеки изминал ден паленето става все по трудно и по трудно и имам чувството,че скоро съвсем ще откаже да пали. Интересно е,че има моменти когато колата си пали перфектно и няма проблеми,но на моменти ми се е случвало да запали чак от петото завъртане на ключа.Пробвал съм с друг акумулатор да не би от там да идва проблема,но се оказа че не е от там и проблема си го има пак.Пускам темата, защото честно казано всеки ми вика,че е от стартера, а нямам голяма възможност да си купя нов и ако има някакъв вариант да си го поправя ще съм Ви благодарен да споделите вашите мнения. Мои познати ми казват, че е от шалтера,но за всеки случай, ако има някой по компетентен нека сподели.Благодаря предварително на отзовалите се.

и при мен се случваше нещо подобно, но преди година изчезна от самосебеси. не знам от какво.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Сменяй шалтера.Ако си сигурен, че когато чуеш въпросното щракване няма товар от акумулатора. Демек примерно фаровете или лампите на таблото да намаляват интензитета на светене.Направи си и експеримент - когато чуеш този звук и стартера на завърта, удари му шалтера 2-3 пъти с нещо тежко и виж, че ще завърти след това.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колега, така като описваш е стартер, защо непренно трябва да е нов, най-вероятно е заминал абендикса, но без да се свали не може да се прецени.Но при всички положения :ремонта:, часта + труда не трябва да надхвърля 80лв. Yellow_Flash_Colorz_PDT_15
        Fiat palio 1.7td

Коментар

BO написа:
          Сменяй шалтера.Ако си сигурен, че когато чуеш въпросното щракване няма товар от акумулатора. Демек примерно фаровете или лампите на таблото да намаляват интензитета на светене.
          Сега пак го проверих и всичко си работи нормално ,нищо не гасне освем, че не иска да запали де

Коментар

И при мен го има същия проблем, но на 2-3 опит пали.Понякога пали от раз,понякога не иска.Не знам от какво е, но не е болка за умиране.
            Fiat Bravo Trofeo '00

Коментар

Колега и аз този проблем го имах но на Пунто.Последва ремонт на стартера,около 70лв.ми коства всичко.
              niksan Fiat Brava 1.4 12v

Коментар

Working...
              X