Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

След основен ремонт???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

След основен ремонт???

Колеги здравейте!Искам да попитам:след основен ремонт на двигател,става въпрос за Брава 1.4 12v.След 1700км. пробег се появи масло в радиатора?Главата е шлайфана,надута и т.н.Кажете ми възможните причини А и сменени сегменти :D
    niksan Fiat Brava 1.4 12v

Re: След основен ремонт???

Николай Илиев написа:
    Колеги здравейте!Искам да попитам:след основен ремонт на двигател,става въпрос за Брава 1.4 12v.След 1700км. пробег се появи масло в радиатора?Главата е шлайфана,надута и т.н.Кажете ми възможните причини А и сменени сегменти :D
    Вариант 1: Некачествена гарнитура на главата.Вариант 2: Крива глава.Други варианти колегите да казват.

Коментар

спукана блок и по точно водна магистрала.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        спукана блок и по точно водна магистрала.
        А бе ти да не си на баба Ванга внук, че толкова точно се изказа.
        Караи Фиат да тъй........ Фиат Брава1.6 16в

Коментар

Защо е правен основен ремонт и какви операции включва?
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

И аз съм за спукан блок ако е глава почва да надува в системата повечето пъти , а и щом е проверена ....
            Power Under Pressure

Коментар

тя главата хубаво е проверена но дали хубаво(правилно) е стегната а и може блока да е крив
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                тя главата хубаво е проверена но дали хубаво(правилно) е стегната а и може блока да е крив
                След моя ремонт,в същия сервиз на същия двигател беше направен основен ремонт!При него дефекта се появи на 1500км.Пак масло в радиатора и той ли е със спукан или крив блок

Коментар

колата прегрявана ли е преди ремонта а и този сервиз ми се струва доста съмнителен при другата кола какво се оказатози двигател има ли охладител на маслото(между блока и масления филтър)като на жтд-то
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                    колата прегрявана ли е преди ремонта а и този сервиз ми се струва доста съмнителен при другата кола какво се оказатози двигател има ли охладител на маслото(между блока и масления филтър)като на жтд-то
                    Не не прегрявана.Няма маслен охладител.При мен нямаше компресия и ми духаше маслото във въздушния филтър

Коментар

пак трябва да се отваря, както са писали колегите, най-вероятно проблема е в блока

Коментар

Сменихме гарнитурата.И ще видим как ще е?Ако е спукан блок няма ли да почне веднага маслото да влиза в радиатора?

Коментар

Предполагам, че не са стегнали главата с необходимите усилия. Имат ли динамометричен ключ...
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Николай Илиев написа:
                            Сменихме гарнитурата.И ще видим как ще е?Ако е спукан блок няма ли да почне веднага маслото да влиза в радиатора?
                            кой я смени пак ли в сервиза или сам ??? имаше ли проблеми в старата гарнитура ???може и от дефектна серия гарнитури да са ползвали щом има 2 идентични случая или им куца стягането 2 спукани блока е малко вероятно , аи другото е че може вече да са сипали нещо
                            Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
                              Николай Илиев написа:
                              кой я смени пак ли в сервиза или сам ??? имаше ли проблеми в старата гарнитура ???може и от дефектна серия гарнитури да са ползвали щом има 2 идентични случая или им куца стягането 2 спукани блока е малко вероятно , аи другото е че може вече да са сипали нещо
                              В същия сервиз но с друга марка гарнитура.Старата гарнитура я видях но аз не разбирам толкова.В сервиза казаха ,видимо била добре.Днес минах 100км и няма проблем, ако има пак рекламация дано не се налага :P

Коментар

Working...
                              X