Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,6 16 103к. не завърта стартера при загрял двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пробвал съм с друг акумулатор няма ефект колеги

Коментар

Сваляй стартера и виж дали е замазан колектора.
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

pantokrator написа:
        Пробвал съм с друг акумулатор няма ефект колеги
        При мен се оказа акумулатора. .....П.П. Вече с нов и 40-50 км. градско (идеално загрял двигател ) с 15-20 паления проблем няма... благодаря за темата и ...към автора на темата.... колега, и моя акумулатор уж го бяха тествали ама толкова са и разбирачите
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

MNOGO AVANS IMA KOLATA ZA TOVA NE VURTI , PROVERI CENTROVKATA I SAM SHTE SE OBEDISH, IZVINQVAM SE ZA LATINECA AMA KOMPA NESHTO SE BUGNA.

Коментар

Колектора е чист колега ,тези дни нямах много време да се занимавам с нея но от събота я почвам а относно центровката не мисля че има резон с моя проблем . Благодаря на всички колеги за изказаните мнения !!!!!

Коментар

Колеги, аз имам същият проблем от 2-3 месеца! Като загрее колата, стартера въобще не върти! Но днес, дори и на студен двигател стартера не иска да завърти... И се наложи да побутам которника :D Колата е Marea 98 16/16v weekend... Някой ще каже ли къде е точно стартера, че не го видях одеве в тъмното, да проверя поне клемите...

Коментар

това са просто втулки на стартера

Коментар

Имам същия проблем от няколко месеца,но с друг акумулатор и датчик на коляновия вал не се оправи.От както захлади времето го няма проблема,лятото беше ужас..Май само стартера остана
                  1.6 16v Abarth

Коментар

Ей толкова писане за проблем срещан при всички коли, оказал се втулки на стартера, това го знаем още от жигулите на времето. Това го написаха доста от колегите, свали го най-после този стартер и му провери за втулки, четки, бендикс.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Явно всички с 1.6 ще минат през тоя проблем, и е интересно, че при другите модели го няма. При мен също го имаше. Диагностиката не показа грешка, покарах един ден с друг акумулатор и уж проблемът изчезна. Купих си нов, но след един месец пак същата работа. Накрая нещата все пак опряха до стартера, ремонтен комплект за стартер май се казваше, за около 60лв. Първо се почва от най-очевидната причина за проблема, а според моите скромни знания и опит по въпроса, датчиците са последни в списъка.
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Огледай хубаво за пукнатини челото на стартера което влиза в към маховика.Аз на бравата имах същия проблем и се оправи с нов стартер че моя се оказа счупен
                        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                        X